Het beste aanbod, online en off-market.
Neem nu contact op +33770186203 (ook WhatsApp ) of gebruik ons persoonlijke zoekformulier

Kopen en verhuren van uw appartement in Cannes. Hoe werkt dat?

Door in Blog met 0 Comments

Kopen en verhuren van een tweede woning, dat klinkt als een goed idee. Veel mensen kopen dan ook een zonnig appartement in Zuid Frankrijk; om er van te genieten maar ook als investering. Iedereen weet immers; met uw spaargeld op de bank schiet u vrijwel niets op en in het slechtste geval moet u de bank nog geld betalen om uw geld te bewaren; de z.g. negatieve rente. Maar wat zijn de gemiddelde verhuurprijzen die u kunt vragen en levert het onderaan de streep voldoende op? Als u uw tweede huis of appartement in Zuid Frankrijk wilt verhuren, bedenk dan dat u concurreert met de hotels. Kijk wat de gemiddelde prijzen per overnachting zijn in een hotel van dezelfde klasse als uw appartement. Dat geeft een aardige richtlijn.

Kopen en verhuren van uw appartement in Cannes. Hoe werkt dat?

Cannes is natuurlijk dé Festival stad van Zuid Frankrijk. Wie hier een appartement koopt, kan dit tijdens de drukke festivals goed verhuren. Dat geldt ook voor luxe villa’s in Cannes en omgeving. De Cannes festivals zijn voor de lokale middenstand een belangrijke bron van inkomsten; hotels zitten maanden vooraf al volgeboekt tegen driedubbele tarieven. U kunt hier natuurlijk uw slag slaan als het gaat om een hoog verhuur rendement. Bezoekers van congressen en festivals zijn natuurlijk de ideale huurders; ze zijn er bijna nooit en willen simpelweg een schoon en ruim appartement en een goed bed. Als uw appartement groter is dan de gemiddelde hotelkamer, dan kunt u de luxe hotelprijzen aanhouden minus 10-20%.

Dit zijn de beste maanden voor korte termijn verhuur in Cannes.

Agenda beurzen en festivals Cannes

Maart: MIPIM beurs

April: veel lange weekenden door extra Nationale Feestdagen

Mei: Cannes Film Festival

Juni: LIONS festival + vakanties dus veel toeristen

Juli: veel toeristen

Augustus: veel toeristen

September : Cannes Yacht show + veel toeristen

Kopen en verhuren van uw appartement in Cannes. Hoe werkt dat?

U kunt dus zo’n zes maanden per jaar met enige inspanning een bezettingsgraad halen van 80-100%. In de periode van Oktober tot Februari is het een stuk rustiger, maar Cannes blijft altijd in trek. Dichtbij Cannes maar voor een heel ander publiek is Mandelieu. Dit dorpje op 6 autominuten is meer familie georiënteerd. De meeste vakantiegangers komen in de periode van Juni tot half september. Heeft u hier een appartement, dan is het belangrijk dat u een garage of parkeerplek kunt aanbieden, Een zwembad bij de residentie verhoogt de kans op verhuur, en tevens de prijs per dag of per week. Deze richtlijn geldt uiteraard ook voor de verhuur van uw appartement in andere dorpjes in de omgeving als Antibes, Biot, Villeneuve Loubet en Cagnes sur Mer.

Appartement verhuur; zelf regelen of uitbesteden?

Met handige websites als airbnb.com en zelfs bookings.com kunt u uw appartement aanbieden aan de rest van de wereld. Maar dan moet u nog wel even de sleuteloverdracht organiseren bij aankomst van uw gasten. Na het vertrek van de gast, na enkele dagen of een week, dient u de lakens en handdoeken te verwisselen, het linnengoed te wassen en het appartement goed schoon te maken. En uiteraard bent u weer lachend aanwezig voor de volgende gast. Dat is best een hoop werk en gedoe want gasten komen nooit op tijd en verwachten wel dat u er bent. Een sleutelkastje met pincode kan hier een oplossing voor zijn. Maar dan nog heeft u een schoonmaakploeg nodig en iemand die de inspectie doet of alles netjes is achtergelaten. Vergeet ook niet om een uitgebreide inboedelverzekering af te sluiten voor eventuele schade. Er zijn gelukkig gespecialiseerde bureaus in Cannes die dit allemaal voor u uit handen nemen. Wij kunnen u uiteraard bij onze vaste partner introduceren; rekent u op gemiddeld zo’n 25% van de verhuurprijs om alle kosten en werkzaamheden te dekken. Hiervoor zorgt het bureau dan ook voor vertrouwde en goed betalende klanten. Wilt u meer informatie over de aankoop van een villa of appartement als investering voor de verhuur, neemt u dan contact met ons op.

Share This
About The Author
Ab Kuijer

Radio-, TV- en reclamemaker, eigenaar internationaal marketingbedrijf gespecialiseerd in vastgoed. Was in Nederland o.a. betrokken bij de oprichting en promotie van Decibel, WAPS Radio en BNN. Woont sinds 2006 permanent in Zuid Frankrijk. Werd aan de Côte d'Azur de eerste Nederlandse president van de British Chamber of Commerce. Happily married met Jo. Schrijft dagelijks tweeduizend woorden. Met de internationale vastgoedportal 'Living on the Côte d'Azur' leveren Ab en Jo OudHollandsche service voor kopers van onroerend goed aan de Côte d'Azur, Parijs, Portugal, Mauritius, Bali en Ibiza.