Het beste aanbod, online en off-market.
Neem nu contact op +33770186203 (ook WhatsApp ) of gebruik ons persoonlijke zoekformulier

Met een lege tank aan de Cote d’Azur

Door in Blog met 0 Comments

Tussen alle bedrijvigheid door vinden we soms een momentje om in te haken op de actualiteit. Zoals de lege benzinestations in Frankrijk die ook zonder inhoud wel degelijk voor ‘de vlam in de pan’ kunnen zorgen. Het gaat uiteraard weer om te lage salarissen, net zoals de bagagemedewerkers op Schiphol. De stakers houden de olieraffinaderijen bezet en tankwagens staan zelf leeg en nutteloos te wachten op een volle tank. Voorlopig komt die er niet; de regering ziet de stakers als terroristen die het hele land gijzelen en dus is er niet veel ruimte voor een oplossing.

Het is wel een stuk rustiger op de weg; voor veel Fransen is het hebben van geen brandstof ook een mooi excuus naar de chef voor tele-travail, lekker thuis werken. Of ze komen allemaal te laat op hun werk omdat ze nog even twee uur in de rij moesten staan om te tanken om naar het werk te kunnen.

De regering Macron, die toch al niet bijzonder populair is, wil nu het leger gaan inzetten en werkwillige medewerkers plaatsen zodat het land weer kan worden voorzien van fossiele brandstof. ‘Dan wordt het oorlog’ roepen de leden van de vakbond strijdlustig. Dat wordt nog wat.

Bent u inmiddels aan de Cote met een bijna lege tank; dan kunt u met de laatste 3 liter het beste even naar Italië tuffen. Ventimiglia heeft dorstige automobilisten niets te bieden, maar in Bordighiera bent u gewoon welkom, ook met jerrycans. Graag gedaan.

Share This
About The Author
Ab Kuijer

Radio-, TV- en reclamemaker, auteur, eigenaar internationaal marketingbedrijf gespecialiseerd in vastgoed. Was in Nederland o.a. betrokken bij de oprichting en promotie van Decibel, WAPS Radio en BNN. Woont sinds 2006 permanent in Zuid Frankrijk. Werd aan de Côte d'Azur de eerste Nederlandse president van de British Chamber of Commerce. Happily married met Jo. Schrijft dagelijks tweeduizend woorden over uiteenlopende onderwerpen. Met de internationale vastgoedportal 'Living on the Côte d'Azur' leveren Ab en Jo OudHollandsche service voor kopers van onroerend goed aan de Côte d'Azur, Parijs, Portugal, Mauritius en Ibiza.