Minder machinisten, meer Amerikanen en champagne 'in space'
Het beste aanbod, online en off-market.
Neem nu contact op +33770186203 (ook WhatsApp ) of gebruik ons persoonlijke zoekformulier

Minder machinisten, meer Amerikanen en champagne ‘in space’

Door in Blog met 0 Comments

Weet u nog dat bizarre verhaal over de eindeloze staking van de Franse Spoorwegen? Het personeel eist dat de pensioenregels uit het Jaar Kruik waarin de kolen nog met de hand werden geschept actief bleven. Met pensioen op je 54e en de beste ziektekostenverzekering voor niks, daar wil men wel graag het land plat voor leggen. Uiteindelijk hebben de stakingen die alleen de Fransen hebben getroffen nog niets opgeleverd en volgende week begint men opnieuw te staken. 

De directie heeft deze week echter een konijn uit de hoge hoed getoverd met de naam ‘Autonome treinen’. Het komt er op neer dat vanaf 2024 treinen gaan rijden zonder zeurende machinist op de bok. De reden is natuurlijk dat autonome treinen op tijd rijden en het ook minder energie kost. Het personeel heeft zichzelf met al die stakingen op een zijspoor gerangeerd en treinen gaan straks gewoon vanzelf op tijd rijden.

Het is jammer dat zo’n automatische piloot niet altijd aanstaat bij Air France; daar begint het nieuwe stakingsseizoen opnieuw vanaf dit weekend. De Franse piloten willen meer geld, beter pensioen, en ach u kent het dreuntje al. Ondertussen kunnen de Nederlandse KLM-ers voor de verliezen opdraaien.

Gelukkig wordt er geen verlies gemaakt in de toeristische sector; dit jaar heeft PACA, de Provence Alpes Côte d’Azur een record aantal bezoekers mogen verwelkomen. Zuid Frankrijk is daarmee op de tweede plaats gekomen van beste internationale attracties, na uiteraard Parijs. Er werden 3,8 miljoen hotelovernachtingen geboekt, een groei van 3,3%. Grootste groep zijn de Amerikanen; 12% meer bezoekers t.o.v. vorig jaar. We merken goed dat de Amerikaanse economie goed draait; ook met de verkoop van nieuwe appartementen en luxe villa’s. Daar proosten wij regelmatig op en dat kan binnenkort zelfs in de ruimte.

Tijdens een proefvlucht van de Franse Airbus Zero-G werd een nieuwe Mumm champagne getest in een speciale fles met twee kamers en een glas dat de champagne vasthoudt; ook in gewichtloze toestand. In de Zero-G, een vliegtuig dat naar ongekende hoogte vliegt en dan 20 seconden naar beneden valt waardoor u zweeft, mochten journalisten een toast uitbrengen op deze nieuwe champagne innovatie die ontwikkeld wordt voor het ruimtevaart toerisme. De Fransen zijn hiermee de eerste die hun product al op de toekomst hebben voorbereid. Wilt u ook in gewichtloze toestand champagne drinken? Vanaf maart 2019 is het mogelijk; een ticket naar de ruimtebubbels kost u 6.000 euro.

Ondertussen gaat het leven op Aarde gewoon door en maken we net zo makkelijk een sprongetje van een ruimtevliegtuig naar een Tuktuk. In Nice maken toeristen rondritjes achterop de fiets tuk-tuk. Sinds oktober heeft Nice veel van die fietstaxi’s die razend populair zijn, dit tot grote woede van de Franse taxichauffeurs die eerst de Uber taxi service moesten slikken en nu opnieuw worden ingehaald door een lachende fietstaxi. Er werd volop actie gevoerd met als inzet minder tuktuks en verdraaid, de lokale rechter gaf de chauffeurs gelijk. Een toeterende optocht door de binnenstad van Nice volgde maar het feest was een week later alweer voorbij. De Prefecture, de baas van de regio veegde het besluit van tafel onder het motto:  ‘iedereen heeft het recht om een bedrijf te openen.’ Daarbij is het ook beter voor het milieu. Punt.

Een heel ander milieu is de criminele kant van de samenleving. Op onze site schreven we eerder over de moord op Helene Pastor. Deze rijke dame uit Monaco werd tijdens een ziekenhuisbezoek aan haar zoon in Nice op straat neergeschoten en overleed ter plaatse met achterlating van honderden miljoenen. Tijdens de rechtszitting deze week bleek dat de aanslag knullig in elkaar was gezet (man stapt met jachtgeweer in taxi naar Nice) en dat de schoonzoon door alle verdachten als het brein achter de aanslag is aangewezen. Schoonzoonlief ontkent natuurlijk, maar zijn voorarrest is opnieuw verlengd en zit voorlopig nog wel even vast.

In het verlengde van dit laatste nieuwsbericht melden wij nog dat de tramlijn in Nice ook is verlengd; u kunt in december in 25 minuten van de luchthaven naar de oude haven rijden. Wij kijken uit naar dat ritje dwars door Nice! In dit filmpje ziet u de exacte route en waar de stations zijn. Veel plezier met de eerste virtuele rit langs de Côte d’Azur.

Share This
About The Author
Ab Kuijer

Radio-, TV- en reclamemaker, eigenaar internationaal marketingbedrijf gespecialiseerd in vastgoed. Was in Nederland o.a. betrokken bij de oprichting en promotie van Decibel, WAPS Radio en BNN. Woont sinds 2006 permanent in Zuid Frankrijk. Werd aan de Côte d'Azur de eerste Nederlandse president van de British Chamber of Commerce. Happily married met Jo. Schrijft dagelijks tweeduizend woorden. Met de internationale vastgoedportal 'Living on the Côte d'Azur' leveren Ab en Jo OudHollandsche service voor kopers van onroerend goed aan de Côte d'Azur, Portugal, Mauritius, Italië en Ibiza.