Mistral, elektrische stepjes en stalkers in Cannes - Wonen aan de Côte Azur
Het beste aanbod, online en off-market.
Neem nu contact op +33770186203 (ook WhatsApp ) of gebruik ons persoonlijke zoekformulier

Mistral, elektrische stepjes en stalkers in Cannes

Door in Blog met 0 Comments

Ik ben verdrietig. Na het plaatsen van nieuwe voegen in ons zwembad is het water helderder dan ooit en lonkt het azuurblauw ondanks de temperatuur van slechts 21 graden. Maar ineens kwam Mistral op bezoek; de onzichtbare passant die er een duivels plezier in heeft om met loeiende windvlagen alles van het terras af te blazen. De olijfboom wordt ontmanteld van alle zaadjes die uiteraard in het zwembad belanden en de witte voegen krijgen binnen tien minuten een soort mosterdgele kleur. Een terrasstoel staat op de bodem en op het water drijft losse rommel die in een Afrikaanse haven niet zou misstaan. De Mistral is een Zuid Frans gegeven waar niet tegen te vechten valt; de warme föhn is weliswaar aangenaam maar daar is dan ook alles mee gezegd. U bent gewaarschuwd. 

Nog een waarschuwing als u van plan bent om langs de mooiste boulevard van de Côte d’Azur te rijden. De Promenade des Anglais in Nice ondergaat de laatste fase van renovatie in verband met de tramlijn en de extra beveiliging die is aangebracht zodat u ongestoord naar het vuurwerk kunt kijken. U kunt hier de komende weken mega in de file komen te staan waarbij u ook geen zij weggetjes in kan schieten. Slimmer is het om een elektrische step te pakken; deze staan overal op straat en activeert u met een App en creditcard. Het is een rage al heeft denk ik nog niet iedereen door dat u zo’n tien euro per uur betaalt voor dit speeltje.

Mocht u gezellig met zo’n step op stap zijn geweest in Nice en u ontdekt dat u uw portemonnee bent vergeten, vraag dan geen geld aan vreemde mensen. Burgemeester Estrosi heeft nl. een wet geactiveerd die het verbiedt om te bedelen tussen 9 uur ‘s-ochtends en 2 uur ‘s-nachts. De boete op bedelen is 38 euro en werd vorig jaar maar liefst 160 keer uitgeschreven. De wet is actief tot 30 september.

Kijkt u trouwens ook vaak omhoog als u door steden loopt? Boven de etalages van winkels ziet u vaak de mooiste architectonische hoogstandjes. In Nice ziet u echter sinds een maand nieuwe apparaatjes in de lucht hangen. Het zijn geen stiekeme 5G antennes maar geluidsmeters. Deze sensoren maken deel uit van een anti-geluidsvervuiling plan waarbij men de straatherrie meet. Ruim 5% van de bevolking heeft last van geluidsoverlast; de gemeente probeert met metingen hier iets aan te doen.

Zo doet men ook nog steeds van alles om de terroristische dreiging van malloten die ons willen opblazen te verkleinen. Er is overal veel onzichtbare en zichtbare bewaking aanwezig wat ik persoonlijk helemaal niet erg vindt; zelfs op het stationnetje van Cagnes sur Mer werd deze week maar eens duidelijk hoe snel men handelt. 

Een eenzame rugzak voor het station alarmeerde de reizigers waarna binnen 3 minuten politie en brandweer aanwezig waren om te constateren dat er geen gevaar was. Ik vraag mij dan toch af hoe dat gaat; iemand moet naar die rugzak toe lopen en het open maken. Trekken ze onderling lootjes, of schieten ze eerst van afstand gaten in het lunchpakketje in de rugzak om te kijken of er iets gebeurt?

Het zijn van die dingen die we nooit zullen weten, net zoals waarom het Franse mobiele netwerk vol met gaten zit. Zo bel je met iemand op de A8 en zo ben je twee minuten zonder signaal. 

Wij mogen niet zeuren natuurlijk; we hebben een Pipo de Clown abonnement bij Free waarbij je voor 15 euro per maand maar liefst 100 Gigabyte kan verstoken. Mits je bereik hebt. Het duurdere SFR heeft wel bereik maar staat nog beter bekend om de zeldzaam slechte service en medewerkers die van alles beloven maar niets gedaan krijgen. Ik spreek hier uit ervaring. 

Afgelopen week hebben opnieuw honderden mensen hun SFR abonnement opgezegd omdat er in het hele PACA gebied bijna zes uur lang geen mobiel of land netwerk actief was. SFR bood haar excuses aan maar kon ook niet vertellen wat de oorzaak was. Verkeerd verbonden denk ik.

Wie zich wel verbonden voelt en dan met de reclame- en mediawereld viert de komende week feest in Cannes. Hier heulen alle reclamemakers van de wereld samen en vieren ze hun successen; zoals de meest creatieve reclamespot die dan wordt beoordeeld door andere creatieven. Of men juicht onderling om media campagnes die zo kostbaar waren dat u minstens 60 x per week die wasmiddel, maandverband of energie reclame voorbij heeft zien komen. 

Dat soort mensen, de beroepsstalkers die u dagelijks op tv en online lastig vallen met ongewenste reclameverhalen, die kunt u nu lastig gaan vallen in de buurt van het Palais. Revanche is toch een mooi Frans woord. Heeft u helemaal geen zin in al die reclame zwets, loopt u dan 100 meter verderop voor wat tapas en een lekker koud biertje bij Ibiza Tapas. Kijk, dat is een reclameboodschap waar u écht iets aan heeft.

Nog een leuke tip dan. Na een stroef begin van de zomer is het deze week eindelijk 30 graden en kunnen we allemaal gaan genieten van het zonnige leven aan de Côte d’Azur. In Juan les Pins is de renovatie van de boulevard aan zee afgerond en zijn alle nieuwe strandtenten eindelijk open. Ga snel kijken en geniet van het mooie weer!

Share This
About The Author
Ab Kuijer

Radio-, TV- en reclamemaker, eigenaar internationaal marketingbedrijf gespecialiseerd in vastgoed. Was in Nederland o.a. betrokken bij de oprichting en promotie van Decibel, WAPS Radio en BNN. Woont sinds 2006 permanent in Zuid Frankrijk. Werd aan de Côte d'Azur de eerste Nederlandse president van de British Chamber of Commerce. Happily married met Jo. Schrijft dagelijks tweeduizend woorden. Met de internationale vastgoedportal 'Living on the Côte d'Azur' leveren Ab en Jo OudHollandsche service voor kopers van onroerend goed aan de Côte d'Azur, Portugal, Mauritius, Italië en Ibiza.