De nieuwe multiplex bioscoop van Cannes; een diamant van beton
Het beste aanbod, online en off-market.
Neem nu contact op +33770186203 (ook WhatsApp ) of gebruik ons persoonlijke zoekformulier

De nieuwe multiplex bioscoop van Cannes; een diamant van beton

Door in Blog met 0 Comments

Cannes; de stad van het Internationale Filmfestival is gestart met de bouw van een nieuw multiplex cinema. In het hart van Cannes la Bocca wordt dit in 2019 opgeleverd, tegelijk met een nieuwe universiteitscampus en bedrijven innovatiecentrum. Het moge duidelijk zijn; Cannes La Bocca wordt hip en modern; insiders noemen dit al het Soho van de Côte d’Azur. De toekomstige multiplex bioscoop van Cannes La Bocca biedt 2.450 zitplaatsen in twaalf bioscoopzalen.

De toekomstige multiplex bioscoop van Cannes La Bocca biedt 2.450 zitplaatsen in twaalf bioscoopzalen.

2WA / DRH ARCHITECTUREN / RUDY RICCIOTTI

Ver weg van de bling bling Croisette en zijn stranden met chique restaurants, is La Bocca al jaren een populaire wijk bij locals in het westen van Cannes. In deze omgeving, bij de oude Bastide-Rouge ondergaat de wijk een transformatie. “Ons idee is om openbare gebouwen met een eigezinnig stijl te implementeren, om op die manier een ​​stadsingang naar het westen te creëren,” zei Thierry Migoule, algemeen directeur van de dienst Openbare Werken in Cannes. En dat gaat zeker lukken want opde nu nog ruige vlakte van zo’n 4 hectare wordt het Cineum gebouwd, een multiplex cinema van 6 500m ², aan de avenue Francis-Tonner.

Diamant in onbewerkt beton

Ontworpen door Rudy Ricciotti, architect van MuCEM, heeft het toekomstige iconische gebouw een gevel van verschillende facetten. De burgemeester hoopt dat deze ruwe betonnen diamant een van de visuele identiteiten van de bioscoop hoofdstad wordt. Om de set compleet te maken, zullen terrassen bedekt met een betonnen netwerk die geschikt zijn voor restaurants. De multiplex heeft 12 zalen en 2.450 zitplaatsen, allemaal uitgerust met de nieuwste technologie (groot scherm, laserprojector, 3D-projectie en dynamische stoelen die meebewegen met de actie …).

Het management van de Cineum wordt verzorgd door het Cannes filmbedrijf (CCC), dat de laatste twee bioscopen in het stadscentrum bezit. “Het werk begint begin 2018, het Cineum zou medio 2019 voltooid moeten zijn”, aldus filmliefhebber Thierry Migoule.

 

Nieuwbouw in Cannes la Bocca

Wie vooruit kijkt, ziet nu al dat de westkant van Cannes heel aantrekkelijk wordt. De nieuwe Cannes la Boccabana boulevard met aparte recreatiestrook naast het zandstrand wordt prachtig en met de komst van het Cineum, zal de aantrekkingskracht alleen maar groter worden. In Cannes la Bocca hebben wij diverse nieuwbouwprojecten te koop tegen betaalbare prijzen, met uitzicht op zee en de baai van Theoule. Meer weten? Neem contact met ons op via dit formulier.

Share This
About The Author
Ab Kuijer

Radio-, TV- en reclamemaker, eigenaar internationaal marketingbedrijf gespecialiseerd in vastgoed. Was in Nederland o.a. betrokken bij de oprichting en promotie van Decibel, WAPS Radio en BNN. Woont sinds 2006 permanent in Zuid Frankrijk. Werd aan de Côte d'Azur de eerste Nederlandse president van de British Chamber of Commerce. Happily married met Jo. Schrijft dagelijks tweeduizend woorden. Met de internationale vastgoedportal 'Living on the Côte d'Azur' leveren Ab en Jo OudHollandsche service voor kopers van onroerend goed aan de Côte d'Azur, Portugal, Mauritius, Italië en Ibiza.