• Home
  • Nieuws
  • Vastgoed markt
  • Onze totaal-service
  • Over ons
Wonen Aan De Côte d’Azur
  • Bestaande woningen
    • Hoogwaardig vastgoed
    • Omgeving Monaco
    • Omgeving Nice
    • Omgeving Cannes
    • Omgeving Saint Raphael
    • Omgeving Saint Tropez
    • Omgeving Parijs
    • Off-market
    • Interieur design en styling
  • Nieuwbouw
    • Nieuwe villa bouwen
    • Nieuwbouw ski chalets
    • Dubai
    • Interieur design en styling
    • Capsule Tiny House
  • Zoek op budget
    • € 0 – 300,000
    • € 300,000 – 750,000
    • € 750,000 – 1,500,000
    • € 1,500,000 – 3,000,000
    • € 3,000,000 – 6,000,000
    • € 6,000,000 – 10,000,000
    • € 10,000,000 and more
  • Internationaal
    • Vastgoed op Ibiza
    • Vastgoed in Portugal
    • Verenigde Arabische Emiraten
    • Vastgoed in Italië
  • Verkoop
  • Contact
    • Nieuwsbrief
    • Uw favorieten
  • Menu Menu

Jo kookt lekker aan de Côte: Dorade

Jo kookt lekker aan de Côte: DoradeWonen aan de Côte d’Azur betekent ook iedere dag Lekker eten aan de Côte d’Azur. Zoals een Dorade visje. Dorade wordt overal op de menukaart aan de kust aangeboden. De bereiding door de Franse koks is vaak zo simpel mogelijk. Het is een typisch Middellandse zee visje en ik haal onze dorade’s bij de visafslag in de oude haven van Cagnes sur Mer. ‘sMorgens gevangen en ‘savonds op je bord; verser kan het niet!

Ik maak met regelmaat een verse Dorade klaar, en het lekkere is dat je dit visje op verschillende manieren kan bereiden. Mijn voorkeur gaat uit om de Dorade in aluminium folie in te pakken en op de bbq te leggen. Dan heb ik ook nog tijd om een roseetje in de zon te drinken. Misschien is het voor u nog wat te fris voor een barbecue ? Dan is de oven ook een goede oplossing;-) Dit is een snel, simpel en heerlijk recept:

Wat heeft u nodig?

1 grote Dorade van 800 gram of 2 kleintjes. [Ik laat het visje van te voren lekker schoonmaken!]
Bosje basilicum, bosje koriander, 2 teentjes knoflook, 1 grote citroen. 2 tomaten, zout en peper.

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 220 graden.
Snij de kruiden klein, vermeng de kruiden met citroensap, knoflook, zout en peper.

Bereidingswijze

Leg de vis op een groot stuk aluminium folie van minimaal 70 cm om de Dorade straks helemaal in te pakken.
Vul de binnenkant in met het kruidenmengsel. Giet er een beetje olijfolie overheen. Leg op de Dorade 2 plakjes gesneden tomaten en giet er nog een beetje citroensap over.

Pak het visje in met de aluminiumfolie en braad de Dorade in de oven in zo’n 20-25 min gaar. Stand oven 180 graden. Haal de vis uit de oven, vouw het pakketje open en laat de Dorade 1 minuutje rusten.

Heerlijk met een groene salade en aardappeltjes. Bon appetit en proost!

Tot volgende week,

Jo

jojo-marinus-cote-azur

door Ab Kuijer/5 maart 2017/in Blog
Deel dit stuk
  • Delen op Facebook
  • Deel op X
  • Delen op WhatsApp
  • Delen op LinkedIn
  • Delen via e-mail
https://www.wonenaandecotedazur.nl/wp-content/uploads/2025/02/header-vis.jpg 600 800 Ab Kuijer https://www.wonenaandecotedazur.nl/wp-content/uploads/2024/02/sitelogo150.png Ab Kuijer2017-03-05 15:15:162025-02-28 12:15:05Jo kookt lekker aan de Côte: Dorade

Ons service netwerk

  • Hoe gebruikt u onze services?
  • Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
  • AI Alarm en beveiliging
  • Nieuw huis, nieuwe keuken
  • Lange termijn villa huren
  • Internationale verhuizingen
  • Interieur, styling en decoratie
  • Tuinontwerp en tuinaanleg
  • Renovatie en onderhoud
  • Hypotheek in Frankrijk
  • Steden shirts, caps en meer

Wat zeggen onze klanten over ons?

International reviews

Commercieel Vastgoed kopen in Ajman, UAE

Link naar: Bij ieder appartement of villa direct de leukste Côte d’Azur restaurants Link naar: Bij ieder appartement of villa direct de leukste Côte d’Azur restaurants Bij ieder appartement of villa direct de leukste Côte d’Azur restaurantsLink naar: Politieke macarons, nieuw record voor rosé en strijd tegen processierupsen laait op Link naar: Politieke macarons, nieuw record voor rosé en strijd tegen processierupsen laait op Politieke macarons, nieuw record voor rosé en strijd tegen processierupsen...
Scroll naar bovenzijde Scroll naar bovenzijde Scroll naar bovenzijde