Het beste aanbod, online en off-market.
Neem nu contact op +33770186203 (ook WhatsApp ) of gebruik ons persoonlijke zoekformulier

Onaardigheid, meer blauw en een wulpse walvis.

Door in Blog met 0 Comments

Onderzoekjes doen het altijd goed in de media; zo staat Nice opnieuw beroerd op de kaart dankzij een poll onder 200.000 lezers van Travel & Leisure. Op de vraag in welke steden in Frankrijk de mensen het aardigst zijn (altijd een gevaarlijke vraag) eindige Nice op de 22e plek. De mensen daar worden in het algemeen niet aardig gevonden. Ook de tweede stad van de Côte d’Azur; Cannes komt slecht uit het onderzoek naar voren. De inwoners worden omschreven als snobby, te rijk en dun. Hahaha, en waar wilt u precies gaan wonen?
Het leven aan de Côte d’Azur is natuurlijk een sprookje en een tweede huis hier kopen brengt u werkelijk tot rust. Maar die rust komt niet zomaar aangewaaid; daar hoort dan ook een ferm veiligheidsbeleid bij. De strijd tegen rotte appels in de samenleving barst dan ook verder los; de burgemeester van Nice; Christian Estrosi kondigde deze week aan dat op alle stations in de regio veiligheidscamera’s worden geplaatst. Er komt ook een speciale politie eenheid die deze beelden non stop bekijkt en direct actie onderneemt. En er komt, als het aan Estrosi ligt, ook een regio politie die speciaal de scholen gaat bewaken, uit angst voor aanslagen. Estrosi heeft nog meer plannen gelanceerd (de verkiezingen komen er aan); hij wil gevaarlijke jihadi’s of bijna geradicaliseerde malloten gaan voorzien van een elektronische tag. Zeg maar een chip onder de huid. Wie in aanraking komt met justitie en geregistreerd wordt als potentieel terrorist krijgt een klasse waardering van S1 tot S6. De Thalys aanslag was door een als S3 gekwalificeerde moslim. Door zo’n S3 persoon te volgen, kan men eerder ingrijpen. Gaat dat u te ver? Nog even en we leven echt in de maatschappij uit de science fiction film Minority report.
Terug in het heden zagen we dat de verdediging van het Nederlands elftal weer eens zo lek als een mandje was: maar Nice krijgt er juist meer verdedigers bij. Als onderdeel van de EK 2016 in Frankrijk, met of zonder Nederland) stelt Nice volgend jaar een paar duizend man aan als particuliere veiligheidsdienst. Zij gaan zich tijdens het voetbal incognito onder de fans mengen. Wie rottigheid zoekt, krijgt een knuppel in z’n nek en wordt meteen het stadion uitgesleurd. Heerlijk; geen last of risico van stakende politie ambtenaren, maar gewoon extra personeel inhuren. Dat extraatje voor de agenten kan maar 1x worden uitgegeven en dat doet men op deze manier. Zo kan het ook in Zuid Frankrijk.
Ondertussen zijn alle kinderen weer naar school gegaan; de jaarlijkse rentrée is het feest van hereniging. De meeste ouders slaken een diepe zucht, na negen weken vakantie was het ook wel weer tijd. Wie even een frisse lucht ging halen aan zee, kon bij Mandelieu, vlakbij Iles de Lerins een echte walvis zien. De grote blauwe vinvis spoot vrolijk gedag en misschien is het wel een teken dat de zeedieren blij zijn met de geplande schoonmaak voor de kust van Cannes. De Green Shepherd van Greenpeace zal de komende weken in actie komen om tonnen plastic afval te verwijderen die zorgzame toeristen hier de afgelopen jaren hebben achtergelaten. Ook zo blij en opgewonden als een walvis was een 40 jarige vrouw uit Cannes. Zij had wel zin in een verzetje en lokte twee stoere agenten op straat uit in haar appartement. Daar gaf zij aan wel zin te hebben in een scene uit een harde po-litie film. Toen de verbijsterde agenten aangaven hier geen zin en tijd voor te hebben, werd ze handtastelijk en greep een agent bij zijn jeu de boules. De wulpse walvis werd schreeuwend afgevoerd en mag in januari voor de rechter verschijnen.
Wij wensen u wel een heerlijk wulps weekend toe.
Ab en Jo
Share This