Het beste aanbod, online en off-market.
Neem nu contact op +33770186203 (ook WhatsApp ) of gebruik ons persoonlijke zoekformulier

Onderhoud villa woning in Zuid Frankrijk Côte d’Azur

Door in Blog met 0 Comments

Voor onderhoud aan uw villa in Zuid Frankrijk kunt u kiezen uit twee soorten dienstverlening: een concierge service en een onderhoudsbedrijf. Beiden hebben als doel uw bezit in optima forma te houden, op korte of op lange termijn.

Een concierge service is uw directe aanspreekpunt als u de villa verhuurt. Of wanneer u graag uw villa op orde wilt hebben voordat u zelf in Zuid Frankrijk arriveert. De concierge service opereert dan ook veelal als zwembadmanager en sleutelbeheerder. De concierge stuurt vaak ook de tuinman aan. Maar de beheerder van uw villa kan ook kleine reparaties oplossen zoals een onverwachte lekkage uit een boiler, of een zwembadtegels die op de bodem liggen. Al dit soort werkzaamheden vallen veelal, maar niet altijd onder de vlag van concierge services.

Onderhoud villa woning in Zuid Frankrijk Côte d’Azur

Storingen die door de concierge of beheerder ‘last-minute’ worden ontdekt vallen vaak duurder uit dan gepland. Dit soort defecten worden immers pas ontdekt wanneer het zonnige seizoen gaat beginnen. U wilt de villa gaan verhuren of u heeft zin om van uw bezit in Zuid Frankrijk te gaan genieten.

Hoe vervelend is het als u na aankomst op Nice Airport thuis ontdekt dat de smeedijzeren balustrade in de winter flink is gaan roesten en dat het roestbruine regenwater over uw tegelvloer in de zonwering is gaan lekken. Of dat de airconditioning niet lekker op toeren komt en de meteo 36 graden voorspelt. Of dat een deel van uw tuinverlichting is doorgeknaagd. Het zijn allemaal herkenbare problemen. Wie geen concierge service heeft, staat natuurlijk vaker voor dit soort verrassingen.

Betaalt u steeds de hoofdprijs?

Als u extra snel een service nodig heeft, dan betaalt u meestal de hoofdprijs. Bovendien is het zeker in het voorjaar lastig om een goed en betrouwbaar bedrijf te vinden. Alleen werklui zonder werk (dit lijkt op een rebus) nemen de telefoon op en kunnen met een forse offerte het werk met een zucht ‘wel komen repareren’. Daarbij moet u afwachten of de kwaliteit afdoende is voor enkele jaren. We zien regelmatig dat een lokaal bedrijf graag ieder jaar terugkomt om opnieuw iets te vervangen doordat inferieur materiaal wordt gebruikt. Logisch, want wie wil niet ieder jaar dezelfde ‘krakkemikkige’ reparatie uitvoeren. De reparateur verkoopt natuurlijk liever een totaal nieuwe installatie dan iets te repareren. Denk hierbij aan zwembad pompen, airco’s en zonweringen. Maar ook het verven van hekwerk.

Onderhoud villa woning in Zuid Frankrijk Côte d'Azur

Op het gebied van verf is er veel verschil in kwaliteit. Goedkoop is duurkoop en dat geldt zeker onder de warme Zuid Franse zon en de invloed van de zeewind. Verfwerkzaamheden die ieder jaar worden herhaald lijkt op regelmatig onderhoud maar is in feite niet nodig. Tegenwoordig kan staal met een twee componentenverf worden behandeld waardoor u het maar 1 x in de vijf jaar opnieuw moet laten schilderen. Hetzelfde geldt voor het alsmaar opnieuw voegen van tegels, waar dan ook. Met een epoxyvoeg blijft dit letterlijk jaren zitten. Zo betaalt u maar 1 x voor de  werkzaamheden en kunt u uw budget gebruiken voor een ander onderdeel van het huis.

Plan uw onderhoudswerkzaamheden in voor de winter

Wie vooruit kijkt en inplant, kan met een onderhoudsplan voor een villa of tweede woning een hoop stress, ellende en extra kosten besparen. Door een budget te reserveren, kunt u de technische staat van onderhoud van uw villa waarborgen. En een villa die perfect in orde is, blijft ook vast in waarde. Het schilderen van deuren, de buitenmuren van uw huis, het aanleggen van een beter drainage systeem voor ernstige regenval, het zijn allemaal zaken die u vooraf kunt inplannen. En als iedereen weet wat er moet gebeuren, zonder stress, dan valt de offerte ook goedkoper uit. Ontdek hier meer over onderhoud en renovaties in Zuid Frankrijk.

Share This
About The Author
Ab Kuijer

Radio-, TV- en reclamemaker, auteur, eigenaar internationaal marketingbedrijf gespecialiseerd in vastgoed. Was in Nederland o.a. betrokken bij de oprichting en promotie van Decibel, WAPS Radio en BNN. Woont sinds 2006 permanent in Zuid Frankrijk. Werd aan de Côte d'Azur de eerste Nederlandse president van de British Chamber of Commerce. Happily married met Jo. Schrijft dagelijks tweeduizend woorden over uiteenlopende onderwerpen. Met de internationale vastgoedportal 'Living on the Côte d'Azur' leveren Ab en Jo OudHollandsche service voor kopers van onroerend goed aan de Côte d'Azur, Parijs, Portugal, Mauritius en Ibiza.