Het beste aanbod, online en off-market.
Neem nu contact op +33770186203 (ook WhatsApp ) of gebruik ons persoonlijke zoekformulier

Geniet van de gezelligheid in Antibes Juan les Pins

Ontdek de gezelligheid in Antibes Juan les Pins
Antibes Juan les Pins is een winnende combinatie. Antibes is de tweede stad in de Alpes Maritimes regio en bekend van o.a. de Cap d’Antibes, het Picasso Museum en de Franse versie van ‘Silicon Valley’ aka Sophia Antipolis. Samen met Juan les Pins bieden Antibes Juan les Pins u meer dan 25 kilometer kustlijn, van fine witte zandstranden tot aan ruige rotspaden rondom de Cap d’Antibes waar de rijksten ter Aarde wonen. Antibes heeft meer dan 3.000 jaar historie binnen de grenzen en dan ziet u o.a. aan de kathedraal, de oude stadsmuren en het kasteel Garibaldi. Ontdek de gezelligheid in Antibes Juan les Pins

Ontdek Antibes Juan les Pins

Het mooiste dat Antibes Juan les Pins aan de bezoekers en inwoners geeft is blijdschap. Iedereen verkeert het hele jaar door in een relaxte vakantiestemming en dan voelt u al als u de auto parkeert bij Port Vauban en door de oude stadspoort de binnenstad in loopt. De ambiance is gericht op gezelligheid en dat kunt u vinden op straat en in de vele restaurantjes en barretjes. Hier kunt u chique eten of een simpel dag menu vinden onder een tientje; er zijn vele internationale restaurants die het hele jaar door open zijn. Altijd leuk is om te kijken bij de visafslag in de Massena hal, zeven dagen per week geopend van 06.00 tot 13.00

Antibes is ook bekend door grote themaparken, vlakbij Villeneuve Loubet, zoals Marineland, dat hier al sinds 1970 is gevestigd. Marineland Antibes verzorgt shows met dolfijnen, orca’s en zeeleeuwen waar iedere dag duizenden mensen op afkomen. Antibes Land is een groot kermis terrein met vele attracties voor een avondje zwieren in de zweefmolen of een adrenaline kick. U vindt Antibesland naast Marineland, u kunt het met het reuzenrad niet missen.


Voor de zeilliefhebber is de Voiles d’Antibes het jaarlijkse evenement in juni waarbij oude klassieke zeilschepen tegen elkaar strijden om de Cup. Mooi om te zien vanaf het strand.

De haven van Antibes ligt altijd vol met schepen, van klein tot groot tot heel groot. Er is een speciale peer voor schepen tot 150 meter. Daar kunt u o.a. de Octopus vinden van Paul Allen, medeoprichter van Microsoft. Dat hebben die nerds toch maar mooi voor elkaar.


Toch, hoe rijk u ook bent, soms komt u Antibes niet in. Het een na grootste schip ter wereld, de Eclipse met 162 meter van de Russische billionaire Roman Abramovich kreeg geen toegang om in Antibes af te meren. Ook Roman weet natuurlijk wel waar het écht gezellig is.

Cap d’Antibes

De Cap d’Antibes is een stukje schiereiland waar al het mooie van de natuur samenkomt. Hier vindt u azuurblauw water, een groen bos en rotskliffen. Het is niet voor niets dat een van de beste hotels ter wereld hier is gelegen; Hotel Cap Eden-Roc opende al in 1870 haar deuren. Verder staan hier alleen maar mega villas met mega tuinen en mega hekken van tijdelijk onbekende bekende sterren die al twee eeuwen lang hun geheimen hier afschermen voor de buitenwereld. Tot 15 jaar gelden mocht de gewone sterveling niet een langs het rotspad lopen, maar de Franse wet bepaalde dat het volk ‘recht van overpad’ heeft. En zo kunt u hier mooie wandelingen maken langs het water, terwijl de rijke eigenaar via cameras op de hoge hekken u in de gaten houdt.

Juan les Pins

Sinds 1832 is dit dorpje bekend om het heerlijke strand en de haven Port Gallice. Het groeide pas echt uit tot een wereldberoemd dorp nadat in 1920 Hotel Les Belles Rives de deuren opende. Beroemdheden als Zelda en Scott Fitzgerald, Umberto d’Italie en Rudolf Valentine kozen Juan les Pins als hun favoriete ‘place to be’ tot groot plezier van grote groepen zwijmelende fans.Juan les Pins heeft veel strandclubs en restaurants; de ideale plek om een zonnebedje te huren en u gastronomisch in de watten te laten leggen. En waar overdag de zonnebedjes liggen, komen na 19.00 de eettafeltjes tevoorschijn en kunt u hier dineren met de voeten in de branding. Een prachtige ervaring om onder de sterren te eten en de zon langzaam ziet verdwijnen voor de andere kant van Juan les Pins; het nachtleven. Het is gezellig uitgaan in het Casino of in de vele cocktailbars zoals de PamPam waar mensen in de rij staan om naar binnen temogen. gelukkig kunt u de danseressen ook vanaf de straat bekijken.

Jazz a Juan
In 1960 organiseerde Juan les Pins voor de eerste keer een Jazz festival dat zou uitgroeien tot een van de bekendste ter wereld. Op de Pinede kwamen sterren als Miles Davis, Dizzy Gillespie, Fats Domino en Ella Fitzgerald; iedereen wilde naar Juan les Pins. Vandaag de dag is er niets veranderd met moderne artiesten als FDiana Krall, Marcus Miller, Hugh Coltman, Carlos Santana, Herbie Hancock, Al Jarreau, Sting en Selah Sue. Hier zijn 3 Jazz in Juan video’s, uit de jaren 60, 70 en 2016!

Jazz in Antibes Juan les Pins 1960 met onze Rita Reys en Pim Jacobs

Jazz in Antibes Juan les Pins 1970 starring Aretha Franklin

Jazz in Juan 2016 starring Marcus Miller and Sela Sue

 

Denkt u nu, dat lijkt mij een ideale plek voor mijn tweede huis in Zuid Frankrijk? Dan kunnen we dat alleen maar beamen; Antibes Juan les Pins heeft heel veel te bieden. Kijkt u hier voor ons huizen aanbod in Antibes Juan les Pins, perfect gelegen aan de Middellandse zee waar u het hele jaar door kunt genieten van zon, zee, restaurants en in de winter natuurlijk de bergen met skigebieden. Neem contact met ons op voor meer informatie via +33770186203 of mail info@wonenaandecotedazur.nl