Het beste aanbod, online en off-market.
Neem nu contact op +33770186203 (ook WhatsApp ) of gebruik ons persoonlijke zoekformulier

Ontdek de mooiste stranden van Théoule sur Mer

Door in Blog met 0 Comments

De stranden van Théoule sur Mer zijn zonder enige twijfel de mooiste van de Franse Rivièra. Dat komt door de verschillende hoogtes; de licht stijgende heuvels van Cannes en de uitlopers van het Esterel gebergte zorgen voor woeste inhammen aan de kust met grillige rotspieken. Het rood/okerkleurig steen in combinatie met de azuurblauwe zee, is prachtig om te zien. Ontdek een andere kant van de Côte d’Azur; zet de auto aan de kant en daal af naar de mooiste strandjes.

De stranden liggen tussen de bocht van Plage du Maurin ten noordoosten van Théoule sur Mer, langs het kroonjuweel, Plage de l’Aiguille, het ruige Plage de Gardanne en verder naar de Plage de la Figueirette in het zuiden,. In totaal zeven openbare stranden en vijf strandrestaurants. Sommige stranden zijn zandstranden en kijken allemaal uit op de Golfe de la Napoule met uitzicht op Cannes en de Iles de Lerins. De offshore wateren zijn gemarkeerd met boeien om een ‘Sentier de Decouverte’ aan te geven. Hier is het onderwaterleven voor snorkelaars extra mooi!

Het mooiste strand is het Plage de l’Aiguille op de Pointe de l’Aiguille, onderdeel van het Parc de l’Aiguille, een regionaal natuurpark dat zich uitstrekt tot de met struiken bedekte rode kliffen. Het zandstrand is hier het breedst met een bijzonder intrigerende rotsformatie op het einde.

Hoe komt u daar?

Theoule – sur – Mer is gemakkelijk bereikbaar met de trein van Nice of Cannes. De trein stopt op de TER lijn Nice – Cannes – Theoule – St Raphaël – Les Arcs.

Vanuit Cannes stopt bus 620 bij Theoule – sur – Mer station net voor Le Trayas op de Plage du Vallon de l’ Autel. Er is een speciaal wandelpad langs de kust; bekleed met bloemen en mediterrane planten slingert dit een kilometer van Plage du Vallon de l’Autel tot aan de Plage de l’Aiguille. De weg noemt men de Promenade de Pradayrol, en is de makkelijkste en meest aangename manier om toegang te krijgen tot de zandstranden, er is parkeergelegenheid bij het Plage du Vallon de l’ Autel. Een meer robuuste aanpak is langs Théoule te rijden op de Boulevard de la Corniche d’Or tot aan de ingang van het Parc de l’Aiguille , waar een pad leidt naar de Plage de l’Aiguille en de Plage de Gardanne. Er is gratis parkeergelegenheid langs de kant van de weg.

Honger

Er zijn geen snackbars op de stranden maar de volgende openbare stranden hebben wel prima restaurants:

Plage de l’ Aiguille • Restaurant l’ Aiguille

Plage de la Petite Fontaine • La Petite Fontaine

Plage du Vallon de l’ Autel • Les Freres de la Baie en Marco Polo Restaurant

Plage du Chateau • Le Magellan

Plage de la Figueirette • Restaurant La Marine en Restaurant La Plage Figueirette

Languit

Het is mogelijk om een ligbedje en een parasol te huren bij:

Les Freres de la Baie en Marco Polo Restaurant op de Plage du Vallon de l’ Autel ;

Restaurant La Plage Figueirette op de Plage de la Figueirette ;

Le Magellan op de Plage du Chateau.

Kijk hier voor de exacte ligging van de stranden. 


View Theoule-sur-Mer Beaches in a larger map

Share This