Het beste aanbod, online en off-market.
Neem nu contact op +33770186203 (ook WhatsApp ) of gebruik ons persoonlijke zoekformulier

Ook vissen gaan op vakantie.Ook vissen gaan op vakantie.Ook vissen gaan op vakantie.

Door in Blog met 0 Comments

Wie in deze novembermaand naar de Middellandse zee staat te turen, kan zich verliezen in allerlei dromelarij over het goede leven en het geluk dat je elke dag mag genieten van de mooiste plek op aarde. Tegelijkertijd heb je geen idee van wat er zich allemaal onder de waterspiegel afspeelt. Dat weten de vissers van Port Cros de Cagnes natuurlijk wel en met hun onderwaterkennis doen ze momenteel goede zaken. “In deze maand zwemmen grote scholen dorade’s langs onze kust, ze zijn op reis naar warmer water. Als je nu je netten op zee uithangt, heb je een zeer goede visvangst!” zo vertelde Pierre ons, terwijl hij vakkundig zijn versgevangen dorades rangschikt. Binnen een half uur is de vis verkocht, want iedereen in ons dorp weet dat vis gezond voor je is en lekkerder dan een pilletje met visolie of Omega 3. Wij zijn vaste klant geworden bij de visafslag waar je voor 8 euro twee dikke Dorade’s kan kopen. Zolang we ze zelf nog niet uit de zee kunnen vissen, is Pierre voorlopig ons plan B. En dan nu voor de lekkerbekken (ook een lekkere vis) een smakelijk recept voor de zondagavond.
4 hele dorades (bij voorkeur goudbrasem)
Olijfolie
Peper en zout (eventueel Maldon Seasalt)
Verse kruiden: bladpeterselie, tijm, dragon,dille & marjolein
Gedroogde rozemarijn
Provençaalse kruiden
8 à 12 vastkokende aardappelen
2 paprika’s
1 aubergine
400g tomaten in blokjes uit blik
Bereiding
1.Was de aardappelen (of schil ze) en snij ze in vieren. Leg in een ovenschaal en bestrooi met zout en gedroogde rozemarijn. Giet er royaal olijfolie over en meng alles goed door elkaar. Zet in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende 45 minuten. Roer geregeld even om.
2. Spoel de dorades en maak met een scherp mes insnijdingen op de flanken (of vraag dit aan uw vishandelaar). Vul de insnijdingen en de buikholte met de gemengde verse kruiden.
3. Leg de vis in een met olie ingevette ovenschaal en overgiet royaal met olijfolie. Kruid met peper en zout. Zet de schaal bij de aardappelen in de oven, een half uurtje voor die gaar zijn.
4. Maak een stoofpotje met de gesneden groenten en de tomaten. Kruid met Provençaalse kruiden, peper en zout. Dik eventueel aan met een eetlepel tomatenpuree.
5. Garneer met enkele takjes bladpeterselie
met dank aan http://www.kookjij.nl



Share This