Openbare liften van Beausoleil naar Monaco - Wonen aan de Côte Azur
Het beste aanbod, online en off-market.
Neem nu contact op +33770186203 (ook WhatsApp ) of gebruik ons persoonlijke zoekformulier

Openbare liften van Beausoleil naar Monaco

Door in Blog met 0 Comments

Als u in de buurt van Monaco wilt wonen met een mooi open uitzicht, dan kunt u het beste bergopwaarts gaan en een appartement kopen in Beausoleil. Dit heette vroeger Monte Carlo Superieur en als u het uitzicht ziet, dan begrijpt u waarom.

U kunt uiteraard naar het Prinsdom lopen, maar ‘wat naar beneden gaat, moet ook weer omhoog’. De auto nemen is het alternatief, maar wees voorbereid op druk verkeer en volle parkeerplaatsen, vooral als er evenementen of markten zijn. Gelukkig heeft Monaco openbare liften geïnstalleerd die u zachtzoemend van Beausoleil naar Monaco brengen. En vice versa.

Openbare liften van Beausoleil naar Monaco

Dit is de enige online kaart met alle openbare liften van Beausoleil naar Monaco.

De nieuwe openbare lift Rex op het Kraemerplein in de gemeente Beausoleil werd op 15 januari 2020 in gebruik genomen. In een duurzame ontwikkelingsaanpak werd dit ultrastille, snellere en minder energieverbruikende apparaat na drie maanden werken opgeleverd. De oude lift, die aan het einde van zijn levensduur vaak kapot ging, werd op 15 oktober 2019 stilgelegd.

Openbare liften van Beausoleil naar Monaco

Deze nieuwe voorziening maakt deel uit van het zachte mobiliteitsbeleid van de stad, dat dertig jaar geleden is gestart. De eerste openbare lift op de Place de la Liberation werd in 1990 in gebruik genomen. De gemeente Beausoleil telt er nu vijf, die verschillende districten bedienen (Rex, Palais Joséphine, Liberation, twee aan de Jardins Elisa).

Binnenkort wordt medio maart 2021 een zesde lift opgeleverd, aan de Chemin de la Noix.

“Deze liften, beschikbaar van 05.00 uur tot 21.00 uur, zijn bedoeld om de toegang voor voetgangers te vergemakkelijken, net als roltrappen, door een nieuwe manier van reizen door de stad aan te bieden, zonder auto en zonder pijn”, aldus de burgemeester van Beausoleil, Gérard Spinelli. .

Dit zijn de Google Map-links met openbare liften in Beausoleil. Het is bijna als in de film Abeltje: u stapt in de lift en u bent na enkele minuten in een ander land. Monaco is hoogstwaarschijnlijk het enige land dat deze openbare ‘grensoverschrijdende lift’ heeft!

 

Share This
About The Author
Ab Kuijer

Radio-, TV- en reclamemaker, eigenaar internationaal marketingbedrijf gespecialiseerd in vastgoed. Was in Nederland o.a. betrokken bij de oprichting en promotie van Decibel, WAPS Radio en BNN. Woont sinds 2006 permanent in Zuid Frankrijk. Werd aan de Côte d'Azur de eerste Nederlandse president van de British Chamber of Commerce. Happily married met Jo. Schrijft dagelijks tweeduizend woorden. Met de internationale vastgoedportal 'Living on the Côte d'Azur' leveren Ab en Jo OudHollandsche service voor kopers van onroerend goed aan de Côte d'Azur, Portugal, Mauritius, Italië en Ibiza.