Paniek in Monaco, een middelvinger en gevaren op de weg. - Wonen aan de Côte Azur
Het beste aanbod, online en off-market.
Neem nu contact op +33770186203 (ook WhatsApp ) of gebruik ons persoonlijke zoekformulier

Paniek in Monaco, een middelvinger en gevaren op de weg.

Door in Blog met 0 Comments

Paniek in Monaco deze week nu bekend werd dat er een uitwisseling komt tussen de Franse en de Monegaskische Belastingdienst. Ziet u de ambtenaren al zitten, gniffelend in het zonnetje aan de haven van Monaco, omdat zij weten welke slimme Fransman zij extra kunnen beboeten voor niet opgegeven inkomsten? Dacht u er aan om een bankrekening te open in Monaco, weet dat dat het saldo wordt gedeeld met het land waar u officieel belasting betaalt. Ik ben benieuwd of we nu minder luxe auto’s op de weg gaan zien doordat er netto minder te besteden is. Het zou wel verklaren waarom zoveel Fransen in een Tesla of een R8 kunnen rijden. ‘Kleren maken de man’ zegt het spreekwoord, en dat gaat ook op voor een auto: ‘Hoe harder de auto kan, des te gekker de bestuurder’.

Bumperkleven, te hard rijden, onnodig toeteren, je middelvinger opsteken en rechts inhalen; het zijn de typische kenmerken van de Zuid Franse automobilist. Een recent onderzoek van IPSOS laat zien dat automobilisten in de regio PACA (Provence Alpes Cote Azur) de meest agressieve weggebruikers zijn van Frankrijk. Gelukkig maar, ik dacht dat het aan mij lag als ik weer eens gemiddelvingerd werd. Houdt u zich netjes aan de aangegeven snelheid en weet u echt wel hoe een rotonde werkt, laat u daarom niet gek maken. Het is nu wetenschappelijk bewezen dat er een zenuwachtig steekje los zit bij de lokale bevolking.

Terwijl het halen van je rijbewijs hier echt niet makkelijk is. Maar ja, dat kan de man die op de vluchtstrook liep niet meer navertellen. Wegens autopech op de A8 bij Antibes, liep de arme ziel noodgedwongen aan de rechterkant van de autoweg, op zoek naar hulp. Helaas werd hij aangereden door een auto én een motor die net bezig waren met een illegale inhaalpoging over rechts.

Natuurlijk speelt bij dit soort onverantwoord gedrag een stuk frustratie mee, vaak in combinatie met excessief gebruik van alcohol. Een studente van de Universiteit van Nice maakte daarom een variant op Justin Bieber’s ‘Love Yourself’ om leeftijdgenoten te wijzen op de gevaren van teveel drinken. In de videoclip die via Facebook al ruim 150.000 keer bekeken is legt ze nog even haarfijn uit hoeveel jonge mensen er ieder jaar in het verkeer overlijden door alcohol. Bekijk de clip hier

Wie uiteindelijk ook in het verkeer overlijden zijn de processie rupsen. Dit andere gevaar op de weg, zie u gelukkig al van verre aankomen; hangend in witte cocon’s van plakachtig weefsel in de pijnbomen langs de kust. In onze tuin hebben we de eerste nesten al verbrand, maar inwoners van het achterland bij Nice moeten hun honden en kleine kinderen de komende maanden binnen houden. Rijdt u naar de bergen, richting Isola of Auron, dan ziet u hoeveel witte bollen er in de bomen hangen. Het is de laatste drie jaar alleen maar erger geworden dankzij de warme winters. Op een dag vallen uit die bollen honderden zeer giftige rupsen uit die in een soort Polonaise een lange wandeling gaan maken. De mythe gaat dat ze altijd richting zee lopen, maar geloof mij dat is niet waar. In onze tuin lopen ze dronken in rondjes rond terwijl de hond er naar staat te blaffen. Met meer dan 700.000 giftige brandharen per rups (wie bedenkt zoiets) is het dus zaak er meteen benzine over te gooien en in de hens te steken. Helaas is dit de enige methode. U kunt als dierenknuffelaar er voor kiezen om binnen te gaan zitten en wachten tot de rupsen allemaal vlinders worden (vioolmuziek). Ja, dat boek van Rupsjenooitgenoeg heb ik ook (voor)gelezen, maar dit worden ook nog eens hele lelijke vlinders.

Ik wens u een mooi weekend toe vanaf een regenachtige ZuidFranse kust.

Share This