Het beste aanbod, online en off-market.
Neem nu contact op +33770186203 (ook WhatsApp ) of gebruik ons persoonlijke zoekformulier

Pasen op zijn Zuid Frans.

Door in Blog met 0 Comments

Ei, ei, ei en we zijn zo blij! Jawel het is Pasen en ruim 1,7 miljoen Nederlanders keken deze week naar de moderne uitvoering van de Mathheus Passion waarbij Danny de Munck een prachtige rol vertolkte van Jezus. Aan de Maas, dat dan weer wel. In ieder geval een mooie manier van de Publieke Omroep om Nederland er aan te herinneren waar het Paasfeest ook alweer over ging. En dat is meer dan chocolade eieren, paasbrood met spijs en poedersuiker afgesmeerd met een laagje roomboter, hardgekookte eieren beschilderen en misschien nog met z’n allen een overdekte meubelboulevard bezoeken. In Nederland komt in ieder geval alle zegen van boven met Pasen met regen, hagel en een gezellige Zuidwester storm. In Zuid Frankrijk slooft de natuur zich deze dagen extra uit om het ons zo aangenaam mogelijk te maken; druivenranken schieten de lucht in, de appelbomen staan in bloei en alle kleuren groen zijn uit de kast gehaald om de bergtoppen te kleuren. De Middellandse zee varieert van turqoise naar azuurblauw en de lokale bevolking houdt dit weekend met de familie en iedereen die hen lief is een traditionele Paasbrunch op het strand. Wij genieten bij voorkeur van een Pan Bagnat, het lokale broodje waar je makkelijk de middaghonger mee stilt. Pan Bagnat is een uitvinding uit Nice; de naam is afkomstig uit het Niçoise dialect; Pan Banhat beter bekend als “Pain Mouillé” zeg maar een Nat Broodje. Voor wie niet in Zuid Frankrijk kan, wil of mag zijn, maar toch de smaak van een Pan Bagnat wil meemaken, hier is het gerecht. Kort door de bocht is het een reuze boerenbroodbol met daarin een salade Niçoise. Dit zijn alle officiële ingrediënten: tomaat, groene paprika, kleine verse gepelde tuinboontjes, zwart olijven, anjovisjes uit blik, tonijn, olijfolie, een hard Paas ei, basilicum, zout en peper en een gesnipperd lente-uitje. Stapel dit alles in het broodje, giet er wat olijfolie over heen, deksel erop en klaar ben je. Natuurlijk hoort hier een glas koud rosé bij en de zon op je eigen bol. Het leven kan zo simpel zijn; geniet er van!

Share This