Pasta amatriciana, Facebook flitspalen en marshalls in de trein.
Het beste aanbod, online en off-market.
Neem nu contact op +33770186203 (ook WhatsApp ) of gebruik ons persoonlijke zoekformulier

Pasta amatriciana, Facebook flitspalen en marshalls in de trein.

Door in Blog met 0 Comments

Buurland Italië werd op 24 augustus getroffen door een aardbeving in Amatrice waarbij bijna driehonderd mensen omkwamen. Het Italiaanse familiegevoel om elkaar te helpen was direct goed zichtbaar op de landelijke Italiaanse televisiezenders; het ene na het andere benefietconcert wisselde elkaar af en kerken door het hele land openden de deuren om donaties te ontvangen.

Wereldwijd serveren Italiaanse restaurants ook een speciaal actiegerecht; ‘Pasta Amatriciana’ waarbij een deel van de opbrengst naar het Italiaanse Rode Kruis gaat. Die pasta is overigens een traditioneel gerecht uit Amatrice dat wereldberoemd is geworden met het jaarlijkse Spaghetti all’Amatriciana festival. Ook de Franse Riviera doet mee met de Pasta Amatriciana actie. Indien u dit gerecht van 12 euro besteld, gaan twee euros naar het Italiaanse Rode Kruis. In Nice bent u welkom bij o.a. La Milanesina. Dat is nog eens het nuttige met het aangename combineren.

Facebook Flitspalen

Ook zo nuttig is Facebook; via dit sociale netwerk staat u in contact met familieleden en vage vrienden en leest u steeds meer actueel lokaal nieuws. De Zuid Franse lokale bevolking deelt op Facebook maar al te graag waar alle oh zo gehate ambtenaren met radarflits pistolen staan. De Franse overheid ontdekte dit en sprak hier schande van; het was een ondermijning van het gezag. Als voorbeeld werden twaalf Facebook profielen opgespoord en voor de rechter gedaagd. Lachend schreven de agenten in een flits een boete uit van maar liefst 1.500 euro per persoon. Deze week kwamen de twaalf Facebook Robin Hoods voor de rechter en die oordeelde dat Facebook geen radardetector is en dus de meldingen niet strafbaar zijn. De twaalf werden vrijgesproken en reden lachend vol gas naar huis.

Police National

Vol gas, maar dan achteruit was de Police National op dreef. Zij veegde het eigen straatje schoon, of beter gezegd de Boulevard des Anglais. De hoogste baas verklaarde zonder met de ogen te knipperen dat ‘ook al waren er op die avond meer politie mensen aanwezig geweest, dan hadden ook zij de vrachtwagen niet kunnen stoppen. Dat kon alleen als er een barricade systeem in de weg was ingebouwd.’

Echt waar, gewoon keihard liegen en denken dat de bevolking gek is. Dus meer Police National agenten met een pistool op straat (meer dan de 0 agenten die er feitelijk waren) hadden de vrachtwagen niet eerder kunnen uitschakelen? Het is dankzij dit soort minachting voor het eigen volk dat een Marine le Pen steeds meer stemmen krijgt.

Corsica

Het Franse volk mort en neemt zelf het recht in handen. Ons favoriete eiland Corsica voor de kust van Nice is iedere week wel in het nieuws. Zonnebril Turken zoals in Zaandam gaan daar al een stapje verder dan iemand van z’n fiets gooien en agenten belachelijk maken op Youtube. Zij gooien stenen naar toeristen die topless zonnen of slaan een complete Corsicaanse familie in elkaar als deze afkeurend kijken naar een vrouw die in een jurk en hoofddoek de zee in gaat.

Wat nu in Corsica gebeurt is een voorbode voor de rest van Frankrijk en straks ook Nederland. Tijdens de rentree, het jaarlijkse begin van het schooljaar wilde een groep van zes zwaar gesluierde vrouwen de school in gaan. Een groep Corsicaanse ouders hield de dames tegen onder het mom van ‘geen hoofddoeken of andere religieuze uitingen op school, dat zegt de Wet. Kinderen mogen ook geen Christelijk kruisje dragen.’ De politie kwam ter plaatse en oordeelde dat de ouders ongelijk hadden; het verbod geldt alleen voor kinderen, niet voor de ouders. Daar maken de agenten weer geen vrienden mee.

Blote benen

En zo sukkelt Frankrijk verder met een regering die het boemeltreinritje Regeren uit zit. Alhoewel, zelfs een ritje in de trein is tegenwoordig niet meer zo fijn; rellende jongeren uit landen waar men helemaal geen trein heeft, vallen steeds vaker reizigers lastig. Vooral jonge vrouwen en meisjes zijn het doelwit; wie met blote armen en benen de trein in gaat, kan rekenen op vervelend gedrag. De veelal werkeloze jongeren zien zichzelf als de nieuwe hoeders van zedelijke orde. Leest u er iets over in de officiële media? Natuurlijk niet. Incidenten worden berichtjes over ’een verwarde man’ of beter nog, helemaal niet vermeld. De waarheid is dat steeds minder vrolijke meisjes en dames in zomerjurkjes met de Franse trein durven gaan. De politie gaat nu bewapende geheim agenten inzetten; de z.g. Marshalls. Het zou misschien slimmer zijn om undercover agenten in een zomerjurkje in te zetten, maar ja, dat zal wel weer niet mogen van de rechter.

Campagne Côte d’Azur

Op sociale media is de Côte d’Azur in een zomers jurkje aan een positieve reclame campagne begonnen; compleet met hashtag #cotedazurnow. Bezoekers en bewoners worden opgeroepen om hun mooie foto van de Côte d’Azur te posten op Instagram, Twitter en Facebook. Dat levert in ieder geval veel mooie plaatjes op en hopelijk weer meer bezoekers.

cotedazurnow

Ik schrijf ook liever een vrolijk zonnig verhaaltje over de Côte d’Azur, waar alles ‘pais en vree’ is. Helaas is dat bijna nergens meer het geval. Daarom kunt u maar beter op uw hoede zijn en gaan wonen in een omgeving waar de tolerantie laag is, de zon hoog aan de hemel staat en de kwaliteit van het leven uitstijgt boven ieder gezeur. Daarom is de Côte d’Azur zo gek nog niet. Met de heerlijke natuur, een mondige bevolking en een goed glas wijn is het leven mer dan de moeite waard. Het blijft hier zeker wel gezellig; u moet alleen weten waar u moet zijn. Het Monte Carlo Jazz festival bijvoorbeeld, dat van 24 november tot 3 december wordt gehouden. U kunt kaarten bestellen via www.montecarlolive.com

De komende week blijft het hier in ieder geval nog ruim boven de dertig graden dus de ventilatoren draaien door en de dekbedden blijven op zolder. Met ‘Il est où le bonheur’ zomerhit van Christophe Mae op de radio wensen wij u een heerlijk weekend toe.

 

Ab en Jo

abandjo-happy-as-ever-2016

levengenieters ‘pur sang’

Share This