Riviera Nieuws: olijven alarm, armoe bij Gendarmerie en crisis blijft. - Wonen aan de Côte Azur
Het beste aanbod, online en off-market.
Neem nu contact op +33770186203 (ook WhatsApp ) of gebruik ons persoonlijke zoekformulier

Riviera Nieuws: olijven alarm, armoe bij Gendarmerie en crisis blijft.

Door in Blog met 0 Comments

De afgelopen weken hebben we heel voorzichtig in zee aan de Riviera gezwommen; alle Riviera en Côte d’Azur media waarschuwden voor een gigantische kwallen invasie; van Menton tot aan St. Tropez. Ik kan de lezers met de hand op mijn hart verzekeren dat bij Cagnes sur Mer, Villeneuve Loubet, Théoule en Mandelieu geen kwal te zien is. Of het moeten de onvriendelijke Russen zijn die hier net zo onvriendelijk worden aangekeken sinds de aanslag in de Oekraïne. Maar ook aan de Riviera gaat het leven door; hoe hard het ook is. Zo maken Zuid Franse olijfolieboeren, ook wel ‘olijfgarchen’ genoemd, zich zorgen over de harde olijven die nu al uit de bomen vallen. Dat is eigenlijk een maand te vroeg en niemand weet waarom. Men verwacht dat er veel minder kan worden geoogst hetgeen zijn effect heeft op de prijs van een liter olijfolie.

Het draait ook altijd maar weer om de olie, of om het gas, zelfs bij de Gendarmerie. Dit toch wat ‘elite-achtige politiekorps’ stuurt iedere 3 jaar zijn manschappen naar een andere regio; de gezinnen worden dan gehuisvest in speciale huizen die eigendom zijn van het Korps. Dat klinkt best luxe en spannend, maar het tegendeel is waar. Geheel tegen de ere-code van de Gendarmerie in, heeft een groep van 5 echtgenotes in Sospel openbaar gemaakt dat ze leven in een hondenhok, de waterleidingen lekken, de verwarming slecht is en dat ze torenhoge rekeningen krijgen voor de energie. Terwijl hun mannen de orde op straat bewaken, blijkt dat de gendarmerie het interne huishouden zelf helemaal niet op orde heeft. Meer klachten van verpieterde echtgenotes volgen nu; mensen blijven toch schapen ook al ben je een vrouw van een stoere Gendarmerist. De Franse minister van Justitie is ‘not amused’ en stelt een onderzoek in.

Nog meer onderzoek naar de mislukte uitverkoop aan de Riviera; de winkeliers hadden gehoopt op een recordverkoop maar nu blijkt dat veel mensen in je winkel niet altijd veel omzet betekent. De uitverkoop omzet viel veel lager uit dan vorig jaar en dat komt toch nog steeds door die crisis. Zelfs de huizenprijzen aan de Côte dalen; in Antibes gemiddeld met zo’n 6%. Gelukkig blijven de temperaturen aan de Riviera stijgen dus we laten alle problemen dit weekend vanaf een luchtbed op zee maar even van ons af glijden.

Share This