Sinterklaas met échte Zwarte Pieten aan de Côte d'Azur - Wonen aan de Côte Azur
Het beste aanbod, online en off-market.
Neem nu contact op +33770186203 (ook WhatsApp ) of gebruik ons persoonlijke zoekformulier

Sinterklaas met échte Zwarte Pieten aan de Côte d’Azur

Door in Blog met 0 Comments

Voor sommigen op deze aarde is deze vriendelijke bebaarde man een Blanke Overheerser die Zwarte Slaven voor hem laat werken. De mensen die dat roepen hebben een probleem. Een identiteitsprobleem dat ze over de ruggen van onze lieve kindertjes willen delen met andere zielige mensen. “Laat ze lekker en gewoon negeren” zou mijn vader hebben gezegd. Deze zwarte mensen – die wilden dat Zwarte Piet een Blanke Piet werd – kregen natuurlijk veel te veel media-aandacht. Want ja zeg, stel je voor dat iemand Nederlanders racistisch noemt. Even vergeten dat onze eigen Koning doodleuk in een Gouden Koets rondrijdt met daarop een afbeelding van slaven die geketend waren aan het Nederlandse Koninkrijk. Dat was nog uit de tijd dat Nederland zich verrijkte met slavernij; tegenwoordig doen ze dat slimmer via louche tussenpersonen in India, maar dat terzijde. Trouwens, Sinterklaas komt uit Turkije, dus hallo, wat kunnen wij daar aan doen?

 

Zwart is cool

Ik kan mij best boos maken over al die Zeur Pieten want dat zijn het. Ik ken echt niemand die Zwarte Piet niet cool vindt. Sterker nog, bij mij op school waren Pieten de helden van het jaar. Ze waren grappig, ze waren best rijk anders hadden ze niet zoveel goud in hun oren hangen en ze waren superacrobaten. Pieten sprongen in een boom of hingen aan de dakgoot van je school; iedereen wilde Piet zijn. De Nederlandse Gymnastiek Unie had een paar jaar geleden via een geweldig communicatiebureau zelfs een Zwarte Pieten opleiding voor kinderen ontwikkeld. Blank, geel of zwarte kinderen die meer moesten bewegen ontvingen – nadat ze over evenwichtsbalken als dakrandjes hadden gelopen een heus Zwarte Pieten diploma. Dus wat nou, Zwarte Piet is racistisch? Die vrolijke Zwarte Piet wordt eigenlijk misbruikt door de Zwarte Zeur Pieten. Het is gewoon een handigheidje om in de pers te komen. Zo dacht Anouk er al over toen haar nieuwe CD er aan kwam (alle publiciteit is meegenomen) en zelfs C-sterren als Tanja Stress hebben ineens een mening over dat Zwarte Piet niet meer mag. Laatste grap is dat ook moslim jongeren (die sowieso makkelijk op tv komen) nu vinden Sinterklaas racistisch is. Kom zeg, Allah had toch ook een baard?
Stroopwafel Piet

De slappe Polder aanpak van de Nederlandse burgermeesters past in het rijtje ‘Zachte heelmeesters maken stinkende wonden.’ Want ja hoor, daar ging onze Sinterklaas optocht naar de filistijnen met negentig arrestaties van mensen die dachten dat ze gelijk hadden. Logisch,want niemand sprak ze echt duidelijk tegen. Nee, we gingen op zoek naar een schuldgevoel en in discussie met de Zeur Pieten. Nederland probeerde groene, rode , gele en stroopwafel Pieten, alleen maar om de vrede te bewaren. Dat je het nooit iedereen naar de zin kan maken blijkt wel uit de Sinterklaas rellen die dit jaar zijn uitgebroken en Nederland als racistisch land zelfs op CNN was te zien.

Screen Shot 2014-11-21 at 6.18.13 PM

 

Sint in Zuid Frankrijk

Gelukkig zijn er ook nog normale mensen die OudHollandse tradities belangrijker vinden dan angstvallig proberen het iedereen maar naar de zin te maken. In Zuid Frankrijk hebben we gewoon een paar stoere Zwarte Pieten gevonden die graag met Sinterklaas op de foto gaan. Deze Pieten kunnen zelfs waterskiën heb ik mij laten vertellen en misschien doen ze dat ook wel op 30 november als ze aankomen aan de Zuid Franse kust. In Porte La Galere om precies te zijn. Wilt u uw kind dezelfde spanning en blijheid meegeven als u zelf heeft meegemaakt, kom dan met uw smurf tot 10 jaar naar de Officiële Sinterklaas inhuldiging aan de Côte d’Azur. Met dank aan de dappere strijders voor tradities in het JOP Sinterklaas comité: Miriam Tettero, Petra Zeeuw, Esther Brink en Laura de Hollander (geweldige naam trouwens).

Voor meer informatie en aanmelding:

http://www.jopnl.com/jop-groot-sinterklaasfeest-2014/

 

 

Sinterklaas-en-zijn-Knecht

Zwarte Piet is cool, ook op een paard.

Share This