Sinterklaas met Zwarte Pieten feest aan de Côte d'Azur - Wonen aan de Côte Azur
Het beste aanbod, online en off-market.
Neem nu contact op +33770186203 (ook WhatsApp ) of gebruik ons persoonlijke zoekformulier

Sinterklaas met Zwarte Pieten feest aan de Côte d’Azur

Door in Blog met 0 Comments

Ondanks alle pogingen van Bruine Mensen om ons, Sinterklaas Fans in een racistisch hokje te stoppen, komt Sinterklaas de Witte Baas gewoon naar Zuid Frankrijk dit jaar: in Port de la Rague meert hij af in zijn snelle boot met in zijn kielzog allemaal stoere, grappige, acrobatische lieve Zwarte Pieten. Wat een rare discussie was dat trouwens in Nederland en de VN; hebt u ooit de link gelegd tussen Zwarte Pieten en slavernij?! Ik was altijd jaloers op Zwarte Pieten; die mochten gewoon op het dak van de school klimmen en kwamen zo nog eens ergens. Gelukkig is de storm weer wat geluwd, behalve dan bij zangeres Anouk die door blijft razen tegen haar Blanke Fans. Misschien mist ze gewoon haar eigen Zwarte Piet. En toch, toch ben ik toch anders naar Zwarte Piet gaan kijken. Ik voelde mij altijd al een beetje ongemakkelijk als de Sint en zijn Pieten naar mij keken. Kijk, Sint heeft nu eenmaal dat Grote Boek waar alles in staat wat we vroeger hebben gedaan, dus hij heeft het recht (en de kennis) om streng te kijken. Maar Piet! Die Pieten kijken mij altijd zo vals lachend aan waardoor ik mij toch ietwat bedreigd, geintimideerd of zelfs gediscrimineerd voel: wat weet die neger wat ik niet weet dat hij weet? Heeft Sinterklaas überhaupt een geheimhoudingsplicht? Vragen die door mijn hoofd schieten als ik de komende weken op straat loop en door een Zwarte Piet wordt uitgelachen. In het liedje zingen we weliswaar: ‘en lacht ons vriendelijk toe….’, maar ondertussen!’ Toch moet ik dit ongemakkelijke gevoel opzij zetten en aan onze kindjes denken; die weten nog niets van de gekke grote wereld en kunnen later, als ze groot zijn, zelf uitmaken of ze een relatie met een Zwarte Piet willen of met iemand die op Sinterklaas lijkt. Misschien willen ze helemaal niet in Zuid Frankrijk wonen maar juist emigreren naar Spanje, racist worden of lid van D66. We zien het wel. Met een beetje mazzel gaan ze, net als u en ik gezellig naar een Sinterklaasfeest met hun kinderen. Gewoon omdat onze ouders dat ook met ons deden. Uiteindelijk is het Sinterklaasfeest een Kinderfeest en daar hebben Grote Mensen niets over te zeggen.

Met dank aan de JOP afdeling van de Nederlandsche Club komt Sinterklaas en zijn Pieten op zondagmiddag 1 december ook de kinderen in Zuid Frankrijk met een bezoek verblijden! Het feest is in het Riviera Beach Hotel in Port de la Rague in Mandelieu. Sint en zijn Pieten komen daar met de boot rond twee uur in de haven van Port de La Rague, aan en het feest zal tot ongeveer vijf uur duren.

Port de La Rague, (Mandelieu, A8 afrit 40) wordt met borden langs de kustroute aan gegeven en ligt tussen Mandelieu en Theoule in. (Zie ook de grotere kaart hieronder).

Bij binnenkomst en in de pauze krijgt iedereen koffie of thee aangeboden en de kinderen iets fris. In de pauze is er ook gelegenheid om een portie Hollandse bitterballen te bestellen  ..
Als u met uw kinderen (tot ± 10 jaar) aanwezig wilt zijn dan verzoeken wij u om zo spoedig mogelijk aan te melden via deze link: aanmelden@jopnl.com met vermelding van het aantal en de leeftijd van de/het kind(eren).

De inschrijfgelden voor volwassenen en kinderen vanaf 3 jaar zijn als volgt vastgesteld:
bent u LID van De Nederlandse Club/JOP of ANM dan betaalt u € 7,50 per persoon,
bent u GEEN lid dan betaalt u € 15,00 per persoon.

Betaling gaarne overmaken aan De Nederlandse Club NL bankrekening IBAN: NL45INGB0008072229
Wilt u lid worden van De Nederlandse Club dan verwijzen wij u naar de website: www.nedazur.org

LET OP:

◉Het cadeautje dient u zelf te verzorgen. We vragen u met klem om per kind 1 cadeau van ca. €15,00 aan te houden;

◉ Wilt u met uw kind/eren een PIETEN PET maken met hun naam erop (handig voor sinterklaas);

◉ Wilt u een persoonlijk woordje over uw kind/eren sturen naar Sinterklaas via info@jopnl.com

Met vriendelijke groet,

sinterklaascomité JOP

Pauline Molenaar, Yvonne Keijzer, Miriam Tettero en Petra Zeeuw

Share This