Het beste aanbod, online en off-market.
Neem nu contact op +33770186203 (ook WhatsApp ) of gebruik ons persoonlijke zoekformulier

Snoepvakanties, Rivella weer en Ikea in Nice toch onzeker

Door in Blog met 3 Comments

Als u de supermarkt inloopt, kunt u er niet omheen; overal staan metershoge wanden opgesteld met snoep. Deze Haribo tsunami is natuurlijk voor jonge kinderen die in Frankrijk buitengewoon veel snoep van hun ouders krijgen; letterlijke zoethoudertjes voor in de auto, onderweg naar opa en oma. De schoolvakanties zijn dan ook weer begonnen in Frankrijk. Dat betekent dat restaurants en strandclubs de stoelen en matrassen nog niet kunnen opbergen want het blijft gewoon 25 graden aan de Côte d’Azur. Wij noemen dit typisch ‘Rivella-weer’: een beetje raar maar wel lekker. Het lukt ons ook niet om de duikbril met snorkel, parasol en opblaas lounge bedjes in de garage op te bergen. M’n skies kijken mij daar raar aan en vragen zich af of ze niet eens lekker gewaxt kunnen worden. Maar ja, skiën lijkt nog zo ver weg, al begint het skiseizoen officieel over een kleine 5 weken. De officiële Meteo barometer in Frankrijk meldt ondertussen droogjes dat het nog nooit zo lang zo droog is geweest. En ze houden de stand bij sinds 1959 dus als u denkt dat het normaal is; dat is het écht niet.

Ook voor de komende negen dagen blijft het gewoon zonnig en…droog. Wie het niet langer droog houdt, is het comité dat achter de plannen van La Plaine du Var zit. Zij hebben jarenlang gevochten om het achterland van Nice een commerciële boost te geven. Vergunningen werden onder meer afgegeven aan IKEA dat een superstore mocht bouwen en in ruil daarvoor ook nog eens 290 woningen. Maar nu is er beroep aangetekend tegen het besluit en liggen de plannen stil. Een groepje Franse linkse rakkers dat Tegen Franchise Ketens is (ik verzin het niet) wil dat de plannen van tafel gaan. Voor wie in 2020 in Nice een Zweeds afdruip rekje of polyester berenvel wilde kopen, zal – zoals de plannen er nu uit zien – langer moeten wachten dan 2020. En zo wachten we niet alleen op regen en sneeuw maar ook op IKEA.


De dolfijnen en walvissen trekken zich gelukkig niets aan van al dat rare mensen gedoe aan land; zij komen zoals ieder jaar weer dicht langs de kust zwemmen. Een groep van dertien dolfijnen werd gezien bij Hotel Negresco, een tien meter lange walvis zwom ineens in de haven van Marseille en bij Villefranche konden we een moeder dolfijn met haar kind speelse buitelingen zien maken in de nog steeds warme zee (VIDEO). Misschien kwamen de dieren ook wel even nieuwsgierig kijken naar het nieuwste wetenschappelijke project dat zo’n veertig kilometer voor de kust bij Toulon plaatsvindt. Daar is men druk bezig met het vangen van informatie over atmosferische neutrinos. Bent u geïnteresseerd in dit KM3NeT project dat veel overeenkomsten vertoont met de nieuwe Star Trek Discovery serie; meer informatie over de atmosferische zee telescoop vindt u hier.

De wetenschap heeft duidelijk geval geen last van economische recessie; we hebben immers slimme mensen met plannen nodig om uiteindelijk de Aarde beter te maken. Daarom gaat Nice speciale belasting voordelen invoeren voor jonge innovatieve start-ups, in de hoop dat meer internationale mensen met ideeën naar de Côte d’Azur komen. Het is daarmee de eerste Franse stad die een dergelijk initiatief lanceert en het sluit mooi aan op de gewenste internationale uitstraling.

Tot slot nog een paar leuke internationale events voor de komende maand

Jazz sous les Bigaradiers – LA GAUDE

16 tot 25 november 2017

Zes dagen lang jazz concerten in het romantische bergdorpje La Gaude, vlakbij Nice. Kom naar heerlijke jazz luisteren op verschillende locaties.

Tél. 33 (0)4 93 59 41 52

assowhat.free.fr

Salon du Palais Gourmand – CAGNES SUR MER

van 09 tot 13 november 2017

10h-20h (10h-19h maandag)

Hippodrome de la Côte d’Azur

Het jaarlijkse lekkerbekken feest in de Hippodrome in Cagnes sur Mer. De geur van paarden mengt zich met heerlijke lokale wijnen en gastronomische hoogstandjes. Ontdek, proef en koop; Salon du Palais Gourmand is een heerlijke huishoud beurs voor de fijnproever.

Toegang 8 euro

Tél. 33 (0)4 94 52 80 80

www.salonpalaisgourmand.com

Share This
About The Author
Ab Kuijer

Radio-, TV- en reclamemaker, eigenaar internationaal marketingbedrijf gespecialiseerd in vastgoed. Was in Nederland o.a. betrokken bij de oprichting en promotie van Decibel, WAPS Radio en BNN. Woont sinds 2006 permanent in Zuid Frankrijk. Werd aan de Côte d'Azur de eerste Nederlandse president van de British Chamber of Commerce. Happily married met Jo. Schrijft dagelijks tweeduizend woorden. Met de internationale vastgoedportal 'Living on the Côte d'Azur' leveren Ab en Jo OudHollandsche service voor kopers van onroerend goed aan de Côte d'Azur, Parijs, Portugal, Mauritius, Bali en Ibiza.

Comments zijn niet toegestaan.