Het beste aanbod, online en off-market.
Neem nu contact op +33770186203 (ook WhatsApp ) of gebruik ons persoonlijke zoekformulier

Staat het ideale tweede huis in Zuid-Frankrijk wel te koop?

Door in Blog met 0 Comments

We kunnen er kort over zijn: het ideale tweede huis in Zuid-Frankrijk staat zeer waarschijnlijk niet te koop. Dat is een vervelende waarheid en liever hadden we iets leukers gemeld. Maar eerlijkheid duurt het langst en daar gaan we voor.

Het ideale tweede huis aan de Côte d’Azur is natuurlijk het huis van uw dromen. U heeft hier al zo lang over nagedacht en plaatjes in luxe woon magazines overtuigen u dat het bestaat. Daarbij, u gaat ieder jaar luxe op vakantie in een soortgelijk huis. Het is alleen niet te koop.

In het geval van een villa wil iedereen die vlakke tuin uit de Boursin reclame met een lange tafel onder een olijfboom, eindeloos uitzicht met de zee aan de horizon, geen buren, geen elektra kabels in zicht, een perfecte staat van onderhoud en een eigenaar die de villa zo graag aan u wil verkopen dat er zelfs nog wat aan de prijs valt af te dingen.

Een appartement in Zuid-Frankrijk kopen

Maar misschien zoekt u een appartement in Zuid-Frankrijk. Dan wilt u natuurlijk minstens twee of drie slaapkamers, een groot terras op het Zuiden waar de zon opkomt en u ook de avondzon heeft, een zwembad binnen de residentie die bovendien niet al te oud moet zijn. Verder wilt u lage servicekosten en de warme bakker op loopafstand want de auto gebruikt u liever niet. Tenzij u op een uur afstand van de zee wilt zitten, zal het niet meevallen om iets dergelijks te vinden.

Wat gaat u inleveren van uw wensenlijstje? Het zeezicht of een groot buitenterras? Of leert u leven met het geluid van de auto’s. Of de vliegtuigen? Of de trein? Na zestien jaar in het Franse onroerend goed kunnen we oprecht zeggen dat het ideale huis of appartement niet te koop staat. Zelfs al heeft u tien miljoen, dan nog vindt u niet alles wat op uw lijstje staat. Ook ervaren makelaars in Monaco waar budgetten beginnen bij 5 miljoen voor een studio, moeten deze mededeling iedere dag herhalen: ‘U gaat niet vinden wat u zoekt. Maar ik heb wel iets dat erop lijkt.’

Geen zeezicht is geen deal breaker

Neem nu Saint Jean Cap Ferrat. Een welgestelde familie zocht een gezellig tweede huisje met zwembad met een budget van tien miljoen. Het moest wel direct aan zee staan met uitzicht op de baai van Villefranche sur Mer voor de avond apèro. Na veel visites kwam men erachter dat tien miljoen niet garant staat voor zeezicht. Toch maar iets gekocht omdat de buurt zo leuk is.

Ditzelfde ‘probleem’ geldt ook voor Ramatuelle en Saint Tropez. U vindt hier de mooiste villa’s onder architectuur met een prachtig zwembad en een tuin om van te dromen, maar het zeezicht moet u er soms zelf bij bedenken. Tenzij u geluk heeft en een actief team dat bovenop de markt zit dat u als eerste informeert als het bijna ideale huis in de verkoop komt. Klik hier om met dat team in contact te komen.

Het perfecte appartement aan zee

Potentiële kopers van een appartement tot een miljoen zochten in Cannes een bourgeois gebouw met hoge plafonds, in een nette buurt, met weids zeezicht, een imposante entree, een garage en het zandstrand met restaurants op vijf minuten lopen. We hebben het gevonden. Maar het balkon was net groot genoeg voor de kat en een klapstoel. En dat was niet de bedoeling. En zo is er altijd wel wat.

Een extra bijkomstigheid is de dynamische markt van onroerend goed aan de Côte d’Azur. Tot vijf jaar geleden kon u op uw gemak een woning uitzoeken en in alle rust nadenken welk bod u ging uitbrengen. Dat is niet meer het geval. De vraagprijs is de verkoopprijs en als u te lang wacht, dan wordt uw bod overboden.

Verkopers hebben bovendien de luxe om kopers te kiezen. Als u geen hypotheek nodig heeft krijgt u de voorkeur boven een koper die extra twee maanden bedenktijd vraagt om de voorlopige koopovereenkomst te kunnen ontbinden als de bank niet meedoet. Blufpoker om tijd te winnen helpt niet; de notaris zal vragen om een bewijs dat u het geld daadwerkelijk heeft. Het koopproces voor een woning in Zuid-Frankrijk is daar duidelijk in.

Zo koopt u het bijna ideale tweede huis aan de Côte d’Azur

Wat veel mensen nu doen is een huis kopen dat mooi ligt en verder (soms helemaal) niet lijkt op uw ideale woning. Maar als de zon in de tuin schijnt waar u dat wilt, het uitzicht uw hart doet smelten en de vogels ook hun best doen om u blij te maken, dan is het tijd voor een koop met renovatieplan.

Met een architect maakt u de indeling van de woning en de tuin en na de vergunningen maakt u vervolgens zelf dat huis dat niet bestaat. Het is een andere aanpak waarbij u met behulp van renovatie en constructie in Zuid-Frankrijk iets langer moet wachten, maar dan heeft u precies wat u zocht.

En in het geval van een appartement is het belangrijk dat u snel kunt schakelen. En vooraf bedenkt hoe vaak u op uw balkon gaat zitten, naast het droogrekje? bent u niet vaker buiten, op het strand? Dan is de grootte van een terras misschien minder belangrijk dan het strand in de buurt.

Onze aanpak voor succes

Na een intake gesprek via Zoom of telefoon begrijpen we wat u zoekt en maken een realistische selectie van wat haalbaar is binnen het budget. Heeft u vervolgens De Ideale Top 3 gekozen sturen we u meer informatie over de omgeving. En als u de woning in het écht ziet, dan gaan de beroemde 17 seconden in waarin u besluit om te kopen.

Share This
About The Author
Ab Kuijer

Radio-, TV- en reclamemaker, eigenaar internationaal marketingbedrijf gespecialiseerd in vastgoed. Was in Nederland o.a. betrokken bij de oprichting en promotie van Decibel, WAPS Radio en BNN. Woont sinds 2006 permanent in Zuid Frankrijk. Werd aan de Côte d'Azur de eerste Nederlandse president van de British Chamber of Commerce. Happily married met Jo. Schrijft dagelijks tweeduizend woorden. Met de internationale vastgoedportal 'Living on the Côte d'Azur' leveren Ab en Jo OudHollandsche service voor kopers van onroerend goed aan de Côte d'Azur, Parijs, Portugal, Mauritius, Bali en Ibiza.