Het beste aanbod, online en off-market.
Neem nu contact op +33770186203 (ook WhatsApp ) of gebruik ons persoonlijke zoekformulier

Stappen Plan Woning Gids: Kopen in Zuid Frankrijk Côte d’Azur

DISCLAIMER: De informatie op deze pagina is niet bedoeld ter vervanging van het advies van een juridisch adviseur. Elke situatie is specifiek en wij brengen u desgewenst graag in contact met een expert op het gebied van financiering en/of fiscaliteit.

Stappen Plan Woning Gids: Kopen in Zuid Frankrijk Côte d’Azur

U heeft er veel over nagedacht om een ​​woning te kopen aan de Côte d’Azur als tweede huis onder de zon. Of misschien wilt u op termijn permanent in Zuid Frankrijk gaan wonen. Wat is de meest efficiënte manier om een eerste huizen selectie te maken? U kunt online honderden huizen vinden, maar op een gegeven moment verliest u de focus en zien alle huizen er hetzelfde uit. En veel dezelfde huizen en appartementen worden ook nog eens door verschillende makelaars aangeboden. Dat maakt het er niet makkelijker op.

Dit is waar wij kunnen helpen. Wonen aan de Côte d’Azur biedt naast een brede selectie van woningen aan de Franse Rivièra ook een persoonlijke service. Het is daarbij belangrijk om eerst contact met ons op te nemen voordat u informatie gaat vragen bij verschillende makelaars of advertentiesites. Onze diensten zijn volledig gratis voor de koper, maar we moeten dan wel eerst uw naam registreren. Wij treden voor u op en beheren het dossier. Daarbij horen we van de makelaar altijd meer achtergrondinformatie dan zij direct aan een klant zullen geven.

Tijdens een Zoom- of Skype-meeting of een WhatsApp-gesprek stellen we u eerst verschillende vragen. U kunt Wonen aan de Côte d’Azur ook mailen en ons de antwoorden op de onderstaande vragen sturen.

Dit is de Aankoop gids en handleiding die u zocht voor de Côte d’Azur

• Wat is uw budget?
• Wat voor soort woning zoekt u? Villa, penthouse, appartement
• Hoeveel slaapkamers en badkamers?
• Wat is de ideale grootte (m2) voor de woning?
• Wat is uw ideale locatie? Kijk hier voor een korte uitleg over de bekendste dorpen in Zuid Frankrijk
• Zou u in een woonwijk willen wonen? Of liever alleen op een berg?
• Naar welke bouwstijl / woning bent u op zoek? Moderne stijl, Provençaalse stijl, Bourgeois?
• Welke ligging zou ideaal zijn (noord, zuid, oost, west)? Check hier de zonnecurve 😉
• Bij het zoeken naar een appartement, welke verdieping is dan ideaal?
• Is een lift belangrijk?
• Wilt u een terras of balkon?
• Zou u bereid zijn om renovaties uit te (laten) voeren?
• Is het voor de hoofdverblijfplaats, als tweede huis of als verhuurinvestering?
• Wanneer wilt u gebruikmaken van de woning; dit jaar, volgend jaar of over twee jaar (in geval van nieuwbouw)

Gids ter voorbereiding huis selectie en bezoek in Zuid Frankrijk

Zodra we een goed beeld hebben van uw ideale woning, gaan we zoeken in de databases van alle makelaars in die regio. We werken nauw samen met de beste makelaars, waardoor we een sterke selectie kunnen maken. Deze eerste selectie woningen kan ongeveer tien huizen groot zijn, dus uiteindelijk kiezen klanten voor 5 woningen die u écht interessant vindt. Wij sturen u dan het adres zodat u via Google Earth en Google Maps de omgeving kunt verkennen. Waar zit de supermarkt? Hoe ver is het lopen naar het treinstation of naar het strand? Is uw favoriete woningen lijst definitief, dan maken wij de planning voor uw bezoeken.

De meeste klanten bezoeken de Côte d’Azur voor minstens 2-3 dagen, wat genoeg tijd geeft om meerdere huizen te bezoeken en ‘ s avonds de favoriet nog eens te bezoeken door er langs te rijden en te luisteren naar omgevingsgeluiden. Als u verliefd bent geworden op een woning, kunnen we in het geval van nieuwbouw de reservering opstarten. Of bij een bestaande woning een bod samenstellen. Nu begint het proces om aan de Franse Rivièra te gaan wonen!

Hoe kan ik vastgoed aan de Côte d’Azur financieren?

In Frankrijk is financiering vereist om uw aankoop veilig te stellen, tenzij u een contante koper bent. Sommige kopers kiezen ervoor om financiering te organiseren in hun land van herkomst, met overmaking of herbestemming, terwijl anderen overwegen om financiering in Frankrijk te krijgen. Franse hypotheken vertegenwoordigen een goede waarde in vergelijking met Europese rentetarieven en zijn vrij verkrijgbaar voor buitenlandse kopers.

Niet-ingezetenen kunnen normaal gesproken 70% van de waarde van Frans onroerend goed financieren; de looptijd van leningen is doorgaans tussen de 7 en 25 jaar. We hebben een betrouwbaar netwerk met banken en kunnen u met de oplossing verbinden voor een betaalbare hypotheek.

Onderhandelingen over uw woning aan de Côte d’Azur

Zodra u uw bestaande droomhuis heeft gevonden en besloten heeft een bod uit te brengen, is de eerste stap het presenteren van dat bod. Dat kan per e-mail in schriftelijke vorm. We nemen contact op met de verkoper om uw bod te presenteren. Als het bod te laag is, ontvangt u een tegenbod, dat u op uw beurt moet accepteren of een ander bod moet proberen. Wij helpen u in elke fase van de onderhandelingen om voor beide partijen een eerlijke deal te maken.

French Riviera property buying guide to your home on the Côte d'Azur

Vastgoed gids verkoopovereenkomst

Zodra een bod door de verkoper is aanvaard, komt het verkoopcontract, of “compromis de vente“, tot stand. Het ‘compromis de vente’ contract legt de afgesproken prijs en voorwaarden vast. Het ‘compromis de vente’ wordt opgesteld door de notaris, die ervoor zorgt dat alle specifieke voorwaarden die u vraagt, worden opgenomen in het koopcontract.

Tien dagen afkoelingsperiode

Als koper hebt u recht op een herroepingstermijn van 10 dagen na ondertekening van de koopovereenkomst. Deze mogelijkheid om zich uit het contract terug te trekken is alleen beschikbaar voor de koper. Zodra de verkoper tekent, is hij wettelijk gebonden aan het contract. Aan het einde van de herroepingstermijn van 10 dagen wordt het contract bindend voor beide partijen. Als alle opschortende voorwaarden worden opgeheven, kunnen de twee partijen zich niet langer ontdoen met het risico de boeteclausule te verliezen.

Waarborgsom

Na ondertekening van de koopovereenkomst dient de koper een aanbetaling te doen van 5% -10% van de koopsom. De borgsom wordt rechtstreeks aan de notaris betaald en wordt tot de definitieve ondertekening op een geblokkeerde rekening bij de notaris bewaard. Dit bedrag wordt in mindering gebracht op de uiteindelijke prijs van de verkoop.

Technische diagnose

Een belangrijk onderdeel van de vastgoedgids is de technische staat van het pand. Bij de verkoop van onroerend goed is de verkoper verplicht om de koper een technisch rapport te bezorgen, waaronder verschillende diagnoses:

• Asbest: rapport over de aan- of afwezigheid van asbesthoudende producten of materialen.
• Lood (observatie van de risico’s van blootstelling aan lood – CREP): rapporteren over de aan- of afwezigheid van producten of materialen die lood bevatten
• Termieten: rapport over de aan- of afwezigheid van producten of materialen die termieten bevatten.
• Diagnose van energieprestaties – DPE: Rapport over de energieprestaties van woningen. Het geeft de toekomstige koper een idee van het energieverbruik en de uitstoot van broeikasgassen.
• Diagnose van natuurlijke en technologische risico’s (ERNT): rapport over alle natuurlijke of industriële risico’s waaraan het onroerend goed kan zijn blootgesteld. (Aardbeving, overstromingen, bosbrand …)
• Gasinstallaties: Rapport over de staat van de gasinstallatie van het pand
• Elektriciteit: rapport over de staat van de elektrische installatie van het pand

 

Op bezoek bij de Franse notaris

Een notaris is wettelijk verplicht om u volledige en gedetailleerde informatie te verstrekken over de aard van de overeenkomst die u ondertekent. De notaris heeft een schadeverzekering, die de cliënt een financiële garantie biedt. De notaris is volledig onafhankelijk waardoor er maar één notaris kan optreden namens de verkoper en de koper. Het voordeel is dat het proces over het algemeen veel sneller verloopt. U heeft natuurlijk het recht om uw eigen notaris in te huren als u dat wilt. Of men nu één of twee notarissen inschakelt, de kosten blijven hetzelfde, aangezien de vergoeding in dat geval tussen de twee notarissen wordt verdeeld.

De notaris is wettelijk verplicht ervoor te zorgen dat u begrijpt wat u ondertekent en zal alle voorwaarden van het contract met u doornemen. Als u geen of onvoldoende Frans verstaat, zal de notaris een lokale vertaler in uw eigen taal regelen om het contract uit te leggen. De kosten hiervoor bedragen meestal ongeveer 300 euro.

Machtiging tot ondertekening
Als u niet in staat bent om opnieuw naar Frankrijk te komen voor de definitieve ondertekening, kunt u ook een machtiging (‘Procuration’) afgeven bij de notaris. Hierbij wordt uw handtekening en identiteit gelegaliseerd en machtigt u iemand om namens u te tekenen. Dat is meestal een medewerker van het notariskantoor. U kunt ons ook machtigen om namens u te tekenen. Dit wordt met name vaak gedaan met nieuwbouw. Tegen de tijd dat de definitieve koopakte wordt getekent, is de bouw nog niet veel verder dan de parkeergarage. Het bespaart u dan tijd en geld om naar een Franse notaris te komen.

Definitieve ondertekening van de verkoopakte

Overdracht van middelen
Alvorens over te gaan tot de verkoop van een Frans onroerend goed, moet de notaris over alle middelen beschikken om te kopen. Dit kan door overschrijving van uw rekening naar de rekening van de notaris. Als u een hypotheek afsluit, treft de geldverstrekker een regeling om het geld over te maken naar de notaris. Als u een overboeking doet buiten de Europese Unie, brengt uw bank u een hoge provisie in rekening. Wij kunnen u helpen met onze FX partner. Met uw overboeking buiten Europa bespaart u op die manier duizenden euro’s.

Bezorgdatum
Het verkoopcontract zal altijd een clausule bevatten die een opleveringsdatum bepaalt, dat wil zeggen de datum van ondertekening van de koopakte. Als het contract echter niet op deze datum is ondertekend, is het contract nog steeds geldig, tenzij het een uiterste termijn aangeeft, maar het is uitzonderlijk dat deze clausule wordt toegevoegd.

Inspectie van de woning op de datum van de definitieve ondertekening van de akte
De verkoper is verplicht de woning te verkopen in de staat waarin u deze heeft bezocht (tenzij anders overeengekomen). In het geval van een aanzienlijke verslechtering van het onroerend goed tussen het bezoek en de authentieke akte, heeft de koper het recht om te eisen dat het onroerend goed op kosten van de verkoper in de oorspronkelijke staat wordt teruggebracht. Daarom raden we u aan om de woning de dag voor oplevering te bezoeken om er zeker van te zijn dat alles is zoals het hoort.

Ondertekening van de definitieve akte
Nu is het bijna tijd om de champagne te openen! Als alle informatie aanwezig is en het geld staat op de rekening bij de notaris, wordt u uitgenodigd om de koopakte bij het notariaat te ondertekenen. Het is niet nodig dat de koper (of zelfs de verkoper) aanwezig is om de formaliteiten te vervullen. Dus als u niet in staat bent om de definitieve ondertekening bij te wonen, kan een familielid, vriend of advocaat een volmacht krijgen om namens u te ondertekenen.

Als u een volmacht wilt geven, moet u dit doen bij een Franse notaris. U kunt dit dus het beste doen in de week dat u heeft besloten de woning te kopen. U kunt dan iemand anders het papierwerk voor u laten doen. Dat kan een medewerker van de notaris zijn, of Wonen aan de Côte d’Azur.

Aankoopcertificaat
Als u de koopakte heeft ondertekend, krijgt u van de notaris het aankoopbewijs (‘attestation’). U ontvangt meerdere exemplaren met stempel en handtekening, één met de prijs en één zonder de prijs. Degene zonder prijs kan worden gebruikt om bijvoorbeeld een ​​contract met een energie en internetprovider te sluiten. Deze attestation is uw bewijs van uw adres in Frankrijk. Later ontvangt u een kopie van de verkoopakte.

Daarna kunt u volop gaan genieten van de ZuidFranse levensstijl!

French Riviera property buying guide to your home on the Côte d'Azur

Natuurlijk leest u op onze site ook veel nuttige artikelen zoals de Vijf Gouden Regels om een Appartement in Cannes te Kopen. Of het onzichtbare woningaanbod in Zuid Frankrijk: de z.g. off-market woningen. En ontdek Waarom Iedereen Een Woning Wil Kopen In Saint Tropez. Kopers van een nieuwbouw appartement in Zuid Frankrijk lezen hier waarom de keuken zelden wordt geleverd. Wilt u meer services, zoals een verbouwing, renovatie of interieur inrichting in Zuid Frankrijk door ons laten begeleiden, dan moet u dit artikel zeker lezen.

Heeft u na lezing van dit artikel nog vragen, neem dan contact op met Wonen aan de Côte d’Azur.