Het beste aanbod, online en off-market.
Neem nu contact op +33770186203 (ook WhatsApp ) of gebruik ons persoonlijke zoekformulier

Straks nog mooier flaneren op de Croisette in Cannes Côte d’Azur

Door in Blog met 0 Comments

Eleganter, veiliger, meer groen, beter verlicht, en een renovatie van de ondergrondse netwerken; de Croisette in Cannes krijgt een grondige make-over. De grootschalige renovatie begon met de grote stedenbouwkundige architectuurwedstrijd die in april 2021 werd gelanceerd. De opdracht was om de Croisette, als beroemdste boulevard van Zuid Frankrijk, een nieuwe uitstraling te geven. Met alle festivals en de dagelijkse stroom toeristen is het vaak slalommen tussen de hekken door als er weer een event wordt opgebouwd. De nieuwe lay-out moet het makkelijk maken om de multifunctionaliteit van het gebied te optimaliseren zodat iedereen er met plezier naar toe gaat. Transformeerbaar is het toverwoord.

Het imago en de dynamiek van de beroemde boulevard moest natuurlijk door een gerenommeerd architectenbureau worden bedacht én uitgevoerd. Een ontwerpwedstrijd werd uitgeschreven in 2021 en in september 2022 werd de winnaar bekend; Atelier d’Urbanité Roland Castro en het internationale architectenbureau Snøhetta. Op hun referentielijstje stonden ondermeer  Times Square in New York, de kust van Thessaloniki in Griekenland en de Nationale Opera van Oslo in Noorwegen.

David Lisnard, burgemeester van Cannes:

“La Croisette is een sterk symbool van Cannes en een van zijn economische motoren. Er is daar echter al 60 jaar geen structurerende ontwikkeling doorgevoerd. Het is essentieel om deze legendarische promenade, waar jaarlijks de belangrijkste en meest prestigieuze beurzen, congressen en culturele evenementen ter wereld worden gehouden, te upgraden.

Hiervoor heeft de stad Cannes ervoor gekozen een beroep te doen op de expertise en knowhow van de architecten van het Atelier d’Urbanité Roland Castro en Snøhetta. Hun project was het beste en mooiste. Het is tegelijk kwalitatief, visionair en high-end. Het houdt rekening met alle complexiteit van de toevertrouwde ruimte, gedeeld door voetgangers, fietsen, auto’s, bussen. Het was essentieel om dit alles met elkaar te kunnen verzoenen. La Croisette moet vandaag reageren op een levenskwaliteit, maar ook op energie, op dynamiek.

Deze locatie zal de identiteit van Cannes weerspiegelen: een stad op menselijke schaal, trots op haar Franse en Provençaalse wortels en open voor de wereld. Vandaag zetten we een historische stap voor de toekomst van Cannes. La Croisette moet het tijdperk van de 21e eeuw ingaan!”

Granieten vloerbedekking

Om de elegantie te versterken, wordt de promenade bedekt met rood graniet, in navolging van de oude wijk Le Suquet, het tapijt van het festival van Cannes, maar ook de intense terracotta kleur van het Massif de l’Estérel. Verschillende op Art Deco geïnspireerde patronen zullen de vloer sieren. In de vorm van gouden details geven deze op de grond ingelegde versieringen de belangrijkste bezienswaardigheden aan voor wandelaars, zoals de grote hotels, de toegang tot de stranden of het Palais des Festivals et des Congrès de Cannes. Ze markeren tevens het fietspad.

Er zal ook een lijn van op maat gemaakte meubels worden geinstalleerd, speciaal ontworpen voor de Croisette. Langs de boulevard komen banken met een ronde en gebogen vormgeving. Ze stellen u in staat om te profiteren van bevoorrechte gezichtspunten op de uitvergrote boulevard en op de baai, tot aan het Massif de l’Estérel. Volledig geïntegreerd in het landschap, zullen ze ook dienen als beschermende barrières tegen voertuigen om de promenade te beveiligen.

Straks nog mooier flaneren op de Croisette in Cannes Côte d’Azur

Na het flaneren met uw mooiste hoed bent u straks extra blij met de nieuwe schaduwhoekjes met Art Deco-accenten voor schaduw en frisheid. Om van dit alles te profiteren, zullen bewoners van Cannes en vakantiegangers moeten wachten tot het einde van de geplande werkzaamheden in het voorjaar voor 2026.

Wat vindt u van de donkerrode stoep? Is het fris of juist heel zwaar? En waar de beroemde Blauwe Stoeltjes komen te staan is nog niet bekend. Misschien verdwijnen ze wel, als is dat onwaarschijnlijk. De Fransen kennende zal er tegen die tijd een ‘Behoud onze cultuur met Blauwe Stoeltjes’ actiegroep worden opgericht.

Wilt u een appartement of villa in Cannes kopen? Kijkt u dan naar onze selectie van bijna 800 woningen in Cannes. Of neemt contact met ons op voor een persoonlijke selectie met exclusieve off-market penthouses.

Share This
About The Author
Ab Kuijer

Radio-, TV- en reclamemaker, eigenaar internationaal marketingbedrijf gespecialiseerd in vastgoed. Was in Nederland o.a. betrokken bij de oprichting en promotie van Decibel, WAPS Radio en BNN. Woont sinds 2006 permanent in Zuid Frankrijk. Werd aan de Côte d'Azur de eerste Nederlandse president van de British Chamber of Commerce. Happily married met Jo. Schrijft dagelijks tweeduizend woorden. Met de internationale vastgoedportal 'Living on the Côte d'Azur' leveren Ab en Jo OudHollandsche service voor kopers van onroerend goed aan de Côte d'Azur, Parijs, Portugal, Mauritius, Bali en Ibiza.