Te koop: een James Bond penthouse in Vence - Wonen aan de Côte Azur
Het beste aanbod, online en off-market.
Neem nu contact op +33770186203 (ook WhatsApp) of gebruik ons persoonlijke zoekformulier.

Te koop: een James Bond penthouse in Vence

Door in Blog met 0 Comments

Dit zijn van die pareltjes die ons vak extra leuk maken; een James Bond penthouse met vrij uitzicht en een snelle privé lift naar de top. Het gebouw zelf zou niet in een film misstaan; trapsgewijs met terrassen en bovenop dat spectaculaire penthouse met een uitzicht waar u geen genoeg van kunt krijgen. U rijdt onopvallend langs de kronkelende weg vanaf zee naar het achterland van Vence. Richting het middeleeuwse centrum buigt de weg ineens naar rechts, terug naar het groen met de beroemde Baou berg in de verte. Dan draait u de oprit op van een spectaculair gebouw en opent u met de afstandsbediening de garagedeur. Als bevoorrechte bewoner heeft u maar liefst 3 parkeerplaatsen onder het gebouw en als enige bewoners de badge van de lift.

Te koop: een James Bond penthouse in Vence

Niemand weet zelf waar die lift zit want hij is verstopt achter een onopvallende deur. Maar eenmaal binnen in de lift begint uw woning. U kunt de lift decoreren in elke stijl u wenst zodat er een vloeiende overgang ontstaat wanneer de deuren openen.

Te koop: een James Bond penthouse in Vence

Eenmaal op de bovenste etage glijden de liftdeuren open en kijkt u naar uw favoriete kunst aan de muur. Links beiden zich de slaapvertrekken waarvan de Master bedroom toegang heeft tot het grote terras. Rechtsaf wandelt u vanuit uw privé lift de grote lounge en living in met open keuken. De glazen wand toont een prachtig uitzicht, vrij over de vallei. Op het immense dakterras van 154 meter geniet u van absolute privacy en een heerlijk zwembad (optioneel).

Het leven is net zo schilderachtig als de sporen die grote kunstenaars als Henri Matisse en Chagall achterlieten. U kunt in Vence de kunst als levensgenieter in Zuid Frankrijk verder verfijnen. In Vence vindt u immers niet alleen schilderachtige straatjes waar u eindeloos kunt slenteren, maar ook vele pittoreske restaurantjes en pleintjes die uitnodigend lonken. Vence is ook bekend om zijn vele fietsers; de Col de Vence is voor menigeen een mooie uitdaging.

Te koop: een James Bond penthouse in Vence

Wie in Vence een woning koopt, of in dit geval een geweldig penthouse, weet zich verzekerd van een charmante omgeving en een bevolking die bekend staat als ‘aimabel’. In Vence komt u niet snel een gouden Lamborghini tegen. Vence is het domein van de mensen die op zoek zijn naar dat typisch Zuid Franse gevoel. Met veel Provençaalse villa’s, het geluid van duizenden cigales en de geur van lavendel. U denkt soms dat u in de Provence bent, maar dit is toch écht de Cote d’Azur.

Dat is ook meteen het fijne aan Vence; het dorp met 16.000 inwoners ligt op 325 meter hoogte en heeft bovenal een Provençaals karakter. Buurgemeente Saint Paul de Vence op 4 km afstand is voor velen een toeristisch hoogtepunt gezien de vele touringcars vol toeristen die allemaal naar de stadswal komen. Tientallen galeries en restaurants zorgen hier voor een échte vakantiestemming. Maar in Vence lijkt het vooral om het slenteren te gaan; het eten van een ijsje op het dorpsplein en vers fruit kopen op de lokale markt. Leven als een God in Frankrijk komt in Vence goed tot uiting. Wie graag luxe en onopvallend wil leven, zal zich hier thuis voelen.

Vence ligt in de driehoek Nice, Cannes, Monaco en dichtbij Grasse, Cagnes sur Mer en Antibes. Wat niet veel mensen weten is dat u vanuit Vence, in slechts 45 minuten in de sneeuw kunt staan! het onbekende ski-gebied Greolières ligt in het achterland met een tiental skipistes. Leuk genoeg voor een dagje skiën met een heerlijke pizza of kaasfondue op de piste in de zon. Maar Vence is vooral tot rust komen, zeker als u terugkeert van een geheime missie. Klik op de link als u meer wilt weten over dit penthouse in Vence.

Share This
About The Author
Ab Kuijer

Radio-, TV- en reclamemaker, eigenaar internationaal marketingbedrijf. Woont sinds 2006 in Zuid Frankrijk. Was in Nederland o.a. betrokken bij de oprichting en promotie van Decibel, WAPS Radio en BNN. Happily married met Jo. Leest en schrijft dagelijks over van alles. Met Wonen aan de Côte d'Azur leveren Ab en Jo samen OudHollandsche service voor kopers van onroerend goed aan de Côte d'Azur, Portugal, Mauritius, Italië en Ibiza.