De tien mooiste stranden aan de Côte d'Azur - Zuid Frankrijk
Het beste aanbod, online en off-market.
Neem nu contact op +33770186203 (ook WhatsApp) of gebruik ons persoonlijke zoekformulier.

De tien mooiste stranden aan de Côte d’Azur

Door in Blog met 0 Comments

Wie Zuid Frankrijk zegt, denkt natuurlijk aan zon, strand en zee. Voor wie een keer een ander strand aan de Cote d’Azur wil proberen, hebben we een lijst met de tien beste stranden van de Côte d’Azur voor u. Veel plezier!

CALANQUE D’EN VAU – CASSIS

De Calanque d’En Vau is een stukje rijden maar de omweg zeker waard! Na een wandeling vanuit Cassis, bereikt u de muren van steile kliffen die het strand en de kleine zeearm die het overspoelt, beschutten. U kunt er ook voor kiezen om de calanque per boot te ontdekken.

PLAGE PORTISSOL – SANARY SUR MER

Op een steenworp afstand van het centrum van Sanary-sur-Mer strekt het strand van Portissol zich uit in een boog langs een promenade. Vanaf 6 jaar is het mogelijk om onder begeleiding van een eco-gids van de zee de zeebodem te ontdekken, dus neem een duikbril en snorkels mee!

PLAGE PAMPELONNE – RAMATUELLE

De immense baai van Pampelonne in Ramatuelle is een strand bedekt met wit zand en verwelkomt vele restaurants en privé-etablissementen. Het water is erg helder en u hoeft zich hier niet te vervelen met het aanbod van o.a. waterfietsen, jetski, waterskiën, kajakken …

PLAGE SYLVABELLE – LA CROIX VALMER

Via een smal pad en trappen aan de zijkant van de klif bereikt u dit kleine stukje wilde kust, gelegen in La Croix-Valmer. Een lang zandstrand dat populair is bij toeristen vanwege de rust en zonneschijn. Vergeet niet om hoeden en parasols mee te nemen, want er is niet veel schaduw!

CALANQUE DES ANGLAIS – SAINT RAPHAEL

De calanque des Anglais is een bevoorrechte hoek van Saint-Raphaël, bijna geheim. Weinig toeristen, een kiezelstrand omgeven door de rode rotsen van de Estérel, turkoois water. Een prachtige baai die goed beschut is tegen de wind en u een aangename dag bezorgt.

POINTE DE ‘AIGUILLE – THEOULE SUR MER

In Théoule-sur-Mer, net na het strand van Aiguille, ligt de kleine inham van Pointe de l’Aiguille. Een kiezelstrand omlijst door rotsen met een prachtig uitzicht op de Lérins-eilanden. Na een goede duik kunt u een wandeling maken over de Corniche d’Or, voor een korte wandeling in de schaduw van de pijnbomen.

PLAGE SALIS – ANTIBES

Het strand van Salis, dicht bij het oude centrum van Antibes, is even aangenaam als druk. Midden in de zomer zal het erg moeilijk zijn om een ​​plek te vinden om je badhanddoek neer te leggen, maar wie vroeg komt zit op de eerste rij!

MALA PLAGE – CAP D’AIL

Het strand van Mala in Cap d’Ail is een van de meest populaire stranden van de 06 regio, dankzij de paradijselijke natuurlijke omgeving. Het is te voet bereikbaar via een smal pad en voor de lunch kunt u eten in een van de twee restaurants aan zee.

PLAGE PALOMA – SAINT-JEAN-CAP-FERRAT

Het kleine strand van Paloma is vol charme! Gelegen op het schiereiland Cap Ferrat, heeft het een prachtig uitzicht over de baai van Beaulieu, Cap d’Ail en de Italiaanse kust. Een groot deel van dit strand is privé dus u moet ligbedjes huren met bediening. Inderdaad, het leven is verschrikkelijk.

PLAGE SABLETTES – MENTON

Het strand van Sablettes in Menton lijkt op de Italiaanse kust. Kleurrijke huizen badend in gouden licht en kalm, warm water. Voeg daar nog een prachtig panorama van de bergen aan toe en u waant zich in het paradijs!

 

Heeft u aanvullingen op deze lijst? Zet ze hieronder als reactie of mail ons op info@wonenaandecotedazur.nl

Share This
About The Author
Ab Kuijer

Radio-, TV- en reclamemaker, eigenaar internationaal marketingbedrijf. Woont sinds 2006 in Zuid Frankrijk. Was in Nederland o.a. betrokken bij de oprichting en promotie van Decibel, WAPS Radio en BNN. Happily married met Jo. Leest en schrijft dagelijks over van alles. Met Wonen aan de Côte d'Azur leveren Ab en Jo samen OudHollandsche service voor kopers van onroerend goed aan de Côte d'Azur, Portugal, Mauritius, Italië en Ibiza.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *