Het beste aanbod, online en off-market.
Neem nu contact op +33770186203 (ook WhatsApp ) of gebruik ons persoonlijke zoekformulier

Twee nieuwe musea voor Monaco.

Door in Blog met 1 Comment

 

U moet nog even wachten tot 2018, maar als alles volgens plan gaat, dan kunt u tegen die tijd twee nieuwe musea bezoeken in Monaco. Het is het resultaat van een onvervalst staaltje handjeklap zoals wij dat alleen maar op de veemarkt kennen. Wie wil bouwen in Frankrijk, moet met zijn beton ook iets terugdoen voor de lokale gemeenschap, dat doen ze ook in Afrika met hotels. En zo was er een plan voor 52 luxe appartementen in een 11 verdiepingen hoog gebouw. Voor Monegaskische begrippenis 11 verdiepingen eigenlijk niet eens zo hoog, maar de locatie maakt deze plek peperduur; het is nl op de plek waar vroeger de jachtclub zat aan de Antoine 1 pier, achteraan bij Stars n Bars. Oh daar! Ja, dat is best een mooi plekje om te wonen, al schijnen de nieuwe appartementen niet onder de tien miljoen euro te komen en dan heeft u nog een zielig studiootje. Maar ja, zeg, u woont wel in Monaco en dat is natuurlijk alleen maar interessant omdat u er zo weinig tot geen belasting hoeft te betalen. Een andere reden kan ik niet bedenken, tenzij u gek bent op beton.

De investeringsgroep Caroli bracht in ieder geval een kleine 300 miljoen euro op tafel om de bouwvergunning te krijgen. In ruil daarvoor maakt men nog even twee musa; een onder de naam ‘The man and the sea’ waarvan het dak de vorm van een manta ray krijgt. En er komt een museum over de familie Grimaldi. Tsjonge, dat zal lange rijen opleveren. Het toont in ieder geval aan dat de koninklijke familie zichzelf nog al van importantie vindt. Moesten bedrijven al verplicht een foto van Prins Albert naast de voordeur hangen, nu moet iedereen ook jaarlijks naar het Grimaldi museum. De ontwerper van beide musea is de Italiaan Rudy Ricciotti, die eerder het Cocteu museum in Menton ontwierp nu nog druk bezig is met de nieuwe bioscoop in Cannes.

Nar verwachting begint de bouw in 2016; wij wensen de bewoners van de miljoenen appartementen rondom de haven tijdens de bouw veel sterkte en aspirines toe.

Share This

1 comment

  1. Senders schreef:

    Wat een lekker negatief bericht ! Niets is goed in Monaco. Het is wel veel veranderd sinds ik er 40 jaar geleden kwam wonen (zonder veel centjes te hebben, maar gewoon om er te werken) .
    Maar er zijn andere aspecten,die u zo te zien niet kent: U kunt zo te zien, alleen maar dat belastingaspect verzinnen. De werkomstandigheden zijn er veel beter als in Frankrijk. De salarissen zijn er(op zijn minst) 5% hoger. Dat is een wet! Het ziekenfonds betaalt 8O% van de kosten. Daardoor zijn de aanvullende verzekeringen lager. Ambtenaren zijn zelfs voor 100% verzekerd. De werkeloosheid is er laag. En vooral de veiligheid. Veel politie, die altijd komen, als er om gevraagd wordt; Veel cameras (en dat al zeker 40 jaar lang en niemand klaagt erover). Een goed contact tussen de bewoners en alle administraties. Je bent er nooit een nummer en de telefoon wordt altijd beantwoord. de kinderbijslag en de huurbijslag zijn ook veel hoger en men wordt betaald vanaf het eerste kind.
    Wat de familie Grimaldi betreft: het is geen konklijke familie. Het staashoofd is Prins en het is dus een Prinsdom. Alleen princesse Caroline is door haar huwelijk “Altesse Royale” (Koniklijke Hoogheid). Alle leden van dit Priselijk huis zijn heel makkelijk te benaderen. Zonder poespas. Gewoon in de supermarkt bijvoorbeeld, Of op een terras. Ik denk ook echt niet dat zijzelf om dat museum gevraagd hebben, maar dat iemand dat heeft voorgesteld. En als u weet hoeveel mensen iedere dag voor het paleis, naar het wisselen van de wacht kijken en dat al jaren lang en iedere dag is het weer even druk, dan zou het me niet verbazen dat dat museum heel wat bezoekers zal trekken. Verder lijkt het me normaal dat men de vrijgekomen plek van de vroegere yachtclub gebruikt om er een gebouw neer te zetten. Monaco is klein, dus is de prijs per m2 hoog. Maar gezien er nog altijd gegadigden zijn die graag in Monaco willen wonen, zie ik niet in wat daar mis mee is.