Het beste aanbod, online en off-market.
Neem nu contact op +33770186203 (ook WhatsApp ) of gebruik ons persoonlijke zoekformulier

Uw nieuwe huis op een oude kaart

Door in Blog met 0 Comments

Aan de Côte d’Azur is een ruim aanbod in bestaande appartementen, studio’s en villa’s te vinden. Er zijn vele websites in Zuid Frankrijk die een zeer uitgebreid aanbod hebben; met wel duizenden woningen. Soms worden appartementen van verschillende makelaars meerdere malen opnieuw te koop aangeboden, met andere foto’s en aangepaste omschrijving. En dat alleen maar om de zoekmachines én u naar de site te lokken.

Zoekopdracht villa Zuid Frankrijk

Op Wonen Aan De Côte d’Azur vindt u geen pagina’s met duizenden woningen. Dat schiet in onze ogen niet op. Het is veel efficienter werken als u ons een zoekopdracht geeft voor een gegeven budget, aantal vierkante meters en de aanvullende wensen zoals een zwembad, zeezicht, een groot vlak terrein of een paardenstal. Via ons lokale netwerk kennen we het actuele aanbod, we ogen inloggen in de databases van onze partners en leveren aan onze klanten op die manier een aanbod op maat. Deze service is zonder enige verplichting of kosten.

Investering Côte d’Azur

Wie onroerend goed koopt in Frankrijk, kijkt natuurlijk eerst goed om zich heen. Zeker als u een woning als eerste of tweede huis, of als investering wilt kopen in Zuid Frankrijk, is het handig om te kijken wat de vierkante meterprijs is in die regio of stad. En koopt u binnen een domein, wat zijn dan de servicekosten en hoeveel betaalt u aan lokale belastingen? Allemaal zaken waar wij, samen met u op letten, om te zorgen dat u straks relaxed gaat genieten van uw villa in Zuid Frankrijk.

Kadaster kaarten on-line

Voor u tot een aankoop overgaat, is het natuurlijk leuk om te weten hoe uw bestaande woning zich in de loop der jaren heeft ontwikkeld. Of wat er eerder stond op de grond beneden uw penthouse. De Franse overheid heeft een speciale site waar men alle oude landkaarten en actuele kadaster kaarten heeft verzameld. Deze kaarten kunt u als een soort ‘laag’ over uw bestaande woning plattegrond heen leggen, zodat u ziet wat er eerst stond. Hoe groot was het perceel, wat stond er naast en wat is er in de loop der jaren bijgekomen? U typt gewoon het adres van uw bestaande huis in, en ziet meteen dat de Franse overheid met eigen satellieten een veel actuelere weergave heeft van uw luchtopname. Daar waar Google eens per drie jaar een nieuwe satellietfoto maakt, is de Franse overheid voor het eerst sneller.

Geoportail

Nu komt het leuke gedeelte; vervolgens kiest u uit het rijtje links in het scherm, welke kaart of informatie u wilt zien. Deze verschijnt dan over uw bestaande kaart. Dankzij de plattegronden die onder het bewind van Napoleon zijn uitgevoerd, de Cassini plattgeronden uit het einde van de 18e eeuw tot aan de kadaster data en scherpe fotografische beelden nu, de site Geoportail geeft u een interesante en leuke manier om uw nieuwe huis op een oude kaart te bekijken.

http://www.geoportail.gouv.fr/accueil

Share This