Verboden te zwemmen, de meest gestolen auto en NRJ awards
Het beste aanbod, online en off-market.
Neem nu contact op +33770186203 (ook WhatsApp ) of gebruik ons persoonlijke zoekformulier

Verboden te zwemmen, de meest gestolen auto en NRJ Music Awards

Door in Blog met 0 Comments

Het was weer een zonnige week aan de Côte d’Azur met hier en daar een heftige onweersbui. Ondanks al die zon zijn de vooruitzichten voor de winkels in CAP 3000 somber; het net geopende winkelcentrum Polygone Riviera zuigt alle omzet weg. Ook onze vaste ijsboer aan de boulevard klaagt dat hij sinds de opening vorige week geen mens meer heeft gezien. Je vraagt je af of mensen niets beters te doen hebben dan zo massaal te shoppen. Het blijft natuurlijk wel de Côte d’Azur en als we het lijstje bekijken van de meest gestolen auto in de Alpes Maritimes, dan weet u voldoende. De Mini R57 Cabriolet is hier het populairst bij autodieven, gevolgd door de Mercedes C Class sport coupe en op de derde plaats de Fiat 500 in Abarth versie. Mocht u auto met rust worden gelaten, kijk dan wel uit bij benzinepompen op de A8. Met name de nachtpompen, waar u zo makkelijk met een creditcard kunt betalen, zijn voorzien van skimmers die de code van uw bankpas lezen.

U moet sowieso goed op uw hoede blijven; de oprit van de snelweg bij St. Isidore werd deze week volledig gesloopt door een niet oplettende Roemeense vrachtwagen chauffeur die zijn cement auto tegen de poortjes knalde. Dat leert ons weer dat tolwegen blijkbaar niet in Roemenië voorkomen. Dan toch maar genieten van de zee en het strand, al is zwemmen in bepaalde gebieden nog steeds verboden. Tijdens de ernstige storm en overstromingen van drie weken geleden, zijn verschillende giftige stoffen in het water terecht gekomen die nu in de zee drijven. Er worden geen verdere mededelingen gedaan, maar wie kan nadenken moet wel constateren dat er ergens een chemische fabriek of een voorraad chemische troep door het modderwater is meegenomen. Mocht u niet gebruind, maar licht gebleekt de Middellandse zee uitlopen, dan was u vast in het gebied tussen Antibes en Theoule sur Mer. Precies, daar mag u eigenlijk even niet zwemmen. Heeft u onze waarschuwing niet gelezen en zoekt u een advocaat om een klacht tegen de Franse staat te beginnen, dan kunt u beter niet naar Nice gaan. Daar staken alle 1.080 advocaten verbonden aan het Hof van Nice als protest tegen de hervormingen. Hervormingen die er toe leiden dat de advocaten meer arme klanten moeten accepteren tegen het basis tarief en zij er dus netto op achteruit gaan. Zielig he.

Toch zijn er mensen die nog zieliger zijn; die lopen verkleed als clown op straat en beroven mensen. Vorig jaar was het een serieus gevaar met veel gewonden als resultaat. Misschien komt het doordat het traditionele circus op zijn eind is en veel circus directeuren hun personeel moeten ontslaan, wie zal het zeggen. Als u geen agressieve clowns tegenkomt, dan moet u vanavond toch oppassen met de deur open te doen voor het jaarlijkse Halloween feestje. Tussen de feestelijk verklede kinderen kunnen gekken zitten die met wapens lopen. De prefecture van de Alpes Maritimes heeft dan ook een officiële waarschuwing ingesteld dat men alert moet zijn. Je zou met Kerst voor de deur en sneeuw in de bergen van Isola bijna vergeten dat het hoogste alarm voor terreur dreiging, de ‘vigipirate’ hier nog steeds van toepassing is.

Ondertussen gaan en moeten we wel gewoon door met leven en kijken we allemaal uit naar de NRJ Music Awards; de Franse MTV Award versie, In Cannes aan de Cote Azur kunt u rond 7 november de volgende artiesten verwachten: Justin Bieber, Ed Sheeran, Ellie Goulding en Jason Derulo. Meer info http://nrjmusicawards.nrj.fr

Fijn weekend!

Ab en Jo

Share This