Het beste aanbod, online en off-market.
Neem nu contact op +33770186203 (ook WhatsApp ) of gebruik ons persoonlijke zoekformulier

Verbouwen in Zuid-Frankrijk

Voor iedereen met een eigen appartement of villa in Zuid-Frankrijk, komt er een moment dat u iets wilt veranderen. Of repareren. Misschien een nieuwe badkamer, een vaste trap naar de zolder of een andere indeling van uw woonkamer met openslaande deuren naar een mooi groot terras. Technisch gezien moet u op zoek gaan naar een betrouwbare aannemer voor het grotere sloop, steen en stucwerk, een gecertificeerde electriciën, een schilder en voor de natte ruimtes een loodgieter, een tegelzetter en ga zo maar door. Er zijn in Zuid-Frankrijk weinig ‘one-stop-shops’ die alles in huis hebben. Dat komt door de strenge regelgeving en vele examens waar iedere vakman of vakvrouw zich aan heeft te houden. En niet iedereen zit op veel werk te wachten.

Verbouwen in Zuid Frankrijk

Verbouwen in Zuid-Frankrijk kan daardoor een lange weg zijn, vol frustratie en teleurstelling. Nodigt u lokale Franse aannemers uit, dan begint men al bij voorbaat te zuchten en het is altijd ‘trés compliqué’. Als u tijd en zin heeft om de l’equipe te controleren en alle werklui in de gaten te houden, dan kunt u hier een dagtaak aan hebben. Maar wat u ook zoekt en vraagt: een nieuw dak op uw garage, een terras uitbouw of schilderwerk binnen of buiten, u bent in alle gevallen gegarandeerd van een stevige offerte. De algemene gedachte bij de leveranciers aan de Côte d’Azur is toch dat buitenlanders genoeg geld hebben en niet op een paar honderd euro extra kijken. Triest maar waar.

Wilt u zelf gaan verbouwen, dan ontdekt u dat de Gamma of de Karwei hier wel bestaat als Castorama en Leroy Merlin, maar alles verder een andere naam heeft en u professionele spullen eigenlijk ergens anders moet kopen. Een donkergrijze pui bijvoorbeeld. Of vloerverwarming. Maar waar? De meeste mensen kennen onvoldoende bouwtechnisch Frans en dat maakt de zoektocht naar materiaal voor een verbouwing ook niet makkelijker.

Terras uitbreiding Côte d’Azur

Een terras in het zonnetje is heerlijk en u maakt er snel een paar vierkante meter bij, bijvoorbeeld voor een jacuzzi of een zomerkeuken. De keuze voor een terras is groot; u kunt kiezen voor onderhoudsvrije kunststof vloerdelen, travertin, stevig hardhout of geraffineerd teak. In alle gevallen is de ondergrond van belang. Voor iedere smaak en toepassing is er een oplossing en wij nodigen u graag uit om een offerte te vragen en deze te vergelijken met een Franse leverancier. Vergeet ook niet naar de opleverdatum te vragen; uiteindelijk wilt u er op tijd van kunnen genieten.

Dak isolatie Zuid-Frankrijk

Bij bestaande huizen is de isolatie letterlijk ver te zoeken; dakpannen liggen los op het raamwerk waar aan de binnenzijde meteen uw gipsplafond zit. Wilt u een beter geïsoleerd huis, dan moet dit regelwerk worden verhoogd zodat er isolatie als glaswol tussen kan. Een flinke klus waarbij het hele dak er afgaat en de vakmannen direct uw dakgoot en eventuele bliksemafleider controleren.

Alarmsystemen met of zonder abonnement

Voor iedereen die graag een oogje op het eigen onroerend goed wilt houden, zijn er dankzij Internet simpele systemen waarbij u diverse camera’s kunt bekijken op afstand. Met een bewegingsmelder of contactslot krijgt u direct een waarschuwing op uw smartphone als iemand binnenkomt via de garage of een raam. U kunt dan zelf de politie bellen of de buurman om een kijkje te nemen. Met de smartphone en de camera’s kunt u alles vastleggen op video; handig voor de verzekering. Maar voorkomen is uiteindelijk beter dan genezen; stevige sloten en sterke lampen met detectiemelder rondom uw huis schrikken de meeste inbrekers wel af. Gaat u verbouwen, dan kunt u de kabels meteen in de muur laten verwerken.

Zwembad oplossingen

Een zwembad plaatsen mag in de meeste gevallen alleen als u voldoende grond heeft. In de meeste gevallen krijgt u niet de vergunning en bent u aangewezen op een bovengronds zwembad. Een 1 meter hoog opblaasbaar rond zwembad uit China is de meest goedkoopste oplossing, maar als u liever iets moois heeft dat vele jaren blijft staan, dan kiest u voor een polyester bak. Door deze ca 40% in te graven voor stabiliteit, kunt u er een fraai terras omheen bouwen. U kunt het zwembad nog verder verfraaien door deze met mosaic tegeltjes af te werken.

Interieur styling Côte d’Azur

Een nieuwbouw appartement heeft natuurlijk meer nodig dan een strakke witte muur, stenen vloertegels en een fraai betegelde badkamer. In deze staat wordt ieder nieuwbouw appartement afgeleverd maar daarmee heeft u nog niet de juiste sfeer te pakken. U kunt een interieur advies vragen aan Jolanda Kuijer van Wonen aan de Cote d’Azur. Door een moodboard samen te stellen komt u uit op een stijl en inrichting die de gewenste finishing touch aan uw appartement geeft. Daarna wordt er een budget bepaalt en worden de aankopen verzorgd inclusief aflevering en installatie. Bij een bestaande woning is het vaak mogelijk om het interieur over te kopen. Een ideale oplossing, mits u natuurlijk dezelfde smaak heeft als de vorige eigenaar. Weet u niet wat u nodig heeft om tot het gewenste resultaat te komen? Jo is een ervaren interior designer en denkt ruimtelijk met u mee om de ideale verbouw en styling oplossing te vinden. Contact Jo via jo@wonenaandecotedazur.nl

Onderhoud aan villa

Een eigen huis onder de zon is geweldig, maar als u uw stulpje niet jaarlijks onderhoudt dan gaat het verval sneller dan u denkt. Voor villa onderhoud in Zuid Frankrijk zoals schilderwerk aan hekken, muren, reparaties aan tegelvloeren, leeghalen van dakgoten, waterdicht maken van kelders en alle andere onderhoudsgevoelige zaken, kunt u contact met ons opnemen.

Netwerk met niet Franse vakmensen

Wij geven u met Verbouwen in Zuid-Frankrijk toegang tot een netwerk met buitenlandse vakmensen die wel van aanpakken houden. Wij kennen de hardwerkende en vrolijke Polen en de Filipijnse doordouwers die van geen ophouden weten. En het leuke is; deze mensen weten dat ze met hun werklust en scherpe prijs een betere service en eindresultaat kunnen bieden dan de lokale Franse aannemer. Daarbij komt men altijd opdagen, worden deadlines gehaald en is de offerte ook de eindprijs. Verbouwen in Zuid Frankrijk kan écht anders en wij gaan dat bewijzen.

Wij delen ons netwerk van verbouwing professionals die alles kunnen realiseren. Het zijn geen mistige metselaars of dubieuze draadvlechters maar serieuze niet-Fransen die in Frankrijk staan geregistreerd met hun bedrijf. U krijgt altijd een factuur met daarop netjes de BTW. Speciaal voor onze website bezoekers en klanten adviseren wij hiermee een betere service waarmee het leven voor u een stuk makkelijker wordt. Vul het contactformulier in en wij nemen contact met u op voor een eerste intake en offerte. Onze mensen zijn werkzaam in Provence Alpes Côte d’Azur, de regio’s o6 en 83.

Contact formulier

  Uw naam (verplicht)

  Uw Email (verplicht)

  Onderwerp

  Uw bericht

   

  Verbouwen in Zuid-Frankrijk voorbeelden

  Op onderstaande foto’s ziet u enkele voorbeelden van gerealiseerd werk.

  Verbouwen in Zuid Frankrijk voorbeeldenVerbouwen in Zuid Frankrijk voorbeeldenVerbouwen in Zuid Frankrijk voorbeeldenVerbouwen in Zuid Frankrijk voorbeeldenVerbouwen in Zuid Frankrijk voorbeeldenVerbouwen in Zuid Frankrijk voorbeeldenVerbouwen in Zuid Frankrijk voorbeeldenVerbouwen in Zuid Frankrijk voorbeeldenVerbouwen in Zuid Frankrijk voorbeelden