Het beste aanbod, online en off-market.
Neem nu contact op +33770186203 (ook WhatsApp ) of gebruik ons persoonlijke zoekformulier

Verhoging tax d’habitation en toeristenbelasting voor B&B’s

Door in Blog met 0 Comments

Onder druk van de EU is de Franse regering serieus op zoek naar extra inkomen vanaf 2015. Nadat een extra verhoging op de toeristenbelasting was weggehoond door de reiswereld (Frankrijk ontvangt 50 miljoen toeristen per jaar) kwam een voorstel voor extra belasting op de meerwaarde bij verkoop van uw woning, de z.g. Plus Value. Dat voorstel lijkt het niet te gaan halen bij de EU, maar nog voordat de beslissing officieel is genomen, komt men met een volgend voorstel dat zwaar klinkt, maar in de praktijk meevalt.

20% meer woonbelasting 
De nieuwe belasting wil een einde maken aan de woningnood. “In een stad als Parijs staan 170.000 appartementen (tweede huis) leeg terwijl er aan de andere kant door 170.000 mensen een woning wordt gezocht. Door de lokale woonbelasting de ‘tax habitation’ in die regio’s te verhogen komt er meer geld vrij voor sociale woningbouw”, aldus de Franse staatssecretaris voor Begroting Christian Eckert. In de regio’s waar woningnood heerst, kan de ‘tax habitation‘ oplopen tot max 20%. Dus voor iedere 1000 euro dat u aan lokale belasting betaalt, kan er tot max 200 euro per jaar bijkomen aan extra belasting. Voor sommigen mensen betekent dat een keer zelf koken in plaats van lekker uit eten. Het is voor tweede huisbezitters in ieder geval een stuk voordeliger dan een extra belasting op de plus value bij eventuele verkoop. Er zijn 28 stedelijke agglomeraties aangewezen als ‘draagkrachtig en populair’ om de nieuwe maatregel te kunnen betalen; waaronder Parijs, Nice, Menton, Monaco, Toulon, Aix en Provence, Marseille en Draguignan. Alle tweede woningen worden aangeslagen, van platteland gîtes tot binnenstedelijke appartementen. De belasting is van toepassing op zowel buitenlandse eigenaren als lokale bewoners en wordt door de gemeente zelf ingevuld.

Verhuur

Nog een belasting voorstel plan dat het zeker gaat halen; verhuur websites als Airbnb en HomeAway worden voortaan door de Belastingdienst gezien als hotels. Dat betekent dat de verhuurder van een kamer, appartement of zomerhuis net als hotels doen; toeristenbelasting doorberekenen aan de gasten. Deze kan variëren van 40 cent tot 1,50 per dag. Aan het eind van deze maand worden de voorstellen aan het Parlement gepresenteerd.

 

Share This