Het beste aanbod, online en off-market.
Neem nu contact op +33770186203 (ook WhatsApp ) of gebruik ons persoonlijke zoekformulier

Vijf redenen: een huis kopen aan de Cote d’Azur is een goed idee

Door in Blog met 0 Comments

Al vanaf mijn achttiende jaar wist ik dat ik ooit in Zuid Frankrijk zou gaan wonen. In mijn zandkleurige Ford Capri reed ik voor het eerst ademloos over bochtige wegen langs een azuurblauwe zee. Om vervolgens watertandend te genieten van verse salades, vis en heerlijke wijntjes. Ik bedacht toen, heel serieus: ‘Hier ga ik wonen als ik groot ben.’

Het leven neemt je vervolgens eerst nog mee langs allerlei avonturen zoals het opstarten van bedrijven, relaties, verhuizingen, tegenslagen tot het moment zich daar dan eindelijk aandient: verhuizen naar ZuidFrankrijk.

Dat emigreren ging eerst nog een beetje voorzichtig, als een soort semigrant, met een strippenkaart van KLM en Transavia. Je ontdekt dat de helft van het vliegtuig gevuld is met mensen die net als jij nog met een half been in de randstad staan terwijl het andere been in de Middellandse zee staat. Je knikt begrijpend naar elkaar en vliegt tussen twee werelden in, op zoek naar het moment dat je voorgoed landt.

Beetje vakantie, beetje werken

Ondertussen gaat het werk door en blijken klanten niet allemaal zo ruimdenkend te zijn als het gaat om waar je woont. Ik verloor een leuke klant na 15 jaar, puur omdat ik niet meer om de hoek in Rosmalen woonde. ‘Wij gaan jouw huis aan de Cote d’Azur natuurlijk niet betalen he, met die reclame tarieven.’

Uiteindelijk komt er duidelijkheid en kan je langzaam het werk verplaatsen. Beetje telewerken, beetje videobellen en voor je het weet zit je nog maar twee keer per maand in het vliegtuig. In ons geval konden we onze kennis van internationale promotie en marketing steeds meer en succesvol inzetten voor lokale makelaars. Hierdoor gaan we alleen nog maar naar Nederland voor bruiloften en andere feestjes.

Nu overal in ZuidFrankrijk glasvezelkabel ligt, zijn er qua contact houden met kantoor geen restricties meer. Je kan een vergadering bijwonen en daarna een duik in je zwembad nemen. Of na een Zoom snel op de scooter naar het strand. Het leven is te kort om er niet meer van te genieten. Deze zin moet wellicht twee keer worden gelezen. Niet meer betekent eigenlijk wel meer. Veel meer zelfs. Iedere dag een beetje werken en een beetje vakantie gaat namelijk nooit vervelen.

Vijf redenen waarom een huis kopen aan de Cote d’Azur een goed idee is

Een huis kopen aan de Cote d’Azur in een bureaucratisch land als Frankrijk is natuurlijk best een stap. Hypotheken liggen niet voor het oprapen dus je moet wellicht je eerste huis verkopen. En dan even wat huren voor je het perfecte huis vindt. Het is nu wel de tijd om te kopen want ondanks sancties, lockdowns, oorlog, en stakingen bewijst de Cote d’Azur zich onverstoorbaar als de meest stabiele woningmarkt ter wereld. Dat is meteen de eerste reden.

Stabiele markt

Kijk maar eens naar dit staatje dat laat zien waar de onrustige gebieden zijn; wie daar gaat investeren stapt in een mijnenveld waar huizen prijzen ineens kunnen ontploffen.

Minder of geen vermogensbelasting

Kopers in het hogere segment kunnen via een SCI constructie de vermogensbelasting ontlopen (dit geldt alleen voor Nederlanders, sorry). Andere kopers kunnen de IFI belasting voor een groot gedeelte dempen. We vertellen u graag meer over de constructie met private banking waarbij u die geweldige villa van 7 miljoen voor 100% kunt financieren.

BTW teruggave

De Franse Staat wil graag meer toeristen naar binnen halen. De realiteit is dat Zuid Frankrijk ieder jaar vol zit qua verhuur accommodaties. Er moeten meer m2’s bijkomen en daarom krijgt u 20% BTW op aankoop van nieuwbouw terug wanneer u uw appartement een paar weken per jaar wilt verhuren.

Hoog rendement

Wie het spaargeld stabiel wil beleggen, kan dit doen door te investeren in spannende nieuwe betaalmiddelen zoals bitcoin of ether. U kunt ook kiezen voor een extra setje sleutels in de la. Die sleutel zijn van een appartement aan de Cote d’Azur met een hoog verhuur rendement. Wij vertellen u graag meer over de netto huuropbrengsten langs de kust van Zuid Frankrijk.

Plezier

Los van alle rationele zaken, moeten we niet vergeten dat alleen al het bezit van een tweede huis in ZuidFrankrijk u een blij gevoel geeft. De gedachte alleen al dat u naar uw huis in Frankrijk kunt rijden of vliegen wanneer u zin heeft!

En dan genieten van die schone lucht, het vers geurende fruit op de markt, het eten uit de streng gecontroleerde restaurantkeukens, de internationale dynamiek, de azuurblauwe zee, de geur van lavendel, de prachtige wijntjes, de schone straten, de goedgeklede mensen, de bolides, de aardige obers op het strand, het is met name de entourage die uw investering in de Cote d’Azur extra waardevol maakt.

Share This
About The Author
Ab Kuijer

Radio-, TV- en reclamemaker, auteur, eigenaar internationaal marketingbedrijf gespecialiseerd in vastgoed. Was in Nederland o.a. betrokken bij de oprichting en promotie van Decibel, WAPS Radio en BNN. Woont sinds 2006 permanent in Zuid Frankrijk. Werd aan de Côte d'Azur de eerste Nederlandse president van de British Chamber of Commerce. Happily married met Jo. Schrijft dagelijks tweeduizend woorden over uiteenlopende onderwerpen. Met de internationale vastgoedportal 'Living on the Côte d'Azur' leveren Ab en Jo OudHollandsche service voor kopers van onroerend goed aan de Côte d'Azur, Parijs, Portugal, Mauritius en Ibiza.