Deze Provençaalse stenen villa type bastide dateert uit de 17e eeuw en is prachtig gelegen in het centrum van Roquefort les Pins aan de Côte d’Azur. Het gebouw kent een rijke historie, al vanaf het moment dat Roquefort les Pins zich eind 18e eeuw losmaakte van Saint Paul de Vence. De herberg functie heeft het gebouw altijd wel gehad met bekende gasten als de Franse Generaal de Gaulle. Er heeft ook nog een meisjesschool in gezeten al herinneren lekkerbekken met een goed geheugen zich vooral de ‘Mas des Gourmets’; het toprestaurant dat in 1957 door een Zwitserse chef-kok werd gestart.

Robuuste Bastide 17e eeuw met horeca bestemming

In de loop der jaren is deze Zuid Franse boerderij steeds verder uitgebouwd. Voor wie een sfeervol en charmant boutique hotel restaurant wil beginnen of gewoon een groot authentiek Frans huis zoekt met veel woonruimte en grond, is dit de perfecte aankoop in hartje Roquefort les Pins.

Provençaalse stenen villa in Roquefort les Pins te koop 16 jkamers en zwembad, bed en breakfast, boutique hotel

Bed and breakfast met zestien kamers Roquefort les Pins

Wat ooit begon als een boerderij met opslagplaats is constant verbeterd, uitgebreid en gemoderniseerd met als resultaat een riante, moderne maar authentieke Provençaalse Mas met een flinke lap grond. De lounge en diverse kamers hebben vloerverwarming, en overal is omkeerbare (warm en koud) airconditioning aanwezig. Het begrip Mas wordt door sommigen gezien als boerderij al kunnen we dit onroerend goed object in de huidige staat het beste omschrijven als een zeer ruime Provençaalse stijl stenen villa met maar liefst 800 M2 woonoppervlakte. Dit enorme oppervlak is dan weer verdeeld over diverse zalen en verschillende kamers (totaal zestien kamers) waarvan enkele ook als appartement worden verhuurd. Vandaar dat u bij de aankoop ook een gezond renderend boutique hotel kunt overnemen.

Robuuste Bastide 17e eeuw met horeca bestemming

De luxe en ruime authentieke Zuid Franse woning is in alle opzichten imposant te noemen. Dat begint al bij het grote stijlvolle smeedijzeren hek dat naar een parkeerplaats voor zo’n 25 auto’s leidt. Via een charmante binnenplaats komt u vervolgens binnen in de ontvangstruimte waarna u van de ene verbazing in de andere valt. Smaakvol en creatief ingedeeld met imposante balken in het plafond herbergt deze Provençaalse stenen villa met horeca bestemming niet alleen veel kamers en ruimtes die zich prima lenen als sportschool of vergaderruimte, maar tevens een professionele horeca keuken. Er wordt hier dan ook regelmatig voor zo’n 100 gasten tegelijk gekookt. Dan heeft u een beetje een idee van de omvang. De huiskamer kan gerust een balzaal worden genoemd met een grote open haard voor een warme en gezellige sfeer.

Provençaalse stenen villa in Roquefort les Pins te koop 16 jkamers en zwembad, bed en breakfast, boutique hotel

 

Mogelijkheden voor sfeervol boutique hotel-restaurant of Bed & Breakfast 

U kunt natuurlijk fantastisch wonen met familie of vrienden in deze Provençaalse stenen villa uit de 17e eeuw met horeca bestemming. Maar wie het ondernemersbloed door de aderen heeft stromen, ziet natuurlijk een fantastische kans om op een AAA locatie een karakteristieke Zuid Franse Bed and Breakfast te beginnen. De opbrengst van verhuur van kamers en drie appartementen zijn meer dan voldoende om de jaarlasten te bekostigen. Dankzij de perfecte ligging van het terrein dat geheel vlak is, kunt u het restaurant gedeelte desgewenst nog uitbouwen. Of op het strak gemaaide gras een kleine golf practice aanleggen. Zo kunt u een halve swing of perfecte put nog even thuis oefenen voordat u op een van vele golfbanen in de regio stapt. De riante tuin van 6.800M2 heeft – in lijn van het huis – vanzelfsprekend een heerlijk groot formaat zwembad met poolhouse, zonneterras en open keuken.

Roquefort les Pins

Het plaatsje Roquefort les Pins ligt zeer gunstig ten opzichte van Valbonne, Cannes en Nice. U bent in alle grote steden aan de Côte d’Azur binnen 20-30 minuten. Maar ook het achterland nodigt menige wandelaar uit tot een ontspannende dagtocht. De omgeving kenmerkt zich door een micro-klimaat en glooiende bochten omringd door groene bossen; een walhalla voor wie in een klassieke open auto of op de motorfiets een dag wil toeren. Roquefort les Pins staat bij de lokale inwoners aan de Côte d’Azur vooral bekend als het kleine plaatsje met de grote villa’s. Daar vormt deze Provençaalse stenen villa uiteraard geen uitzondering op. De dorpskern van Roquefort les Pins is gezellig en levendig waarbij alle voorzieningen in ruime mate aanwezig zijn. Deze ruime en luxe Provençaalse stenen villa ligt slechts op 200 meter van diverse restaurants en winkels.

Provençaalse stenen villa in Roquefort les Pins te koop 16 jkamers en zwembad, bed en breakfast, boutique hotel

Kom kijken in Roquefort les Pins

Interesse in Provençaalse stenen villa in Roquefort les Pins met 16 kamers en historische horeca bestemming? Neem contact op met Ab en Jolanda Kuijer voor meer informatie via info@wonenaandecotedazur.nl of telefoon/WhatsApp +33770186203. Wij zijn actief aan de Côte d’Azur sinds 2006 en helpen u graag de juiste woning in Zuid Frankrijk te vinden. Onze service is kosteloos en begeleidt u van de eerste selectie tot aan de laatste handtekening bij de notaris. En ook daarna zijn wij u graag van dienst met onze after-sales services zoals verbouwingen tot aan alles voor uw wellness zoals een spa, sauna of hammam. Wilt u op de hoogte blijven van ons aanbod? Schrijf u dan in voor onze Côte d’Azur woonaanbod nieuwsbrief.

Ontdek meer woningen te koop in Zuid Frankrijk

Aanbod appartementen en villa’s te koop in Cannes

Nieuwbouw te koop Zuid Frankrijk

Luxe familie en vakantie villa’s Côte d’Azur te koop

Ons overige aanbod appartementen en villa’s

Nieuwbouw en luxe villa’s omgeving Lissabon Portugal

Nieuwbouw en luxe villa’s Mauritius

Pand Beschikt Over

  • Authentiek 17e eeuws
  • Groot zwembad
  • Zestien kamers
  • Horeca bestemming
  • Ideaal voor boutique hotel
  • Winstgevende B&B

    Locatie