Leuk om te weten voor wie een villa koopt op de Cap d’Antibes
Het beste aanbod, online en off-market.
Neem nu contact op +33770186203 (ook WhatsApp ) of gebruik ons persoonlijke zoekformulier

Leuk om te weten voor wie een villa koopt op de Cap d’Antibes

Door in Blog met 0 Comments

De Cap d’Antibes aan de Cote d’Azur staat bekend als het schiereiland met bekende en onbekende miljonairs als bewoners. In de jaren twintig en dertig zijn hier vele feesten gehouden met een decor uit The Great Gatsby. Niet zo gek, want het boek The Great Gatsby en later de film werd op deze locatie geschreven. De ‘crème de la crème’ van de bevolking wilde een villa kopen op de Cap d’Antibes want dit was en is nog steeds de Cote d’Azur op haar best. Vandaag de dag is de Russische miljonair Roman Abramovitch de meest bekende bewoner. Zomers kunt u hier helicopters zien landen waarna er iedere week wel voor een vermogen aan vuurwerk wordt afgestoken tijdens een feestje.

Leuk om te weten voor wie een villa koopt op de Cap d’Antibes

Dat exclusieve sfeertje van toen hangt nog steeds op de Cap, mede ingegeven door het feit dat u maar weinig kunt ontdekken van het rijke leven achter de hoge muren. De ligging van de Cap d’Antibes is ook uniek. De Cap is verbonden met Juan les Pins en Antibes en is een schiereiland met veel bos en weinig huizen. De huizen hier zijn vrijwel allemaal luxe, groots en afgeschermd voor de buitenwereld. U kunt alleen via Google Earth een kijkje nemen over dit stukje Zuid Frankrijk.

Leuk om te weten voor wie een villa koopt op de Cap d’Antibes

Interessante feiten voordat u een villa koopt op de Cap Antibes

Als gewone stervelingen mogen we de Cap helemaal rondlopen, over een smal paadje dat langs rotsen en de zee loopt. De gelukkigen die een villa hebben gekocht op de Cap d’Antibes hebben geen last van het passerende voetvolk. Omringd door stevige hekken voorzien van cameras en een flinke tuin als natuurlijke afscherming tot aan de villa, leeft men hier in alle privacy.

U kende de Cap natuurlijk al als u toevallig een 100 of meer meter jacht bezit en op zoek naar een diepwater haven. Of u bent een paparazzo op jacht naar foto’s van Leonardo DiCaprio die hier – naar men zegt – frequent wordt gezien. 

Scott Fitzgerald in zijn villa op Cap Antibes

Het was aan deze Côte d’Azur waar de Cap, samen met het charmante kleine zusterdorp Juan-les-Pins, ruim honderd jaar geleden een van Amerika’s grootste schrijvers inspireerde tot het schrijven van beroemde romans. F. Scott Fitzgerald woonde op de Cap d’Antibes in een gehuurd kusthuis genaamd Villa St. Louis met zijn Zelda en hun dochter Scottie. 

Een paar jaar nadat de Fitzgeralds in 1927 vertrokken, werd het huis aan de zeewering in Juan-les-Pins uitgebreid tot een hotel met 40 kamers en vijf sterren. De magie van het hete zoete Zuiden en de Middellandse zee waren voor hem de ingrediënten om hier aan The Great Gatsby the schrijven. En dat gevoel uit de Belle Epoque periode is nog steeds voelbaar. 

Ook Al Capone kocht een villa op de Cap d’Antibes

De Cap d’Antibes is meer dan honderd jaar een van de meest gewilde locaties aan de Zuid Franse kust. Het ligt centraal tussen Monaco en Cannes en de haven van Antibes leent zich prima voor jachten tot 140 meter. 

Wist u dat de legendarische ‘zakenman’ Al Capone in de jaren ’30 op de Cap een villa en een eigen casino bezat? De Cap zit boordevol historie en huizen op deze locaties zijn juist daarom zeer geliefd omdat ze veel geheimen verbergen. 

Kijkt u hier voor ons internationale aanbod van villa’s op Cap d’Antibes.

Gegarandeerde privacy als u een villa koopt 

Aan villa’s op de Cap d’Antibes vindt alleen het beste van het beste in onroerend goed; niet zo gek dus dat met name puissant rijke mensen hier een tweede huis hebben. Hun invloed en belang op de regio is zelfs zo groot dat ze met de lokale prefecture hebben afgesproken dat boten een aparte vaarzone hebben. 

U mag de Cap d’Antibes op het water slechts op 300 meter passeren. Wie dichterbij komt, wordt door de automatisch gealarmeerde waterpolitie beboet. Gaat u dus een bootje huren om gezellig langs de kust te varen, houdt u zich dan aan de instructies van de verhuurder. De niet-varen zone  is duidelijk aangeven op de waterkaart.

Waarom u straks een villa koopt op de Cap d’Antibes

Rust, ruimte, bossen, privacy, luxe en veel frisse zeewind; wie het geluk heeft om een villa te kopen op de Cap d’Antibes weet dat dit de meest bevoorrechte en bijzondere locatie aan de Franse Riviera is.

Share This
About The Author
Ab Kuijer

Radio-, TV- en reclamemaker, eigenaar internationaal marketingbedrijf gespecialiseerd in vastgoed. Was in Nederland o.a. betrokken bij de oprichting en promotie van Decibel, WAPS Radio en BNN. Woont sinds 2006 permanent in Zuid Frankrijk. Werd aan de Côte d'Azur de eerste Nederlandse president van de British Chamber of Commerce. Happily married met Jo. Schrijft dagelijks tweeduizend woorden. Met de internationale vastgoedportal 'Living on the Côte d'Azur' leveren Ab en Jo OudHollandsche service voor kopers van onroerend goed aan de Côte d'Azur, Portugal, Mauritius, Italië en Ibiza.