Het beste aanbod, online en off-market.
Neem nu contact op +33770186203 (ook WhatsApp ) of gebruik ons persoonlijke zoekformulier

Zuid Frankrijk: een villa kopen in het Adelaarsnest

Door in Blog met 0 Comments

Het dorp Eze, gelegen in de buurt van Nice, is een van de mooiste plekken in Frankrijk. Het is gelegen op een rots en heeft een prachtig vrij uitzicht over de zee en de bergen. Loop met open mond door de smalle straatjes van het dorp en waan u terug in de tijd.

Het dorp Eze ligt op een 425 meter hoge klif en wordt ook wel het “Adelaarsnest” genoemd. Het is al meer dan 2000 jaar bewoond en de Romeinen namen het gebied over. In deze periode werden ook Griekse munten in het gebied ontdekt. Als je kijkt naar de ligging van het dorp, is het gemakkelijk te zien waarom het een van de mooiste plekken van Frankrijk is.

Bezoek Eze, Franse Rivièra

De oude en steile straatjes van het dorp zijn een attractie op zich. Als je door het dorp loopt, ga je terug in de tijd terwijl je de verschillende paden en vegetatie eromheen ziet. Het meest herkenbare herkenningspunt is de Notre Dame de L’Assomption, met een opvallende blauwe klok in de torenspits. Deze neoklassieke kerk werd gebouwd in de 18e eeuw en wordt beschouwd als een rijksmonument.

En voor de lokale bevolking is de Jardin Exotique d’Eze een prachtige botanische tuin om een ​​keer per week te bezoeken. Deze tuin is gelegen in Eze en heeft een fantastisch uitzicht over de bergen en de zee. Ludwig Nietzsche wandelde tijdens zijn verblijf in het gebied vaak door het Eze-gebied. Zijn bewandelen op dit pad inspireerde het derde deel van zijn boek “Also Sprach Zarathustra”. De weg, nu het Nietsche pad genoemd, is ongeveer 2,1 kilometer lang en duurt ongeveer een uur.

Een villa kopen in het Adelaarsnest, Franse Rivièra

Als je van Eze houdt zoals wij, is deze stenen villa op de markt gekomen. De woning is gelegen in de wijk Saint Laurent en heeft prachtig uitzicht op zee. Het ligt ook dicht bij alle verbindingen van de stad. Gebouwd met privacy in het achterhoofd, is de villa omgeven door groene vegetatie.

Een villa kopen in het Adelaarsnest, Franse Rivièra

De twee verdiepingen tellende villa heeft ca. 155 m² woonoppervlak. De huidige eigenaren hebben ruim veertig jaar in dit pand gewoond. De ligging en het weidse uitzicht zijn redenen waarom de mensen die hier wonen ervoor hebben gekozen om hier te blijven.

Het belangrijkste woongedeelte van het pand is een eetkamer en keuken. Verder zijn er op de eerste en begane grond drie slaapkamers en een badkamer. Er is ook een wasruimte en een sauna op de begane grond. Deze woning ligt op een perceel van ruim 4.000 vierkante meter en heeft een zwembad, mooie terrassen en drie parkeerplaatsen.

Wacht niet te lang, want het is een klein juweeltje op de perfecte plek. U kunt dit opknappen naar de maatstaven van nu en voor nog geen drie miljoen euro bent u de trotse eigenaar van een stenen villa in Eze. Als u meer informatie wilt over de stenen villa te koop in Eze, klik dan op de link.

Share This
About The Author
Ab Kuijer

Radio-, TV- en reclamemaker, eigenaar internationaal marketingbedrijf gespecialiseerd in vastgoed. Was in Nederland o.a. betrokken bij de oprichting en promotie van Decibel, WAPS Radio en BNN. Woont sinds 2006 permanent in Zuid Frankrijk. Werd aan de Côte d'Azur de eerste Nederlandse president van de British Chamber of Commerce. Happily married met Jo. Schrijft dagelijks tweeduizend woorden. Met de internationale vastgoedportal 'Living on the Côte d'Azur' leveren Ab en Jo OudHollandsche service voor kopers van onroerend goed aan de Côte d'Azur, Parijs, Portugal, Mauritius, Bali en Ibiza.