Het beste aanbod, online en off-market.
Neem nu contact op +33770186203 (ook WhatsApp ) of gebruik ons persoonlijke zoekformulier

Typisch Zuid Frankrijk: de staking

Door in Blog met 0 Comments

 

Wie werken wil, vindt altijd werk aan de Côte d’Azur. En wie werken moet, maar liever niet wil zoekt een baantje bij de overheid en wordt meteen lid van een vakbond. De macht van de bonden is groot in Frankrijk; de stakingsleiders hebben zelfs de Marseillaise als mobiele ringtone. ‘Kom niet aan het recht van de arbeiders, want dan pakken we jullie terug op momenten dat het pijn doet’, lijkt de algemene tendens. En zo kan wordt er enkele malen per jaar traditiegetrouw gestaakt bij de trein, het openbaar vervoer, de scholen, de artsen en sinds kort ook bij de taxi chauffeurs. Ziet u ergens het woordje ‘Greve’ staan, dan kunt u beter naar huis gaan.

Uberpop in Zuid Frankrijk

De onvrede en de stakingen bij de taxi chauffeurs komt allemaal door UberPop. Voor wie het niet weet; Uberpop is een mobiel dating systeem tussen U die ergens heen wilt, en iemand in de buurt die met zijn privé auto een centje bij verdient (en daar ook belasting over betaalt.) U krijgt eigenlijk een luxe auto met privé chauffeur tegen normale tarieven en zonder monopolistische toeslagen als 10 euro extra omdat u een koffer bij u heeft. Of 5 euro omdat de taxi chauffer de berg in Zuid Frankrijk op moest rijden en dit extra brandstof kost. Echt, ik verzin het niet, dit gebeurt.

Uberpop is nog niet verboden in Frankrijk en de vraag is of dat gaat gebeuren. De rechtbank in Parijs heeft de beslissing opnieuw uitgesteld dus dat wordt wel na de zomer eer er iets gebeurt. Ondertussen worden taxi chauffeurs aan de Côte d’Azur steeds nerveuzer en zien voor het eerst in hun leven wat concurrentie is. Natuurlijk is die oneerlijk, want het maakt gebruik van nieuwe mobiele technologie en lagere prijzen; essentieel om iedere bestaande markt open te breken. In dit geval de taxi markt in Zuid Frankrijk.

Je zou denken dat de taxi chauffeur organisatie nu zelf een lokale zonnige Riviera app gaat aanbieden en dat slim koppelen aan lokale partners in Zuid Frankrijk voor een packagedeal met restaurants, standtenten en kledingzaken. Maar nee hoor. De taxi chauffeurs op Nice Airport hebben aangekondigd dat ze geen ritjes gaan doen tijdens het Film Festival in Cannes. Oooooh, wat errug. Dan pakt u toch gewoon lekker de trein naar Cannes? Ondertussen download u onze gratis iPhone App voor het laatste nieuws en lekkere lounge muziek: French Riviera Network.

Meer info over Uberpop in Cannes

 

Share This