+33770186203

De voordelen van een nieuwe woning kopen in Zuid Frankrijk

By in Blog with 0 Comments

Als u overweegt om een ​​nieuw huis in Frankrijk te kopen, vindt u hier een overzicht van de belangrijkste voordelen van dit type onroerend goed: u wint aan kwaliteit en comfort, u realiseert aanzienlijke besparingen en u wordt beschermd door verschillende garanties.

1. Een nieuwe woning kopen betekent profiteren van lagere kosten
Door een nieuw huis te kopen, bespaart u geld wanneer u notariskosten en btw betaalt. In het geval van notariskosten is het tarief 7-8% van de prijs van het onroerend goed voor oude woningen, tegen ca 2 % voor een nieuw huis. Concreet, als we het voorbeeld nemen van een huis van 200.000 €, moet u tussen 14.000 en 16.000 € betalen voor een oude woning, terwijl de kosten van notaris van de nieuwe huisvesting slechts 4.000 zullen bedragen. Woont u al in Frankrijk en werkt u hier, dan kunt u in sommige gevallen profiteren van een btw-verlaging tot 5,5% tegen 20%. Dit is het geval voor woningen in ANRU-buurten of zogenaamde QPV-buurten. Het gezinsinkomen moet ook onder bepaalde plafonds liggen op basis van de locatie van de nieuwe woning en de samenstelling van het gezin is belangrijk om in aanmerking te komen voor verlaagde btw.

2. U krijgt functionele en aanpasbare behuizing
Een nieuw huis kopen betekent een bijzonder comfortabel huis kiezen. Deze huizen staan ​​inderdaad bekend als functioneel omdat de indeling van de kamers is ontworpen door een architect en dus de ruimte is gemaximaliseerd. U geniet van maximale lichtval en slimme indeling. En wat denkt u van het feit dat u deze accommodatie tot op zekere hoogte kunt aanpassen. Wanneer u uw nieuwe woning reserveert, geeft de ontwikkelaar u plannen die kunnen worden gewijzigd: verwijder een gedeelte, kies een open of gesloten keuken, maak een kleedkamer in plaats van een derde kamer bijvoorbeeld, er zijn items die u kunt aanvragen om te wijzigen totdat het werk is gestart. Ten slotte is het over het algemeen mogelijk om aanpassing van bepaalde coatings en apparatuur aan te vragen, behoudens een wijziging van het contract als de kosten hoger zijn dan de aanvankelijk geplande materialen.

EXTRA FIJN
Tegenwoordig zijn alle nieuwe gebouwen verbonden met glasvezel intermet, zodat u geen stappen hoeft te ondernemen om hiervan te profiteren.

3. U geniet van een energiezuinig huis
Nieuwe woningen zijn ontworpen volgens de nieuwste normen, met name met betrekking tot broeikasgasemissies en energieverbruik. Om te beginnen voldoen alle nieuwe woningen aan de thermische voorschriften van RT2012, die hoge eisen stellen aan de energieprestaties van woningen. Het jaarlijkse verbruik van deze woningen is niet hoger dan 50 kW, rekening houdend met zowel verwarming, warm water, ventilatie als airconditioning. En voor degenen die nog verder willen gaan, is het mogelijk om de installatie van zonnepanelen, een atmosferische of geothermische warmtepomp en andere apparaten met hernieuwbare energie te plannen. Zo beperkt u uw milieu-impact en realiseert u aanzienlijke besparingen in de orde van 10.000 € over een periode van 10 jaar met een nieuw huislabel B tegen een oud huislabel E.

4. U koopt een nieuwe woning met een milieubewust label
Veel nieuwe woningen profiteren van labels die u de garantie geven dat de constructie voldoet aan strikte criteria, die woningen efficiënter en innovatiever maken. Een aantal van deze labels `ijn:

Het label Effinergie +, dat tot doel heeft het energieverbruik van nieuwe woningen te verminderen.
Het HPE-label versterkt de doelstelling om het energieverbruik met ongeveer 10% te verminderen in vergelijking met RT2012.
Het BEPOS-label dat de productie van hernieuwbare energie stimuleert.
Het BBCA-label, dat tot doel heeft de uitstoot van broeikasgassen door nieuwe huizen te verminderen.

5. U bent verzekerd van sterke garanties
Door een nieuw huis te kiezen, bent u verzekerd van bescherming onder alle omstandigheden, dankzij de verplichte garanties die eraan zijn verbonden:

De garantie van perfecte afwerking loopt tot 1 jaar na levering en is van toepassing op bepaalde defecten of slecht vakmanschap.

De tweejaarlijkse garantie of garantie voor een goede werking loopt tot 2 jaar na levering en zorgt voor de slechte afwerking die apparatuur en scheidbare elementen van de behuizing beïnvloedt (radiatoren, wastafels, badkuip, boiler, douchebak , enz.).

De schadeverzekeringsverzekering wordt verplicht door de promotor afgesloten vóór het begin van de bouw en biedt u de mogelijkheid om de onder de garantie van tien jaar verrichte werkzaamheden terug te betalen.

De garantie van tien jaar loopt tot 10 jaar na de levering van de nieuwe behuizing en is van toepassing op alle problemen die de sterkte van het gebouw beïnvloeden (funderingen, dakbedekking, muren, waterdichting, enz.).

Kortom, een nieuwbouw woning aan de Côte d’Azur is een slimme en verstandige investering in een zonnige toekomst! Lees hier meer over het aankoop proces nieuwe woning in Zuid Frankrijk.

Share This
About The Author
Ab Kuijer

Amsterdammer en reclameman 'pur sang'. Was in Nederland o.a. betrokken bij de oprichting van Decibel, WAPS Radio en BNN. Sinds 2006 woonachtig in Zuid Frankrijk. Mist alleen de verse haring. Happily married met Jo. Leest en schrijft dagelijks over van alles. Met Wonen aan de Côte d'Azur leveren Ab en Jo samen OudHollandsche service voor kopers van onroerend goed aan de Côte d'Azur, Portugal, Mauritius, Italië en Ibiza.