Voortaan is uw gras groener dan bij de buren - Wonen aan de Côte Azur

Voortaan is uw gras groener dan bij de buren

Door in Blog met 0 Comments

Een mooi groen en gezond gazon bij uw woning in Zuid Frankrijk is een sieraad voor het oog. Het ruikt aangenaam, het voelt fijn met uw blote voeten en kinderen kunnen er heerlijk in spelen. Maar gezond gras doet meer: het zorgt voor luchtzuivering, geluidsabsorptie, versheid van de tuin, zachte veilige speelgrond voor kinderen, het maakt waterfiltratie mogelijk en voorkomt dat bodemerosie ontstaat.

Professioneel onderhoud voor uw gazon

Toch is het niet altijd makkelijk om het gras in de tuin echt goed te onderhouden. Tuinmannen die regelmatig langskomen om ‘de tuin te doen’ zijn vaak sterk in snoeien van struiken, bomen en planten. En het gazon krijgt een maaibeurt, er wordt wat extra voeding op gestrooid en dat is het wel. Maar een groen grasveld of glooiend gazon verdient meer aandacht.

Wie een écht gezonde grasmat in de tuin wil hebben, heeft de hulp nodig van een gazon expert die de kennis en het materiaal bezit om golfbanen en voetbalvelden aan te leggen en te onderhouden. In Engeland worden grasgroene velden bij villa’s allang door een gazon expert bijgehouden en niet door de tuinman. Tot voor kort werkten deze specialisten niet voor particulieren in Frankrijk. Ook voor veel golfbanen in Frankrijk komen experts uit Engeland en Amerika de kwaliteit van het gras controleren en geeft de lokale brigade instructies.

Specialist in groen gras

De eerste specialist in groen gras heeft zich nu in Frankrijk gevestigd en we zijn trots dat wij hun internationale partner zijn. Onze site voor nieuwbouw en luxe villa’s ontwikkelt zich hierdoor steeds meer als een service platform voor huisbezitters aan de Cote d’Azur.

Wij bieden een compleet dienstenpakket aan voor uw gazon. Dus niet de bomen, struiken en planten. Deze leverancier maakt van uw mottige grasveldje een strak groen gazon waar u het hele jaar door van kunt genieten. Voortaan bent u de buurman of buurvrouw waar het gras altijd groener is.

Hoe werkt het

U vraagt meer informatie aan via onderstaand formulier. Daarna neemt het team contact met u op (naar wens Engels, Frans of Spaanstalig) voor een afspraak. Er worden vervolgens grondmonsters genomen en in het laboratorium maakt men een analyse van de bodemkwaliteit. Op basis van deze analyse stelt men een voedingsprogramma op. U kunt dan kiezen uit verschillende onderhoudsprogramma’s, afhankelijk van de kwaliteit van uw huidige tuin. Misschien is het gewoon een kwestie van regelmatig bijmesten; het team komt dan 1 x per jaar langs met een bemestingsformule dat negen maanden lang actief blijft. Of u kiest voor 3 behandelingen per jaar, afhankelijk van het seizoen. Immers, sommige jaren zijn droger of natter dan de voorgaande en uw gras heeft daar onder te lijden. De juiste voeding is zeker bij een wisselend kimaat essentieel om het gras in top conditie te houden.

Kies de behandeling die bij uw tuin past

Als uw gras en de bodem van mindere kwaliteit is, kunt u ook kiezen voor een optimale behandeling; hierbij komt het team 5 x per jaar langs om het onkruid te bestrijden en uw gras te optimaliseren. Hierbij wordt hardnekkig onkruid dat er uit ziet als gras en bruin wordt in de zomer verwijderd. De grond wordt luchtig gemaakt en voorzien van verse aarde. Dan is het aan u de keus of u hetzelfde gras of een ander type gras wilt inzaaien.

De beste behandeling op het nivuau van een Champions League grasveld wordt ook aangeboden. Nu komt het team iedere twee maanden langs en doet alles om uw grasveld een strak en groen gezond gazon te maken en te houden. Met 12 voedingen per jaar, bodembehandeling, onkruidbestrijding en bijzaaien met de absolute top in graszaad. Uiteraard is een goede irrigatie een van de voorwaarden om uw gazon er pico bello bij te laten liggen. In alle gevallen sluit u een onderhoudscontract af waarbij het team een aantal malen per jaar de kwaliteit van uw gras controleert en voorziet van de juiste voeding. Voortaan bent u verzekerd van een strak, mooi groen gazon! Dat is extra fijn genieten van uw luxe villa aan de Côte d’Azur!

Synthetisch gras in Zuid Frankrijk

Bent u niet zo van het gras en vindt u het wel mooi maar ook lastig? Dan is synthetisch gras voor u de oplossing. Informeer naar de kwaliteit en de mogelijkheden.

Innovatie tegen muggen

Omdat muggen nu eenmaal graag in de tuin zijn, bieden we een uniek systeem aan waarbij u gegarandeerd 90% minder last van muggen heeft. Milieuvriendelijk en bewezen effectief!

Uw naam (verplicht)

Uw Email (verplicht)

Onderwerp

Aanvullende informatie

Share This
About The Author
Ab Kuijer

Radio-, TV- en reclamemaker, eigenaar internationaal marketingbedrijf. Woont sinds 2006 in Zuid Frankrijk. Was in Nederland o.a. betrokken bij de oprichting en promotie van Decibel, WAPS Radio en BNN. Happily married met Jo. Leest en schrijft dagelijks over van alles. Met Wonen aan de Côte d'Azur leveren Ab en Jo samen OudHollandsche service voor kopers van onroerend goed aan de Côte d'Azur, Portugal, Mauritius, Italië en Ibiza.