Waarom iedereen een villa in Saint Paul de Vence wil kopen

Waarom iedereen een villa in Saint Paul de Vence wil kopen

Door in Blog met 0 Comments

Saint Paul de Vence is gastheer geweest voor sterren zoals Greta Garbo en Sophia Loren. James Baldwin, de beroemde Amerikaanse schrijver, en Donald Pleasance, de Britse acteur, hebben hier hun laatste adem uitgeademd. Het uitzicht verleidde menigeen met de schilderachtige bergen en de sprankelende Middellandse Zee. De stenen muren bedekt met wijnstokken, de vijftiende-eeuwse architectuur en sculpturen, de smalle straatjes met kinderkopjes gevormd met bloemen maakte en maakt iedereen verliefd maken op dit kleine en charmante dorp.

Waarom iedereen een villa in Saint Paul de Vence wil kopen

Provence Alpes Maritimes, de zuidoostelijke regio van Frankrijk in de Franse Rivièra, is bezaaid met heuveldorpjes met versterkte muren, gebouwd op rotsachtige rotsen rond kastelen. Deze dorpen uit het midden van de 15e eeuw werden meestal gebouwd rond kastelen om het landschap of de routes langs de valleien te verdedigen. De dorpen gebouwd op heuveltoppen hadden een smalle deuropening voor de ingang. De gemeenschap binnen de versterkte muren bestond voornamelijk uit ambachtslieden en soldaten. De steden, gelegen op heuveltoppen, hadden een constante toevoer van zoet water, en waren smaakvol ingericht met bestratingen van keien met ingewikkelde ontwerpen en stenen sculpturen tijdens de wandelingen en hoeken van het dorp.

De huizen waren gebouwd van steen met pannendaken langs de weg die naar het kasteel leidde. Elk van deze dorpen had een kerk, een fontein en een plein met cafés en restaurants. De kerktoren fungeerde als een definitief monument en de uitzichten zijn adembenemend. Hoewel de gemeenschap in de loop van de tijd is veranderd, trekt de schoonheid van deze dorpen altijd miljoenen toeristen per jaar. Een paar van deze dorpen vermeld als de mooiste dorpen van Frankrijk en Saint Paul de Vence is een van de mooiste dorpjes in de hele Provence.

Waarom komt u ook naar Saint Paul de Vence?

Ingebouwd in de rotsachtige rotsen, staat het dorp op de muren gebouwd rond het midden van de vijftiende eeuw. De stad is beroemd om zijn veilige verbinding met de fakkeldragers van kunst, literatuur en moderne cinema. Het dorp heeft veel beroemde kunstenaars, schilders en schrijvers aangetrokken en is voor velen thuis geweest.

De indrukwekkende lijst met sterren die Saint Paul de Vence tot hun thuis hebben gemaakt omvat:

  • Franse acteurs Simone Signoret, Yves Montand, Lino Ventura
  • wereldberoemde schilders zoals Pablo Picasso en Modigliani
  • Pierre Bombard
  • literaire beroemdheid Jean-Paul Sartre

Het dorp heeft verschillende boetieks, kunstgalerijen, terrasjes en het beroemde hotel Colombe d’Or, waar vele grootheden van weleer werden gehost en nog steeds wordt bezocht door culturele iconen van het huidige tijdperk. Dit kleine dorpje in het zuidoosten van Frankrijk dichtbij de Franse Rivièra heeft veel te bieden. Hier is een lijst met het beste dat Saint Paul de Vence te bieden heeft:

Remparts de Saint Paul de Vence

Het historische monument dateert uit de 16e eeuw. De muren waarop het dorp ligt, omcirkelt de stad en bieden een prachtig uitzicht op de prachtige middeleeuwse sculpturen.

Foundation Maeght

Het prachtige gebouw, ontworpen door Joseph Lluis Sert, en het werd opgericht als een museum in het jaar 1964. De waardevolle verzameling schilderijen, keramiek en sculpturen zal een vervoeren naar een andere wereld, het Miro Labyrinth en de beeldentuin binnen het museumgebouw is een bezoek waard.

Cimetiere de Saint-Paul de Vence

De begraafplaats van Saint Paul de Vence, naast het huis van de beroemde schilder Marc Chagall, bevindt zich op een van de meest pittoreske locaties van het dorp. Het adembenemende uitzicht door de hoge palm- en cyprusbomen getuigt van de magie van de lichten en kleuren die Saint Paul de Vence van nature toekent.

Musee Renoir

Het voorouderlijk huis van de beroemde schilder Auguste Renoir. Hij leverde een belangrijke bijdrage aan de impressionistische stijl en had de laatste twaalf van zijn leven in het huis doorgebracht en gelegen in Cagnes sur Mer, op vijftien minuten afstand van Saint Paul de Vence. Het museum biedt een kijkje in de meest intieme dingen die de schilder heeft gebruikt, zoals de penselen, verf en de kleuren op het laatste palet. Het huis is omgeven door olijfbomen van honderd jaar oud. Het museum had als geen ander de tijd en de essentie vastgelegd van het uur waarin Renoir nog ademde.

De rozenkranskapel

Het bouwen van architectonisch wonder wordt ook wel de Chapelle du Rosaire of de Matisse-kapel genoemd. Gelegen in het noorden van het dorp, was het gebouw een geschenk van Henri Smile Benoit Matisse. De beroemde Franse schilder van Monique Bourgeois, een non die model werd, die Matisse had verzorgd tijdens zijn herstel van Kreeft en zijn naaste vertrouweling werd. Ze werd later een model voor de stervende kunstenaar. Het gebouw is een technisch wonder met een naadloze combinatie van spiritualiteit met stijl. De kleuren en de inrichting van het gebouw zijn onvergetelijk voor elke bezoeker.

La Chapelle Folon

De kerk werd gebouwd in de 17e eeuw en toonde het werk van de Belgische kunstenaar Jean Michel Folon. De werken werden geïnspireerd door de christelijke beweging die boete deed voor het belijden van zonden. De bewegende kunstwerken, sculpturen en middeleeuwse architectuur is een traktatie voor iedereen.
Collegiale Saint Paul Eglise

Deze oude kerk gebouwd in de 14e eeuw is een van de oudste structuren in Saint Paul de Vence. De oude architectuur heeft deze omgezet in de middeleeuwen en heeft rust gebracht.
Fontaine de Saint Paul de Vence

De iconische plekken in de oude stad van Saint Paul de Vence kunnen niet worden gemist. Gebouwd in de late vijftiende eeuw heeft de centrale fontein vele grote kunstenaars geïnspireerd. De oude cafés en restaurants op het plein bieden een rustgevend uitzicht op de oude fontein, versierd met het beste van het seizoen, waarbij het water uit vier uitgangen stroomt.
La Colombe D’Or

Boutique Hotel en Restaurant zijn een van de beroemdste plekken in Saint Paul de Vence. Het beroemde Boutique Hotel en Restaurant is de tweede thuisbasis voor groten zoals Pablo Picasso, Auguste Renoir en Greta Garbo, om er maar een paar te noemen. Met werken van de wereldberoemde schilders op de muren, ademt het boetiekhotel en restaurant kunst. Het restaurant biedt mediterrane gerechten en doet zijn reputatie eer aan. In Saint Paul de Vence is een bezoek aan dit pictogram een ​​must.
Het kleine dorpje is rijk aan landschappelijke schoonheid en cultureel erfgoed en biedt een stukje van het oude leven langs de Franse Rivièra.

Waarom wil iedereen een villa kopen in dit kleine dorp?

De schoonheid en de exotische locatie van dit kleine dorp op een heuveltop zijn een inspiratie geweest voor vele grote kunstenaars, literaire denkers en culturele iconen uit oude en moderne tijden. Geen wonder dat veel van de groten Saint Paul de Vence hebben bezocht en verliefd zijn geworden op dit charmante heuveldorp, en hier een thuis willen maken. De volgende factoren moedigen iedereen aan om hier een villa te kopen:

Schoonheid en pracht: de uitgestrekte blauwe Middellandse Zee op de achtergrond en vruchtbare valleien rondom de rotsachtige rotsen. Het dorp bovenop de oude middeleeuwse muren belichaamt de schoonheid en pracht van de natuur.
Vastgoedontwikkeling: de concurrerende aanbiedingen van projectontwikkelaars trekken mensen uit alle lagen van de bevolking aan om een ​​villa in dit exotische dorp te kopen. De betaalbare tarieven van villa’s met alle moderne faciliteiten in combinatie met het adembenemende uitzicht trekken steeds meer mensen aan om in onroerend goed te investeren.
Locatie en bereikbaarheid: het gebied van Saint Paul de Vence is een van de belangrijkste redenen die steeds meer mensen aanmoedigen om een ​​huis te kopen in deze regio van de Provence. Het deel is goed bereikbaar via de weg vanaf alle grote hubs in de Franse Rivièra, en Nice ligt op een half uur rijden.
De locatie van het dorp, naast de schoonheid van de regio en de betaalbaarheid van onroerend goed, zijn de belangrijkste factoren die iedereen aanmoedigen om hier een villa te bezitten. U kunt contact met ons opnemen voor een privéselectie van de beste villa’s in Saint Paul de Vence. Sommige villa’s zijn off-market, maar we delen onze actuele portfolio graag met u. Neem contact met ons op om de beste eigenschappen van Saint Paul de Vence te ontdekken.

Share This
About The Author
Ab Kuijer

Radio-, TV- en reclamemaker, eigenaar internationaal marketingbedrijf. Woont sinds 2006 in Zuid Frankrijk. Was in Nederland o.a. betrokken bij de oprichting en promotie van Decibel, WAPS Radio en BNN. Happily married met Jo. Leest en schrijft dagelijks over van alles. Met Wonen aan de Côte d'Azur leveren Ab en Jo samen OudHollandsche service voor kopers van onroerend goed aan de Côte d'Azur, Portugal, Mauritius, Italië en Ibiza.