Het beste aanbod, online en off-market.
Neem nu contact op +33770186203 (ook WhatsApp ) of gebruik ons persoonlijke zoekformulier

Het Waterlooplein aan de Cote d’Azur

Door in Blog met 0 Comments

Soms kan een mens weleens mijmeren over vroegere tijden. Over de chocoladetaart die je bij je oma op zondag at, je eerste rode fiets of hoe je als gezin samen de avondmaaltijd at aan een veel te kleine ovale tafel in een veel te kleine ruimte op een veel te klein bovenhuis in Amsterdam. Als het regende en koud werd, trok je moeder de gordijnen dicht om de tocht tegen te houden en werd het pas echt gezellig. Met de kolenkachel die loeide, een tikkende pendule op de schoorsteenmantel, de oranje vaas met zwarte bloemen op vierkante witte hoektafeltje met aan de muur een schilderijtje met een mandje aardbeien. Tijdens zomaar wat gemijmer komen die herinneringen weer naar boven.

Waterlooplein aan de Cote d’Azur, in Antibes

Nu reed ik laatst op de motor naar Antibes; niet bepaald een moment om te mijmeren, maar een horde mensen op straat trok mijn aandacht. Ik minderde vaart, draaide langzaam rechtsaf en voor ik het wist stond ik stil; terug in de tijd. Ik zag de buffetkast van mijn oma naast een lichtblauwe 2CV staan, met op het dak allerlei mysterieuze flessen van azuurblauw glas. Het was geen filmopname of een verhuizing van een stel oude hippies want toen ik verder keek dan mijn neus lang was, bleek er een mega permanente tent te staan, omringd door honderden kraampjes boordevol spullen van vroeger. Ik was weer op het Amsterdamse Waterlooplein; de meest beroemde vlooienmarkt van Nederland. Nu is dat tegenwoordig een net afgebakende markt met vooral veel goedkope kleding, maar op deze Zuid Franse editie kunt u zo’n beetje alles vinden dat uw huis in Zuid Frankrijk een beetje extra cachet geeft. Want waar vindt u nog originele waterflessen uit Antibes, standbeelden uit de tijd van Napoleon, dikke historische boeken uit de 19e eeuw, ledikanten waar iemands over-, over-, overgrootouders nog de liefde in hebben bedreven, schemerlampen bovenop een olifant of een lachend koloniale neger? Er is ook een bonte verzameling uit de jaren ’70; van neon lampen tot jukeboxen tot zwart wit tv’s in de vorm van een ei. Ik keek mijn ogen uit.

Waterlooplein aan de Cote d’Azur

Voor wie een luxe villa of nieuwbouw appartement in Zuid Frankrijk aan de Côte d’Azur gaat kopen, zoekt natuurlijk naast een gunstige prijs en mooi uitzicht, ook in huis de nodige sfeer. Een dagje winkelen op dit Waterlooplein aan de Cote d’Azur is een ideale plek om bijzondere lokale spullen te kopen. De meeste ‘Vide Grenier’ zoals men hier een rommelmarkt noemt, zijn een spontaan allegaartje van wat er toevallig die dag wordt aangeboden. Misschien ziet u een lamp, maar die is het dan nèt niet. In Antibes weet u zeker dat u uit honderden lampen, boeken, kasten en snuisterijen kunt kiezen. En aanrader voor wie op vakantie gaat naar Zuid Frankrijk maar zeker ook leuk voor de bezitter van een tweede woning aan de Cote Azur.

Vide Grenier Antibes

Iedere vrijdag van 09.00 tot 14.00
zaterdag en zondag van 06.00 tot 18.00
Het hele jaar door geopend

http://www.videgrenierantibes.com

Share This