Het beste aanbod, online en off-market.
Neem nu contact op +33770186203 (ook WhatsApp ) of gebruik ons persoonlijke zoekformulier

Zes redenen om een nieuwbouw appartement te kopen

Een nieuwbouw appartement kopen in Zuid Frankrijk is natuurlijk een droom die uitkomt. De aankoop is bovendien veilig en u heeft de best denkbare kwaliteit qua bouw en afwerking. Sinds 2012, zijn er strenge normen voor de bouw en afbouw van nieuwbouw. Met het milieu en energiebesparing als uitgangspunt, zijn er strenge certificaten die worden verstrekt als een bouwbedrijf conform deze norm levert. Energiezuinig maar ook de geluidsdichtheid van de appartementen en de afwerking moeten voldoen aan de hoogste normen op het gebied van de Franse instanties.

Zes redenen om een nieuwbouw appartement te kopen

Frankrijk loopt voorop met deze certificaten zoals RT 2012. Deze Thermische Regelgeving 2012 (die u vaak onder de afkorting RT 2012 vindt) is opgesteld om het energieverbruik van nieuwe woningen te beperken. Dit volgt eerdere voorschriften op (RT 1974, RT 1988, RT 2000 of RT 2005 …) Binnenkort zal de RE2020 (Milieuverordening 2020) de RT2012 vervangen; dit streeft naar een lager energie verbruik en cO2 belasting tijdens de bouw. De NF Habitat is een kwaliteitsgarantie op de volgende punten: Kwaliteit van leven voor bewoners, Respect voor opleveringstermijnen, Beheersing van bouwkosten, Respect voor het milieu.

Bij nieuwbouw moeten ook andere normen in acht worden genomen, zoals de akoestische voorschriften die vereisen dat nieuwe goederen minimaal 30 dB tegen externe geluiden moeten worden geïsoleerd. In alle gebouwen en huurwoningen moet ook rekening worden gehouden met de toegankelijkheidsnorm voor mensen met een handicap. De woning moet toegankelijk zijn voor alle soorten handicaps, zowel in de gemeenschappelijke ruimtes als in de accommodatie. Voor u als koper zijn deze normen extra garanties voor een nieuwbouw appartement of villa dat aan de hoogste eisen voldoet.

Zes redenen om een nieuwbouw appartement te kopen

Hier zijn de zes belangrijkste redenen om een nieuwbouw appartement in Zuid Frankrijk te kopen.

Eerste keus in nieuwbouw

Wie zich abonneert op een Zuid Frankrijk onroerend goed nieuwsbrief van een portal dat de nieuwste projecten verzamelt, heeft de eerste keus uit het aanbod. Nieuwbouw projecten aan de Cote d’Azur worden ruim twee jaar voor oplevering in de voorverkoop gebracht. In deze periode heeft u de eerste keus. Het penthouse is altijd geliefd, al moet u wel rekenen houden met een hoger prijsniveau dan een soortgelijk appartement op de etage hier vlak onder. Het prijsverschil kan soms wel 40% zijn vanwege de absolute exclusiviteit. En natuurlijk het uitzicht en de rust.

Verbouwen naar uw smaak

Heeft u eenmaal de keuze voor een nieuwbouw appartement gemaakt, dan kunt u voordat de bouw is begonnen wijzigingen doorgeven met betrekking tot de indeling. Het standaard ligbad kunt u laten vervangen door een Italiaanse inloopdouche, of u wilt liever een echte master bedroom maken en offerte dan een deel van een andere kamer op. Zolang er nog niet wordt gebouwd, kunt u uw wensen kenbaar maken via een TMA formulier (Travaux Modificatifs Acquéreurs) oftewel de gemodificeerde werkzaamheden van de koper. Als u binnen de redelijkheid blijft, dan zijn de wijzigingen meestal kosteloos of tegen een kleine vergoeding.

Gespreide betalingen

Als u besluit om een nieuwbouw appartement te kopen in Zuid Frankrijk, dan hoeft u niet direct af te rekenen. U betaalt 5% aan bij de reservering en bij de ondertekening van het koopcontract betaalt u 25%. U wordt pas uitgenodigd bij de notaris als alle stukken compleet zijn; dit is gemiddeld 4-8 maanden later (afhankelijk van hoe snel u heeft gereserveerd). Vanaf dat moment gaat het betalingsschema in werking met tranches van 10 of 15%. De projectontwikkelaar en de notaris sturen u tijdig een herinnering om de betaling in orde te maken. De totale bouw neemt maximaal twee jaar in beslag, al moet u wel rekening houden met vertragingen die kunnen ontstaan door overmacht zoals zware stormen en regenval. Meer over het aankoopproces voor nieuwbouw in Zuid Frankrijk leest u hier.

Tegels en sanitair naar keuze

Een nieuwbouw appartement aan de Cote d’Azur wordt compleet opgeleverd, met mooie tegels en hoge kwaliteit sanitair voor de badkamer. Een jaar voor oplevering bent u uitgenodigd om te komen kijken in een speciale showroom waar men de basis collectie heeft uitgestald. Als dit niet overeenstemt met uw smaak dan kunt u altijd andere tegels kiezen. De projectontwikkelaar koopt deze dan in; u betaalt alleen het prijsverschil tussen de voorgestelde tegels en de tegels die u wenst. Hetzelfde geldt voor sanitair; meestal wordt Hans Grohe gebruikt, maar als u een ander merk wilt, dan kan dat ook.

Ruime garantie

Nieuwbouw in Zuid Frankrijk betekent kopen zonder risico. De architect is een belangrijke speler in het geheel; iedere stap in de voortgang van de bouw wordt door hem/haar nauwgezet gecontroleerd en bij akkoord afgetekend. Met de akkoordbevinding van de architect, mag de notaris u pas verzoeken om een volgende betaling. Ieder bouwproject dat wij aanbieden valt onder de VEFA regeling; dat zijn bouwprojecten die voorzien van een oplevering garantie. Mocht het bouwbedrijf of de project ontwikkelaar failliet gaan, dan wordt het project en uw appartement toch afgebouwd en geleverd conform de afspraken.

Heeft u eenmaal de sleutel in handen, dan heeft u een volledig jaar op alles wat los en vast zit. Een lekkende kraan, een piepende deur, geluidsoverlast door een akoestisch lek? Het valt allemaal onder de garantie. In het tweede jaar heeft u nog een vol jaar garantie, maar dan op alles bewegende onderdelen zoals ramen, deuren en sloten. De volgende acht jaren heeft u garantie op de constructie, dus scheuren in muren, balkon etc. Dit wordt allemaal zonder kosten hersteld. Bij iedere nieuwbouw woning wordt ook een Vereniging van Eigenaren opgezet; deze sluit ook een opstalverzekering af voor het hele gebouw. Mocht er schade ontstaan aan het zwembad (indien aanwezig) of de garage, dan bent u daarvoor verzekerd via de maandelijkse contributie service kosten.

Prijsstijging in waarde

Wie vroeg een nieuwbouw appartement in Zuid Frankrijk koopt, wordt daar later voor beloond. Want voordat het gebouw er staat, kunt u alleen maar vertrouwen op de brochure en uw kennis van de locatie. Maar als het gebouw er eenmaal in volle glorie staat, dan stijft de waarde van uw appartement ook meteen met minstens 10%. Dat is altijd leuk om te weten. Het is niet voor niets dat veel speculanten meerdere appartementen in een gunstig gelegen nieuwbouw project kopen om ze na oplevering gemeubileerd te verkopen. In dat laatste geval is de winstmarge nog hoger.

Maar u wilt natuurlijk helemaal niet uw nieuwbouw appartement aan de Cote d’Azur gaan verkopen. U gaat onbezorgd genieten van uw tweede huis onder de zon!