Het beste aanbod, online en off-market.
Neem nu contact op +33770186203 (ook WhatsApp ) of gebruik ons persoonlijke zoekformulier

Zo huurt u een Vélo Blue fiets

Fietsen in Zuid Frankrijk is heerlijk; u voelt de warmte even niet en met de altijd aanwezige zeewind is het een perfect uitje voor een sportief dagje aan zee. Normaal gesproken zijn de enige fietsers aan de Côte d’Azur groepjes oudere mannen die denken dat ze in training zijn voor de Tour de France. De rest van de lokale bewoners durft niet te gaan fietsen; de wegen achter de kust zijn te steil voor een gewone fietstocht en automobilisten zijn fietsers nog niet of nauwelijks gewend. Gelukkig voor toeristen en luie fietsers kunt u een Vélo Blue (Blauwe Fiets) huren en gebruik maken van de nieuwe groene fietspaden die langs de zee boulevard lopen; alles is lekker plat en makkelijk te fietsen. Wat u nu alleen nog nodig hebt is een fiets; u kunt de Vélo Blue fietsen huren voor een dag, of een jaar (handig, als u een langzame fietser bent en van Nice naar Marseille en weer terug wilt fietsen).

Zo huurt u een Vélo Blue fiets

Er zijn 175 Vélo Blue stations rond Nice en Cagnes sur Mer; hier kunt u ‘Swipe en Bike’ om het op z’n goed Frans te zeggen; haal uw creditcard door de terminal en huur zo’n fiets voor een dag of een week. Dit kan alleen bij de Vélo Blue stations op Place Massena, Blvd Dubouchage, Nice-Ville en Riquier treinstations, Saint-Laurent du Var, Promenade des Anglais (Gambetta), de promenade in Cagnes-sur-mer, Blvd Jean Jaures, Quai des Etats-Unis en de Promenade des Anglais (westkant).

Als u niet wilt fietsen met een creditcard in de rugzak, schrijf u dan vooraf in via het internet met uw bankrekening en ontvang per post uw eigen Vélo Blue card.

 

Online fiets huren Zuid Frankrijk

Ga naar  www.velobleu.org  en kies “Je m’inscris”.

Er zijn twee keuzes:

1 maand of 1 jaar: betalen via internet. Kan ook spontaan per telefoon door te bellen naar 04 30 00 30 01, terwijl u met uw creditcard bij het Vélo Bleu station staat.

1 dag of 1 maand – via internet. Kan ook spontaan per telefoon door te bellen naar 04 30 00 30 01, terwijl u met uw creditcard bij het Vélo Bleu station staat.

Als u zich inschrijft via de website, krijgt u de Vélo Bleu kaart per post; daarmee betaalt u via de terminal uw fietstochtjes veilig en snel.

 

Hoe werkt de Vélo Blue terminal?

Klik hier voor de officiële Franstalige Vélo Bleu instructie.

Zet hem aan door de blauwe knop in de rechter bovenhoek. Dit kan enkele minuten duren.

Houd de Vélo Bleu kaart voor de blauwe cirkel onder het getal nul op het toetsenblok. Een video hoe het schermpje er uit ziet vindt u hier

Kies “Louer” om een fiets te huren. Als er meer dan een fiets bij de terminal staat, zal de machine vragen welke fiets u wilt nemen.

Druk op nummer 1, 2, of 3 en dan oke. Trek de kabel uit het slot en fietsen maar.

Als u een fiets terug brengt, kiest u “Restituer”.

De machine zal u vragen om een slotkabel voegen in 1, 2 of 3. Daarna wacht u op de bevestiging op het scherm: “Merci d’utiliser Vélo Bleu”.

 

Wat kost het huren van een Vélo Bleu?

25 € / jaar (met Ligne d’Azur kaart slechts € 15)
10 € / maand
5 € / week
1 € / dag
Tussen 30-60 minuten € 1 en vervolgens 2 € voor elk extra uur

De eerste 30 minuten zijn gratis, zodat u (in principe) elke 30 minuten kunt stoppen, de fiets snel inleveren bij een Velo Blue station, opnieuw een fiets huren en binnen 30 minuten verderop weer inleveren. Hou wel rekening met het feit dat sommige terminals stuk zijn en de volgende inleverplek weer 10 minuten fietsen is…

 

Problemen?

-Soms werken terminals niet zo best; zoek bij twijfel een andere.

-Als de fiets niet kan worden vergrendelt of ontgrendelt, draai dan rustig de kabel in het slot om en probeer het opnieuw. Als het niet werkt, ga dan naar de terminal verderop.

-Als u uw fiets wilt retourneren en het slot werkt niet of als u niet kunt ontgrendelen, bel dan het Vélo Bleu nummer 04 93 72 06 06 en het nummer van de fiets (op de zijkant van de fiets) de naam van de locatie (bourne) en het tijdstip van de dag. Klantenservice is open van ma-za  van 7h-20h op 04 93 72 06 06. Als het later is of op zondag, laat dan een bericht achter.

-Controleer de banden en zadelverstelling voordat u een fiets kiest.

-Als er maar 1 fiets in een rij van terminals staat, is er waarschijnlijk iets mis met die terminal. Probeer hier geen fiets te huren.

Om te weten waar de 175 Velo Blue stations zijn gevestigd; hier is de officiële handige iPhone App die u in het zadel helpt. De App is voor Android telefoons te verkrijgen via deze link.

Veel plezier!

Vélo Blue, fiets huren, Zuid Frankrijk, cote dazur, nice, cagnes sur mer, fietsen, uitstapje, blauwe fiets, registreren, uitleg

 

PS Bent u enthousiast geworden over de omgeving? Klik dan op de link met ons aanbod voor een tweede huis in Zuid Frankrijk.

Wilt u een “Côte d’Azur huizen te koop zoekselectie op maat”, neem dan contact met ons op.