+33770186203

Zo werkt het; een huis of appartement kopen in Zuid Frankrijk

 

Wie op zoek gaat naar een tweede huis of een geheel nieuwe manier van leven in het zonnige Zuid Frankrijk, ziet wellicht door de bomen het bos niet meer. Het maakt dan ook een verschil of u een nieuw appartement of villa koopt, of een bestaande bastide of appartement. Wij zetten de verschillende aankoop procedures voor u onder elkaar.

Een bestaand huis kopen in Zuid Frankrijk

Als u een aantal bezichtigngen gaat maken, dan bent u bij aankomst in Zuid Frankrijk door ons al voorzien van alle adressen en links naar Google Maps. En zo bezoeken we, meestal in 1 ochtend verschillende adressen en kunt u ‘s-middags heerlijk lunchen en naar zee voor wat verkoeling. De volgende dag bekijken we dan nogmaals de locatie die u het beste bevalt. Bij bestaande bouw kunt u dan een bod uitbrengen en begeleiden wij u tot aan de finale overeenkomst.

Bent u rond met de prijs, dan stelt de verkopende makelaar bij een bestaande villa of appartement een ‘offre d’achat’ op. Hierin staan op hoofdlijnen de belangrijkste zaken zoals adres, inhoud en omvang en apart gemaakte afspraken. Deze informatie wordt door beide partijen ondertekend en vervolgens gaat de notaris daar een voorlopige koopovereenkomst van opstellen. Deze dient u binnen 30 dagen van de ‘offre d’achat’ te hebben getekend.

Verschil tussen offre d’achat, promesse de vente en compromis de vente

Offre d’achat is een eenzijdige belofte van de koper aan de verkoper. De potentiële koper geeft aan dat hij het omschreven pand binnen een vastgestelde termijn wil kopen. Het geeft echter geen garantie dat het huis ook aan u, de koper moet wordt verkocht. In het offre d’achat staat in grote lijnen wat u wenst te kopen. Als de termijn afloopt en koper en verkoper komen toch niet tot overeenstemming, dan vervalt het aanbod om te kopen.

La Promesse de Vente is een eenzijdige belofte door de verkoper. Verkoper geeft met deze ‘Belofte van Verkoop’ aan dat hij instemt om het onroerend goed te verkopen voor een bepaalde prijs voor een bepaalde periode. De koper betaalt dan wel 10% aan en krijgt een periode van bedenktijd of kan alsnog de verkoop binnen de bedenktijd stopzetten. Als de verkoopakte bij de notaris is voor ondertekening, wordt uw 10% van het aankoopbedrag afgetrokken en betaalt u het resterende deel. Als u geen tijdige melding geeft van annulering en u heeft geen ontbindende redenen (zoals voorbehoud financiering) dan blijft u in gebreke en mag de verkopende partij uw 10% aanbetaling behouden.

De Compromis de vente is een koopovereenkomst tussen beide partijen. De verkoper stemt ermee in om zijn woning te verkopen, terwijl de koper akkoord is om het onroerend goed te kopen. Na de ondertekening van de koopovereenkomst, heeft u als koper altijd een herroepingsrecht van 7 dagen. Bovendien heeft het opschortende voorwaarden, waardoor de aankoop onder bepaalde voorwaarden niet doorgaat; zoals het niet verkrijgen van een hypothecaire lening.

Bron: (http://www.urbis.fr/quelle-est-la-difference-entre-une-offre-dachat-un-compromis-de-vente-et-une-promesse-de-vente.html)

Een nieuw appartement kopen in Zuid Frankrijk

Bij het reserveren van een nieuwbouw appartement in Zuid Frankrijk ontvangt u van de bouwontwikkelaar een voorlopige koopovereenkomst én de bankrekening van de notaris waar u binnen een week 5% aanbetaling dient te hebben voldaan. U krijgt na ondertekening van de voorlopige ‘reserving tot koop’ overeenkomst binnen een week het ook door de ontwikkelaar getekende contract retour. Na ontvangst van het door beiden partijen getekende contract, heeft u vanaf de dag van ontvangst nog eens tien dagen bedenktijd. En na die 10 dagen gaan de 30 dagen in om uw financiering in orde te maken. Mocht de hyptheek aanvraag niet lukken, dan kunt u binnen die 30 dagen uw aankoop reservering zonder kosten ongedaan maken. U stuurt dan een aangetekende brief met de afwijzing van de bank naar de project ontwikkelaar en een PDF per mail.

Kosten notaris bij nieuwbouw

Wist u trouwens dat de notariskosten bij een nieuwbouw woning aanzienlijk voordeliger zijn? U betaalt max 2,5% overdrachtsbelasting tegen 7,5% bij bestaande bouw. En als u geen financiering nodig heeft, dan zijn de notariskosten slechts 1,9% omdat het dossier simpeler van samenstelling is. Binnen 2-3 maanden krijgt u vervolgens een uitnodiging van de notaris om de definitieve koopovereenkomst te tekenen. Wij zijn daarbij aanwezig en kunnen ook voor u per machtiging tekenen.

Daarna betaalt u in termijnen totdat de bouw klaar is. Dat geld wordt overigens in een Nationaal Bouw Garantiefonds gestort om u er van te verzekeren dat uw gekochte appartement altijd wordt geleverd, als de bouwontwikkelaar failliet zou gaan.

Wonen aan de Côte d’Azur werkt alleen met de beste en grootste projectontwikkelaars en enkele topklasse makelaars die we volledig vertrouwen. Dat geeft u de zekerheid dat uw zoektocht naar een tweede woning in Zuid Frankrijk in professionele handen is.

 

Hypotheek voor uw onroerend goed in Zuid Frankrijk

In de loop der jaren hebben we een sterk netwerk opgebouwd met banken in Frankrijk, Monaco en Engeland. Zij kunnen een hypotheek financiering voor u verzorgen waardoor de aankoop van uw droom ineens dichterbij komt. Mocht u geen hypotheek nodig hebben, dan kan het toch interessant zijn om een financiering te hebben. Een fiscaal jurist kan u hier meer over vertellen. Uiteraard introduceren wij u graag bij deze specialisten.

Kom naar Zuid Frankrijk

Bel met Ab of Jo in Frankrijk + 33 977 197 800 of WhatsAb +33770186203. U kunt ons ook mailen info@wonenaandecotedazur.nl of het contactformulier gebruiken. Wij zijn uw betrouwbare partner in Zuid Frankrijk als u op zoek bent naar een appartement, villa, penthouse, kasteel, landgoed of wijngaard in en rondom Nice, Menton, Antibes, Juan les Pins, Cannes, Mougins en Theoule.

Over Wonen Aan De Côte d’Azur

Wonen Aan de Côte d’Azur is sinds 2006 het vaste contactpunt voor Nederlandse en Vlaamse kopers van onroerend goed in Zuid Frankrijk. We geven een professionele en adequate service en zijn zeven dagen per week geopend. Onze services zijn bovendien kosteloos voor u; wij werken in opdracht van de grootste projectontwikkelaars en een select aantal lokale makelaars. Als u een huis of appartement in Zuid Frankrijk wilt kopen, en u registreert zich eerst bij ons, dan kunt u gebruik maken van onze extra services.

Gratis downloaden: French Riviera lifestyle app 

Voor alle liefhebbers van de Zuid Franse levensstijl, hebben we een speciale App voor Apple en Android smartphones en tablets. Alle nuttige informatie staat bij elkaar zoals het lokale nieuws, een evenementenagenda, lokale radiostations als Kiss FM, ABC Lounge en Radio Monaco, de nieuwste video’s over de Côte d’Azur en alle restaurants, hotels, golfbanen en ski resorts. Download de French Riviera App in de App store here of in de Google Play store here

Geniet van Zuid Frankrijk, altijd en overal!